Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 5191
Aprovació del Pla Estratègic de Subvencions de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia per als exercicis 2020-2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovat el Pla Estratègic de Subvencions de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia per als anys 2020-2022, per Acord del Ple de l'Ajuntament de data 17 de juny de 2020, de conformitat amb el que disposa el text refós de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, en relació a l'obligació d'aprovar amb caràcter previ a la seva convocatòria un Pla Estratègic de Subvencions, es publica el Pla Estratègic de Subvencions de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia per als exercicis 2020, 2021 y 2022

PLA ESTRATÈGIC DE SUBVENCIONS DE L'AJUNTAMENT

DE SANT JOSEP DE SA TALAIA (2020-2022)

ÍNDEX

1. INTRODUCCIÓ

1.1. Consideracions prèvies

1.2. Naturalesa jurídica

1.3. Competència

1.4. Àmbit subjectiu

1.5. Vigència

2. ASPECTES ESTRATÈGICS DEL PLA

2.1 Principis generals

2.2. Objectius generals

3. CONTENGUT DEL PLA

4. BENEFICIARIS

5. GESTIÓ I EFICÀCIA

6. COSTOS PREVISIBLES I FINANÇAMENT

7. CONTROL I SEGUIMENT DEL PLA ESTRATÈGIC

8. COMISSIÓ DE SEGUIMENT

9. TRANSPARÈNCIA

ANNEX: objectius específics, programes i línies d'ajuda

1.- INTRODUCCIÓ

1.1- CONSIDERACIONS PRÈVIES

L'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha considerat oportú aprovar un Pla estratègic de subvencions per al període 2020-2022 incrementant en un any l'estratègia prevista en l'anterior, passant d'una previsió per a dos anys a un Pla estratègic amb una previsió de tres anys, tal com ve establert a l'article 11 de RD 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei general de subvencions (en endavant RLGS). Aquest canvi permetrà un desenvolupament més dinàmic i eficient de les subvencions que l'integren.

El règim de seguiment i avaluació continu permetrà, amb l'ús dels indicadors, conèixer l'estat de la situació i dels progressos aconseguits en el compliment dels objectius respectius. En aquest sentit, el Pla ha de permetre que aquelles línies de subvencions que no assoleixin el nivell de consecució d'objectius desitjat puguin ser modificades o substituïdes per altres de més eficaces o eficients o, si fos el cas, eliminar-les.

La legislació vigent en matèria de subvencions, Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (d'ara endavant, LGS), i Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el seu reglament (d'ara endavant, RLGS), té com a objectiu que l'activitat pública, tradicionalment coneguda com de foment i promoció, es desenvolupi dins els paràmetres que la mateixa llei imposa, establint els mecanismes de control previ i avaluació posterior i sotmetent aquesta activitat als principis de:

  • Publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació.

  • Eficàcia en el compliment dels objectius fixats per l'Administració atorgant.

  • Control de la discrecionalitat administrativa.

  • Eficiència en l'assignació i utilització dels recursos públics.

Per això, la llei introdueix la necessitat d'elaborar en cada administració un pla estratègic de subvencions que permeti relacionar els objectius a assolir i efectes que es pretenen aconseguir, amb els costos previstos i el seu finançament, amb l'objecte d'adequar amb caràcter previ a la concessió, les necessitats públiques que es pretén cobrir mitjançant les subvencions amb els recursos disponibles. Una major informació sobre les subvencions facilita la complementarietat i coherència de les actuacions de les diferents administracions públiques, evitant qualsevol tipus de solapament.

En virtut de la potestat de programació o planificació atribuïda a les entitats locals per l'art. 4c de la Llei 7/1985 RBRL, s'ha elaborat el present Pla estratègic, amb la participació de totes les àrees, centres de gestió i unitats administratives responsables de la gestió de subvencions de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

1.2- NATURALESA JURÍDICA

El Pla estratègic de subvencions es configura com un instrument de gestió de caràcter programàtic, de planificació, que no té caràcter normatiu i el seu contengut no crea drets ni obligacions, no suposa una incidència directa a l'esfera dels particulars, ni genera drets ni obligacions per a l'Administració.

El Pla estratègic no suposa la generació de cap dret a favor dels potencials beneficiaris, que no podran exigir indemnització o compensació en cas que el Pla no es porti a la pràctica. El Pla es presenta com una guia que, dins el marc normatiu preestablert, marca la pauta a seguir en la línia de foment d'activitats d'interès general.

L'establiment de subvencions queda supeditat al compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària, de manera que les consignacions pressupostàries que s'aprovin i les bases reguladores de la concessió s'han d'acomodar en cada moment a aquests objectius.

L'efectivitat del pla queda supeditada a l'aprovació de les bases reguladores i les convocatòries, tant per al cas de subvencions amb concurrència competitiva i no competitiva com per al cas de subvencions directes concedides a través d'acord, decret, resolució o conveni, i per descomptat a les disponibilitats pressupostàries en cada exercici d'execució.

1.3- COMPETÈNCIA

L'òrgan competent per a l'aprovació del Pla estratègic de subvencions és el Ple Municipal, atès que es tracta d'un instrument de planificació estratègica de l'activitat subvencional o de foment i de gestió econòmica, d'acord amb el que preveu l'article 22.2e de la Llei de bases de règim local. No obstant això, els òrgans competents per concedir les subvencions seran la Junta de Govern Local, l'alcalde i, en el seu cas, les Regidories delegades.

