Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 5240
Decret 18/2020, de 19 de juny, pel qual es disposa el cessament del defensor dels Usuaris del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 5/2003, de 4 d'abril, de salut de les Illes Balears, crea la figura del defensor dels Usuaris del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears com a òrgan encarregat de la defensa dels drets dels ciutadans en la seva relació amb l'Administració sanitària pública.

L'article 20 de la Llei 5/2003, de 4 d'abril, estableix que aquest òrgan queda adscrit a la conselleria competent en matèria sanitària i l'article 21 de la mateixa Llei determina que l'ha de designar el Consell de Govern, per la qual cosa, disposar-ne el cessament correspon també al Consell de Govern.

L'article 41.e) de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, disposa que correspon als consellers del Govern de les Illes Balears proposar al Consell de Govern el nomenament i el cessament dels càrrecs públics dependents de la seva conselleria.

Així mateix, de conformitat amb l'article 17.m) del mateix text legal, correspon al Govern el nomenament i la separació per decret dels càrrecs públics de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El senyor Miguel Gascón Mir, defensor actual dels Usuaris del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears, ha presentat la seva dimissió d'aquest càrrec per motius personals i amb efectes a partir del proper dia 30 de juny de 2020.

Per tot això, a proposta de la consellera de Salut i Consum i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 19 de juny de 2020,

DECRET

Primer

S'accepta la dimissió i es disposa el cessament del senyor Miguel Gascón Mir en el càrrec de defensor dels Usuaris del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears, al qual s'agraeixen els serveis prestats.

Segon

Aquest Decret s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i té efectes a partir del dia 30 de juny de 2020.

 

Palma, 19 de juny de 2020

 

La presidenta

La consellera de Salut i Consum

Francesca Lluch Armengol i Socias

Patricia Gómez Picard