1.4- ÀMBIT SUBJECTIU

El present Pla estratègic de subvencions inclou totes les subvencions concedides directament per aquest Ajuntament.

1.5 VIGÈNCIA

L'àmbit temporal del present Pla estratègic de subvencions serà triennal, ja que s'hi inclouen les subvencions previstes per als anys 2020, 2021 i 2022 i quedarà prorrogat fins a l'aprovació del següent pla.

2.- ASPECTES ESTRATÈGICS DEL PLA

2.1.- PRINCIPIS

a) Publicitat i lliure concurrència mitjançant convocatòria prèvia en la qual es garanteixi la concurrència i igualtat en la distribució de fons públics, sens perjudici de la possible concessió directa que, de conformitat amb el que estableix la norma aplicable, haurà de comptar amb les degudes disponibilitats pressupostàries, amb caràcter previ.

b) Objectivitat en el procés d'assignació de fons públics. La subvenció es concedirà d'acord amb criteris objectius prèviament establerts a la convocatòria per tal de garantir-ne el coneixement previ pels potencials beneficiaris.

c) Igualtat i no discriminació entre la ciutadania, entre els diferents sectors i entre els col·lectius.

d) Transparència en el procés d'assignació de recursos públics, tant en el procés de concessió, com en la publicació dels resultats.

e) Eficàcia en el compliment dels objectius, amb l'establiment d'un procediment de seguiment i control de les subvencions concedides.

f) Eficiència en l'assignació i utilització dels recursos públics, amb la valoració de les subvencions i l'assignació als projectes més eficients.

2.2.- OBJECTIUS

Són objectius generals del present Pla estratègic els següents:

a) Executar el mandat legal recollit a l'art. 8.1 de la Llei 38/2003 de 17 de novembre, que obliga els ajuntaments a aprovar el seu corresponent pla estratègic, prèviament a la concessió de subvencions.

b) Establir i normalitzar els principis i bases d'execució comuns a totes les subvencions, incrementant els nivells d'eficàcia i eficiència en la gestió de la despesa pública subvencional.

c) Optimitzar l'accés dels ciutadans al fet subvencional amb garanties de transparència, uniformitat de criteri municipal i de lliure concurrència, facilitant als ciutadans totes les dades, quanties, objectius, criteris i procediments per poder ser beneficiari de subvencions.

d) Racionalitzar la gestió municipal de les subvencions amb la valoració dels aspectes de transversalitat, eficàcia i eficiència en la gestió de les diferents línies d'ajudes.

e) Impulsar la simplificació administrativa i la transparència.

3.- CONTENGUT DEL PLA

A l'annex es desglossa l'activitat de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, establint les diferents línies de subvenció, l'import màxim, les partides pressupostàries assignades, els objectius i efectes, el termini per a la seua consecució i els destinataris.

4.- BENEFICIARIS

Les subvencions es concediran en els termes i amb l'amplitud que estableix l'art. 11 de la LGS per als beneficiaris, mitjançant convocatòria pública o mitjançant concessió directa, o per la signatura de convenis de col·laboració, a favor de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, comunitat de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, encara mancant de personalitat jurídica, pugui dur a terme els projectes, activitats o comportaments que es trobin en la situació que motiva la subvenció.

5.- GESTIÓ I EFICÀCIA

Per a la consecució dels objectius és necessari que cada àrea, centre de gestió, unitat administrativa o organisme depenent sigui qui gestioni en el seu àmbit la concessió de les subvencions en els termes que s'assenyalen a la LGS, i correspon a Intervenció Municipal la fiscalització, la qual cosa comporta la necessitat de coordinar les accions.

6.- COSTOS PREVISIBLES I FINANÇAMENT

Prèviament a la concessió de qualsevol tipus de subvenció es tramitarà l'autorització de la despesa corresponent. No podran atorgar-se subvencions per quantia superior a la que es determini pressupostàriament. Els crèdits pressupostaris tenen caràcter limitador i vinculant, per la qual cosa no es podran adquirir compromisos de despeses superiors al seu import.

7.- CONTROL I SEGUIMENT DEL PLA ESTRATÈGIC

El control i seguiment del present Pla estratègic es realitzarà de forma anual, en dos aspectes.

  1. Control econòmic i financer de les subvencions concedides. Està encomanat a la Intervenció General de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, i es realitzarà en les condicions recollides a la legislació vigent.

  2. Control i seguiment del Pla. S'encomana a la Junta de Govern Local. Per això, cada una de les àrees, centre de gestió, unitat administrativa o organisme depenent que gestionen les subvencions, remetrà en el primer quadrimestre de cada exercici memòria justificativa amb les següents especificacions:

  • Objecte, entitat beneficiària i import subvencionat.

  • Subvencions concedides, justificades, renunciades i reintegrades o en procediment de reintegrament.

  • El grau de compliment dels objectius específics, del termini de consecució, concretant el nombre de ciutadans als quals ha aconseguit l'acció subvencionada.

  • Els costos efectius en relació amb els previsibles.

  • Conclusions globals en les quals consti la valoració quant als objectius perseguits i la procedència del manteniment o supressió del programa.

  • Suggeriments per a l'elaboració del següent Pla estratègic de subvencions.

8.- COMISSIÓ DE SEGUIMENT

Per al seguiment i avaluació del Pla estratègic de subvencions es designa la Junta de Govern Local.

9.- TRANSPARÈNCIA

Totes les subvencions concedides per l'Ajuntament seran publicades en el web municipal, indicant l'entitat receptora, quantia i projecte o acció a la qual va destinada. El termini màxim per a aquesta publicació serà d'un mes des de la concessió de la subvenció. En tot cas, hauran de figurar a final d'any.

 

ANNEX

FOMENT DE LES ACTUACIONS DE PREVENCIÓ D'INCENDIS AL MUNICIPI

LÍNIA D'ACCIÓ: AJUDA PER A LA PREVENCIÓ D'INCENDIS

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

15.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 136 48022.

Objectiu general:

Donar suport econòmic a les actuacions, iniciatives i projectes de prevenció d'incendis i preservació del paisatge rural.

Objectius específics:

Fomentar actuacions que resulten en una protecció del municipi davant els incendis:

  • Sembra i recuperació de conreus.

  • Millores d'hàbitats.

  • Prevenció d'incendis forestals.

  • Comunicació en matèria de prevenció d'incendis.

Destinataris:

  • Societats de caçadors i associacions de vesins que gestionin vedats de caça.

  • Associacions de propietaris de terrenys forestals o rústics.

Règim:

Concurrència competitiva.

Indicadors d'avaluació:

  • Memòria i documentació justificativa.

  • Factures i justificants de pagament de les actuacions objecte de la subvenció.

  • Criteris de valoració (qualitat de les activitats, nombre de socis de l'entitat i superfície del terreny).

  • Import màxim per entitat.

 

PROTECCIÓ DEL MUNICIPI DAVANT LES PROSPECCIONS PETROLIERES I PROJECTES SIMILARS

LÍNIA D'ACCIÓ: SUBVENCIÓ A L'ALIANÇA MAR BLAVA

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

7.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 1723 48046.

Objectiu general:

Fomentar accions per aturar projectes d'exploració i explotació d'hidrocarburs a la Mediterrània.

Objectius específics:

Fomentar actuacions per:

  • Declarar la Mediterrània lliure de prospeccions d'hidrocarburs i similars.

  • Arxiu definitiu dels projectes d'exploració i explotació d'hidrocarburs i similars existents.

  • Implantar un nou model energètic sostenible.

  • Promoure la reducció de la contaminació atmosfèrica del transport marítim.

Destinataris:

Aliança Mar Blava.

Règim:

Concessió directa.

Indicadors d'avaluació:

  • Pla d'acció anual.

  • Memòria justificativa.

  • Factures i justificants de pagament de les actuacions objecte de la subvenció.

 

FOMENT DE LA GESTIÓ SOSTENIBLE DE L'AIGUA

LÍNIA D'ACCIÓ: SUBVENCIÓ A L'ALIANÇA PER A LA GESTIÓ SOSTENIBLE DE L'AIGUA A EIVISSA I FORMENTERA

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

7.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 1723 48091.

Objectiu general:

Promoure una gestió integrada i sostenible de l'aigua a Eivissa i Formentera.

Objectius específics:

Fomentar actuacions per:

  • Compartir, conèixer i crear bones pràctiques en la gestió de l'aigua.

  • Crear i mantenir un Observatori de la gestió de l'aigua.

  • Promoure campanyes i accions conjuntes de sensibilització, informació i formació.

  • Donar suport i assessorament jurídic i legal en aspectes relacionats amb la regulació de l'aigua.

  • Promoure un espai de participació de tots els agents implicats en la gestió de l'aigua.

Destinataris:

Aliança per a la gestió sostenible de l'aigua a Eivissa i Formentera.

Règim:

Concessió directa.

Indicadors d'avaluació:

  • Pla d'acció anual.

  • Memòria justificativa.

  • Factures i justificants de pagament de les actuacions objecte de la subvenció.

 

ATENCIONS A NECESSITATS ESPECIALS

LÍNIA D'ACCIÓ: CONCESSIÓ D'AJUDES ECONÒMIQUES INDIVIDUALS

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

300.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48003.

Objectiu general:

Millorar condicions de vida de les persones usuàries dels serveis socials municipals que no poden assumir pels seus propis mitjans necessitats considerades bàsiques.

Objectiu específic:

Facilitar ajudes econòmiques per ajudar a cobrir necessitats considerades bàsiques.

Destinataris:

Persones físiques residents al municipi de Sant Josep de sa Talaia que es trobin en situació de necessitat.

Règim:

Subvenció directa.

Indicadors d'avaluació:

  • Nombre d'ajudes tramitades.

  • Nombre de persones que es beneficien de les ajudes concedides.

  • Tipologies de necessitats bàsiques cobertes.

 

CONVENI AMB CÁRITAS DIOCESANA DE IBIZA, PREVENCIÓ D'EXCLUSIÓ SOCIAL

LÍNIA D'ACCIÓ: PROGRAMA CENTRE DE DIA, MENJADOR SOCIAL I REPARTIMENT D'ALIMENTS

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

66.654,07 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48007.

Objectiu general:

Donar assistència a persones amb risc o situació d'exclusió social, especialment persones sense sostre i transeünts.

Objectiu específic:

Facilitar suport econòmic a aquesta entitat per desenvolupar el programa de centre de dia, menjador social i repartiment d'aliments dirigit a persones amb risc o situació d'exclusió social.

Destinataris:

Cáritas Diocesana de Ibiza.

Règim:

Subvenció directa.

Indicadors d'avaluació:

  • Nombre de persones ateses.

  • Col·laboració amb altres entitats.

 

SUBVENCIONS EN MATÈRIA D'ACCIÓ SOCIAL ADREÇADES A ASSOCIACIONS O ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE

LÍNIA D'ACCIÓ: PROJECTES QUE FOMENTEN ACTIVITATS SOCIALS O SOCIOSANITÀRIES DESTINADES A L'ATENCIÓ I MILLORA DE LES CONDICIONS DE COL·LECTIUS QUE ES TROBEN EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT SOCIAL

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

150.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48013.

Objectiu general:

Donar suport al finançament de les actuacions que en matèria de serveis socials realitzen les entitats i les associacions sense ànim de lucre.

Objectiu específic:

Facilitar un suport econòmic a les associacions o entitats que els permeti millorar l'atenció que donen als seus usuaris.

Destinataris:

Associacions o entitats sense ànim de lucre que realitzen actuacions socials o sociosanitàries que beneficien ciutadans del municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Règim:

Concurrència competitiva.

Indicadors d'avaluació:

  • Nombre d'entitats sol·licitants.

  • Nombre d'entitats subvencionades.

  • Nombre de persones que es beneficien dels projectes subvencionats.

  • Nombre de persones del municipi que es beneficien dels projectes subvencionats.

 

APORTACIÓ AL FONS PITIÚS DE COOPERACIÓ

LÍNIA D'ACCIÓ: SUBVENCIÓ AL FONS PITIÚS DE COOPERACIÓ

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

162.500,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48016.

Objectiu general:

Atès que l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia és membre del Fons Pitiús de Cooperació, contribuir amb una aportació econòmica per realitzar accions socials d'ajuda a la cooperació.

Objectiu específic:

Contribuir al finançament de projectes destinats a millorar condicions de vida en els països en vies de desenvolupament.

Destinataris:

Fons Pitiús de Cooperació.

Règim:

Subvenció directa.

Indicadors d'avaluació:

  • Nombre de projectes subvencionats.

  • Nombre de persones que es beneficien dels projectes subvencionats.

 

CONVENI AMB LA FUNDACIÓ DEIXALLES

LÍNIA D'ACCIÓ: PROJECTE EN MATÈRIA D'INSERCIÓ SOCIAL I LABORAL PER A PERSONES DEL MUNICIPI EN SITUACIÓ DE RISC O EXCLUSIÓ SOCIAL

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

10.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48089.

Objectiu general:

Millorar la inserció social i laboral de les persones del municipi de Sant Josep de sa Talaia en situació o risc d'exclusió social.

Objectiu específic:

Donar un suport econòmic a aquesta entitat per la seua tasca en matèria d'inserció social i laboral de persones del municipi en situació de risc o exclusió social.

Destinataris:

Fundació Deixalles.

Règim:

Subvenció directa.

Indicador d'avaluació:

Nombre de persones del municipi que es beneficien del projecte subvencionat.

 

CONVENI AMB L'ASOCIACIÓN DE ESCLEROSIS MÚLTIPLE DE IBIZA Y FORMENTERA

LÍNIA D'ACCIÓ: PROJECTE D'ATENCIÓ ALS AFECTATS D'ESCLEROSI MÚLTIPLE I ALTRES MALALTIES NEURODEGENERATIVES

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

10.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48090.

Objectiu general:

Millorar les condicions de vida de les persones del municipi afectades d'esclerosi múltiple i altres malalties neurològiques degeneratives.

Objectiu específic:

Donar un suport econòmic a aquesta entitat per la seua tasca d'atenció a les persones del municipi afectades d'esclerosi múltiple i altres malalties neurològiques degeneratives.

Destinataris:

Asociación de Esclerosis Múltiple de Ibiza y Formentera.

Règim:

Concessió directa.

Indicador d'avaluació:

Nombre de persones del municipi que es beneficien del projecte subvencionat.

 

CONVENI AMB L'ASOCIACIÓN DE DEPORTISTAS DISCAPACITADOS DE IBIZA Y FORMENTERA

LÍNIA D'ACCIÓ: SUBVENCIÓ A ADDIF

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

5.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48055.

Objectiu general:

Fomentar la pràctica de l'esport entre les persones del municipi afectades per una discapacitat.

Objectiu específic:

Donar un suport econòmic a aquesta entitat per la seua tasca de foment de l'esport entre les persones del municipi afectades per una discapacitat.

Destinataris:

ADDIF.

Règim:

Concessió directa.

Indicador d'avaluació:

Nombre de persones del municipi que es beneficien del projecte subvencionat.

 

CONVENI AMB ASOCIACIÓN DE MADRES Y PADRES DE PERSONAS CON DISCAPACIDAD DE BALEARES (AMADIBA)

LÍNIA D'ACCIÓ: SUBVENCIÓ A AMADIBA

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

15.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48092.

Objectiu general:

Millorar les condicions de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual del municipi.

Objectiu específic:

Donar suport econòmic a aquesta entitat per la seua tasca d'atenció a les persones del municipi afectades de discapacitat intel·lectual.

Destinataris:

ASOCIACIÓN DE MADRES Y PADRES DE PERSONAS CON DISCAPACIDAD DE BALEARES (AMADIBA).

Règim:

Concessió directa.

Indicador d'avaluació:

Nombre de persones del municipi que es beneficien del projecte subvencionat.

 

ATENCIONS A NECESSITATS ESPECIALS PER LA COVID-19

LÍNIA D'ACCIÓ: CONCESSIÓ D'AJUDES ECONÒMIQUES INDIVIDUALS A PERSONES AFECTADES PER LA CRISI DE LA COVID-19

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

305.918,93 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48056.

Objectiu general:

Millorar les condicions de vida de les persones del municipi que a causa de la crisi provocada per la COVID-19 no poden assumir pels seus propis mitjans necessitats considerades bàsiques.

Objectiu específic:

Facilitar ajudes econòmiques a persones del municipi afectades per la crisi provocada per la COVID-19 per ajudar a cobrir necessitats bàsiques.

Destinataris:

Persones físiques residents al municipi que es troben en situació de necessitat a causa de la crisi provocada per la COVID-19.

Règim:

Concessió directa.

Indicadors d'avaluació:

  • Nombre d'ajudes tramitades.

  • Nombre de persones que es beneficien de les ajudes concedides.

  • Tipologia de les necessitats cobertes.

 

SUBVENCIÓ EN MATÈRIA D'HABITATGE PER A AFECTATS DE LA CRISI COVID-19

LÍNIA D'ACCIÓ: AJUDES A LLOGUER AFECTAT PER LA COVID-19

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

200.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48057.

Objectiu general:

Que sectors de població afectats per l'impacte social i econòmic provocat per la COVID-19 puguin mantenir el seu habitatge habitual en règim de lloguer.

Objectiu específic:

Facilitar un suport econòmic per al pagament del lloguer del seu habitatge habitual a persones del municipi afectades per l'impacte econòmic i social de la COVID-19.

Destinataris:

Persones físiques residents al municipi que es troben afectades per l'impacte econòmic i social provocat per la COVID-19.

Règim:

Concurrència competitiva.

Indicadors d'avaluació:

  • Nombre d'ajudes sol·licitades.

  • Nombre d'ajudes concedides.

 

CONVENI AMB CLUB NÁUTICO IBIZA

LÍNIA D'ACCIÓ: SUBVENCIÓ AL CLUB NÁUTICO IBIZA PEL PROJECTE UN MAR DE POSIBILIDADES

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

5.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48093.

Objectiu general:

Millorar les condicions de vida de les persones del municipi amb necessitats especials per trobar-se afectades per una situació de discapacitat o dependència o en risc d'exclusió social permetent-los gaudir de la mar i els seus beneficis.

Objectiu específic:

Donar un suport econòmic a aquesta entitat en la seua tasca d'atenció a les persones del municipi.

Destinataris:

CLUB NÁUTICO IBIZA.

Règim:

Concessió directa.

Indicador d'avaluació:

Nombre de persones del municipi que es beneficien del projecte subvencionat.

 

CONVENI AMB L'ASSOCIACIÓ DE PERSONES AMB NECESSITATS ESPECIALS D'EIVISSA I FORMENTERA (APNEEF)

LÍNIA D'ACCIÓ: SUBVENCIÓ A L'ASSOCIACIÓ DE PERSONES AMB NECESSITATS ESPECIALS D'EIVISSA I FORMENTERA

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

15.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 231 48094.

Objectiu general:

Millorar les condicions de vida dels infants i joves del municipi amb diversitat funcional o necessitats especials.

Objectiu específic:

Donar un suport econòmic a aquesta entitat per la seua tasca d'atenció als infants i joves del municipi amb diversitat funcional o necessitats especials.

Destinataris:

APNEEF.

Règim:

Concessió directa.

Indicador d'avaluació:

Nombre de persones del municipi que es beneficien del projecte subvencionat.

 

SUBVENCIÓ EN MATÈRIA D'HABITATGE

LÍNIA D'ACCIÓ: AJUDES DE LLOGUER PER A JOVES I ESTUDIANTS

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

60.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 1521 48054.

Objectiu general:

Atorgar ajudes als joves del municipi i als que realitzin estudis fora de l'illa per al lloguer d'habitatges.

Objectiu específic:

Fomentar actuacions que facilitin l'accés i permanència dels joves del municipi a un habitatge en règim de lloguer.

Destinataris:

Joves del municipi fins a 38 anys que hagin subscrit o vulguin subscriure contractes de lloguer d'habitatge d'una durada mínima d'un any.

Joves del municipi que realitzin estudis fora de l'illa que hagin subscrit o  vulguin subscriure contractes de lloguer d'habitatge

Règim:

Concurrència competitiva.

Indicador d'avaluació:

  • Nombres de joves empadronats al municipi.

  • Nombre d'ajuts sol·licitats.

  • Nombre de contractes de lloguer que constitueixi la residència habitual o permanent.

  • Nombre de joves que realitzin estudis fora de l'illa.

 

PROMOCIÓ DE L'EDUCACIÓ

LÍNIA D'ACCIÓ: AJUDES A ESTUDIANTS UNIVERSITARIS O DE CICLES FORMATIUS

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

140.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 3261 48017 (exercici 2020).

160.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 3261 48017 (exercicis 2021 i 2022).

Objectiu general:

Incentivar els estudiants del municipi de Sant Josep a arribar a nivells formatius superiors.

Objectius específics:

Donar suport econòmic als estudiants del municipi que cursen estudis universitaris o cicles formatius de grau mitjà i de grau superior fora de l'illa.

Destinataris:

Estudiants empadronats al municipi de Sant Josep de sa Talaia que cursen estudis universitaris i cicles formatius de grau mitjà i superior a centres de fora de l'illa d'Eivissa.

Règim:

Concurrència

  • Nombre de sol·licituds presentades.

  • Nombre d'ajudes concedides/denegades/excloses.

Indicadors d'avaluació:

  • Percentatge de crèdits/assignatures aprovades en el curs anterior (estudis reglats).

  • Percentatge de crèdits/assignatures matriculats en el curs actual (estudis reglats).

 

PROMOCIÓ DE L'EDUCACIÓ

LÍNIA D'ACCIÓ: PROGRAMA PER AL FINANÇAMENT DE LLIBRES DE TEXT I MATERIAL DIDÀCTIC O PROGRAMA EQUIVALENT

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

70.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 3261 48018.

Objectiu general:

Fer aportacions econòmiques per al manteniment del fons de llibres de text i altre material didàctic dels centres educatius i donar-los suport en l'adquisició de les tecnologies de l'aprenentatge.

Objectius específics:

Concedir ajudes a centres que imparteixen educació primària i secundària obligatòria per a l'adquisició de llibres de text, material didàctic, contenguts curriculars digitals, dispositius curriculars digitals, etc., destinat a alumnat empadronat en el municipi de Sant Josep, adherit al Programa per al finançament de llibres de text i material didàctic o programa equivalent.

Destinataris:

Centres de primària i secundària obligatòria amb alumnes adherits al Programa per al finançament de llibres de text i material didàctic o programa equivalent.

Règim:

Concurrència

  • Nombre de sol·licituds presentades.

  • Nombre d'ajudes concedides/denegades/excloses.

Indicadors d'avaluació:

  • Nombre d'alumnes de cada centre empadronats al municipi de Sant Josep adherits al Programa per al finançament de llibres de text i material didàctic o programa equivalent.

  • Nombre de llibres de text o dispositius curriculars digitals adquirits pels centres per substitució d'elements deteriorats o per deixar-los en préstec en casos puntuals.

 

PROMOCIÓ DE L'EDUCACIÓ

LÍNIA D'ACCIÓ: AJUDES A COMPRA DE LLIBRES DE TEXT D'ESO O DISPOSITIUS DIGITALS INDIVIDUALS PER A ALUMNAT DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA ADHERIT AL PROGRAMA PER AL FINANÇAMENT DE LLIBRES DE TEXT I MATERIAL DIDÀCTIC O PROGRAMA EQUIVALENT

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

35.000,00 € de l'aplicació pressupostària 3261 48033.

Objectiu general:

•Donar suport econòmic per a l'adquisició de llibres de text a alumnat empadronat al municipi de Sant Josep de sa Talaia, escolaritzat a un centre que no estigui adherit al Programa per al finançament de llibres de text i material didàctic o programa equivalent.

•Donar suport econòmic per a l'adquisició de dispositius digitals individuals per a alumnat de primària i secundària adherit al Programa per al finançament de llibres de text i material didàctic o programa equivalent.

Objectius específics:

•Concedir ajudes econòmiques per a l'adquisició de llibres de text a alumnat empadronat al municipi de Sant Josep que cursa estudis d'educació secundària obligatòria a centres que no tenen instaurat el Programa per al finançament de llibres de text i material didàctic o programa equivalent.

• Concedir ajudes econòmiques per a l'adquisició de dispositius digitals individuals a alumnat empadronat al municipi de Sant Josep que cursa estudis d'educació primària o d'educació secundària obligatòria a centres adherits al Programa per al finançament de llibres de text i material didàctic o programa equivalent.

Destinataris:

Alumnat empadronat al municipi de Sant Josep de sa Talaia que cursa ESO o Primària.

Règim:

Concurrència

  • Nombre de sol·licituds presentades.

  • Nombre d'ajudes concedides/denegades/excloses.

Indicadors d'avaluació:

  • Despesa efectuada en l'adquisició d'aquests materials.

 

PROMOCIÓ DE L'EDUCACIÓ

LÍNIA D'ACCIÓ: PREMIS A ESTUDIANTS UNIVERSITARIS

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

10.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 3261 48036.

Objectiu general:

Premiar i propiciar la cultura de l'esforç, el mèrit i l'excel·lència.

Objectius específics:

Concedir premis als estudiants empadronats al municipi de Sant Josep que hagin acabat d'una forma més brillant els seus estudis universitaris i de formació professional superior, per tal de premiar i fomentar la cultura de l'esforç, el mèrit i l'excel·lència.

Destinataris:

Estudiants empadronats en el municipi de Sant Josep que hagin acabat estudis universitaris i de formació professional de grau superior.

Règim:

Concurrència competitiva.

Indicadors d'avaluació:

  • Nota mitjana de l'expedient acadèmic (ha de ser igual o superior a 8,0 o equivalent).

 

PROMOCIÓ DE L'EDUCACIÓ

LÍNIA D'ACCIÓ: PREMIS SANT JOSEP NET

Àmbit temporal:

Exercicis 2021-2022.

Cost previsible:

6.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària del Pressupost de la Corporació per als exercicis 2021-2022.

Objectiu general:

Sensibilitzar l'alumnat sobre la importància de la conservació del medi ambient al municipi de Sant Josep.

Objectius específics:

Treballar amb l'alumnat dels centres del municipi les àrees mediambientals.

Destinataris:

Alumnat de 6è de primària dels col·legis públics i concertats del municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Règim:

Concurrència.

Indicadors d'avaluació:

Puntuació concedida pel jurat en les valoracions dels diferents treballs realitzats.

 

FOMENT DE LA CULTURA

LÍNIA D'ACCIÓ: SUBVENCIONS A ACTIVITATS CULTURALS O FOLKLÒRIQUES

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

28.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 334 48053 (exercici 2020).

60.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 334 48053 (exercicis 2021-2022).

Objectiu general:

Impulsar les actuacions, iniciatives i projectes que organitzen les entitats culturals i folklòriques sense ànim de lucre, del municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Objectius específics:

Donar suport econòmic a les entitats culturals o folklòriques sense ànim de lucre, del municipi de Sant Josep de sa Talaia, per a la realització d'actuacions, iniciatives i projectes.

Destinataris:

Entitats culturals o folklòriques sense ànim de lucre, amb seu al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

Règim:

Concurrència competitiva.

Indicadors d'avaluació:

  • Criteris de valoració de l'associació.

  • Criteris de valoració de projectes sol·licitats.

 

FOMENT DE LA CULTURA

LÍNIA D'ACCIÓ: CERTAMEN ARTÍSTIC SANT JOSEP DE SA TALAIA (LITERATURA, PINTURA, FOTOGRAFIA I CERÀMICA)

Àmbit temporal:

Exercicis 2021-2022.

Cost previsible:

8.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària del Pressupost de la Corporació per als exercicis 2021-2022.

Objectiu general:

Potenciar la creativitat artística en diversos camps.

Objectius específics:

Valorar la capacitat de dotar de finalitat estètica un text escrit, una imatge o un objecte amb la intenció de transformar-lo en una manifestació artística, que generarà en el receptor una reacció, generalment emotiva.

Destinataris:

Persones empadronades en el municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Règim:

Concurrència competitiva/premis.

Indicadors d'avaluació:

Puntuació concedida pel jurat en les valoracions dels diferents treballs presentats al certamen.

 

FOMENT DE LA FORMACIÓ EN L'ÀMBIT DE L'OCI JUVENIL

LÍNIA D'ACCIÓ: BEQUES DE MONITORS DE TEMPS LLIURE

Àmbit temporal:

Exercici 2020.

Cost previsible:

1.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 337 48029.

Objectiu general:

Fomentar la formació en l'àmbit de l'oci i el temps lliure juvenil.

Objectius específics:

Oferir a aquelles persones que hagin realitzat la part teòrica del curs de monitors de temps lliure una ajuda complementària per a la realització de les pràctiques.

Destinataris:

Persones empadronades en el municipi de Sant Josep que hagin realitzat la part teòrica del curs de monitors de temps lliure.

Règim:

Concurrència.

Indicadors d'avaluació:

Realitzar satisfactòriament les pràctiques del curs de monitor de temps lliure dins les activitats que organitza l'Ajuntament.

 

FOMENT DE LES FESTES POPULARS

LÍNIA D'ACCIÓ: SUBVENCIONS A FESTES

Àmbit temporal:

Exercici 2020.

Cost previsible:

50.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 338 48019.

Objectiu general:

Impulsar les activitats culturals i tradicionals, com són les festes patronals, facilitar el manteniment de les associacions de vesins, comissions de festes, agrupacions folklòriques i associacions culturals sense ànim de lucre que les organitzen i facilitar igualment als ciutadans la participació en aquestes activitats que tant d'arrelament tenen a la societat eivissenca.

Objectius específics:

Donar suport econòmic a les associacions de vesins, comissions de festes, grups folklòrics i associacions culturals, sense ànim de lucre, del municipi de Sant Josep de sa Talaia per a l'organització de festes patronals, de Nadal o festivitat de barriada i festes populars. S'inclouran a les festes populars, entre altres, les ballades de pou, la festa de Sant Isidre, les activitats vinculades a la festa de carnaval i a les revetles de Sant Pere i Sant Joan.

Destinataris:

Entitats sense ànim de lucre amb seu al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

Règim:

Concurrència competitiva.

Indicadors d'avaluació:

  • Criteris de valoració de l'associació.

  • Criteris de valoració de projectes sol·licitats.

 

FOMENT DE LES FESTES POPULARS

LÍNIA D'ACCIÓ: PREMIS RUA DE CARNAVAL

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

3.600,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 338 48043 (exercici 2020).

5.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 338 48043 (exercicis 2021-2022).

Objectiu general:

Fomentar la participació de les associacions de pares i mares dels centres escolars, associacions culturals i la ciutadania en general.

Objectius específics:

Ajudar a sufragar les despeses per a la realització de disfresses i carrosses.

Destinataris:

Entitats sense ànim de lucre, associacions, persones físiques o jurídiques.

Règim:

Concurrència competitiva/premi.

Indicadors d'avaluació:

Valoració per part d'un jurat de l'originalitat, qualitat i vistositat, coreografia, vestuari i carrossa, si n'és el cas, de cada un dels participants.

 

PROMOCIÓ I FOMENT DE L'ESPORT

LÍNIA D'ACCIÓ: AJUDES A CLUBS ESPORTIUS

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

100.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 341 48025.

Objectiu general:

Donar suport als clubs i les associacions esportives sense ànim de lucre del municipi.

Objectius específics:

  • Fomentar la promoció de l'esport en edat escolar i en edat adulta.

  • Fomentar l'organització d'esdeveniments esportius.

  • Facilitar la promoció de l'esport d'elit.

Destinataris:

Clubs esportius.

Règim:

Concurrència competitiva.

Indicadors d'avaluació:

  • Nombre d'esportistes amb llicència.

  • Organització d'esdeveniments esportius a l'àmbit local o regional.

  • Organització d'esdeveniments esportius a l'àmbit nacional o internacional.

  • Organització d'activitats de formació de tècnics i directius esportius.

  • Equips o esportistes participants en campionats de les Balears, d'Espanya, d'Europa o del món, i esportistes amb declaració d'esportistes d'elit.

 

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

LÍNIA D'ACCIÓ: CONVENI AMB LA UNIÓ ESPORTIVA SANT JOSEP

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

12.100,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 342 48008.

Objectiu general:

Fomentar l'esport del futbol en el municipi.

Destinataris:

Unió Esportiva Sant Josep.

Règim:

Subvenció nominativa.

Indicadors d'avaluació:

  • Memòria d'activitats realitzades.

  • Factures i justificants de pagament.

 

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

LÍNIA D'ACCIÓ: CONVENI AMB LA PENYA ESPORTIVA SANT JORDI

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

13.200,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 342 48010.

Objectiu general:

Fomentar l'esport del futbol en el municipi.

Destinataris:

Unió Esportiva Sant Jordi.

Règim:

Subvenció nominativa.

Indicadors d'avaluació:

  • Memòria d'activitats realitzades.

  • Factures i justificants de pagament.

 

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

LÍNIA D'ACCIÓ: CONVENI AMB EL CD BAHÍA SAN AGUSTÍN

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

12.100,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 342 48011.

Objectiu general:

Fomentar l'esport del futbol en el municipi.

Destinataris:

CD Bahía San Agustín.

Règim:

Subvenció nominativa.

Indicadors d'avaluació:

  • Memòria d'activitats realitzades.

  • Factures i justificants de pagament.

 

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

LÍNIA D'ACCIÓ: CONVENI AMB EL CLUB DE TIR AMB ARC ES CUBELLS

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

7.850,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 342 48009.

Objectiu general:

Fomentar l'esport del tir amb arc en el municipi.

Destinataris:

Club de Tir amb Arc es Cubells.

Règim:

Subvenció nominativa.

Indicadors d'avaluació:

  • Memòria d'activitats realitzades.

  • Factures i justificants de pagament.

 

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

LÍNIA D'ACCIÓ: CONVENI AMB IBIZA CLUB DE CAMPO

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

15.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 342 48012.

Objectiu general:

Fomentar l'activitat física i l'esport base i en l'edat adulta en el municipi.

Objectiu específic:

Donar un suport econòmic a aquesta entitat per la seua tasca en matèria de promoció de l'esport i organització d'esdeveniments.

Destinataris:

Ibiza Club de Campo.

Règim:

Subvenció nominativa.

Indicadors d'avaluació:

  • Memòria d'activitats realitzades.

  • Factures i justificants de pagament.

 

FOMENT DEL DESENVOLUPAMENT RURAL

LÍNIA D'ACCIÓ: CONVENI AMB LA COOPERATIVA AGRÍCOLA

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

9.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 414 48023.

Objectiu general:

Fomentar el manteniment de finques cultivades i evitar el seu abandonament i emboscament, amb l'objectiu de mantenir l'entorn rural del municipi, preservar el paisatge i prevenir els incendis forestals.

Destinataris:

Sociedad Cooperativa Agrícola Sant Antoni.

Règim:

Subvenció nominativa.

Indicadors d'avaluació:

  • Memòria d'activitats realitzades.

  • Certificat d'ingressos i despeses de les activitats objecte de la subvenció.

  • Estat comptable de les activitats objecte de la subvenció.

 

FOMENT DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

LÍNIA D'ACCIÓ: AJUDES A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Àmbit temporal:

Exercicis 2020-2022.

Cost previsible:

32.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 924 48027 (exercici 2020).

50.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 924 48027 (exercicis 2021-2022).

Objectiu general:

Impulsar les actuacions, iniciatives i projectes que organitzin les associacions de vesins sense ànim de lucre, del municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Objectius específics:

Donar suport econòmic a associacions de vesins sense ànim de lucre, del municipi de Sant Josep de sa Talaia, per a la realització d'actuacions, iniciatives i projectes.

Destinataris

Associacions de vesins, sense ànim de lucre, amb seu al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

Règim

Concurrència competitiva.

Indicadors d'avaluació

  • Criteris de valoració de l'associació.

  • Criteris de valoració de projectes sol·licitats.

 

CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL CONSELL INSULAR D'EIVISSA I L'AJUNTAMENT DE SANT JOSEP PER AL FINANÇAMENT A LES PERSONES AUTÒNOMES I PETITES EMPRESES DE L'ILLA D'EIVISSA COM A CONSEQÜÈNCIA DE LA SITUACIÓ D'EMERGÈNCIA SANITÀRIA DECLARADA PER LA COVID-19

LÍNIA D'ACCIÓ: ajudes a autònoms i microempreses, COVID-19

Àmbit temporal:

Exercicis 2020.

Cost previsible:

500.000,00 € anuals de l'aplicació pressupostària 430 47905, finançat al 50% pel Consell Insular d'Eivissa i 50% per fons propis de l'Ajuntament.

Objectiu general:

Mitigar els efectes que la situació d'emergència sanitària generada per la COVID-19 ha provocat en els autònoms i les microempreses.

Objectius específics:

Impulsar el desenvolupament dels sectors productius i que puguin pal·liar els efectes socials i econòmics provocats per la crisi sanitària de la COVID-19.

Destinataris/àries:

Persones autònomes i microempreses del municipi.

Règim:

Concurrència no competitiva.

Indicadors d'avaluació:

  • Nombre d'ajudes sol·licitades i concedides.

  • Nombre d'autònoms i microempreses afectats per la crisi sanitària COVID19.

 

Sant Josep de Sa Talaia, 17 de juny de 2020

L'alcalde

Josep Marí Ribas