Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 5121
Resolució del director de la Fundació Mallorca Turisme per la qual es modifiquen els criteris de valoració dels guanyadores dels premis i es modifica l'annex II del concurs de curtmetratges "Confinats a Mallorca" #mallorcafilmconfinats

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 504127

Al BOIB núm. 66, de 30 d'abril de 2020, es va publicar l'extracte de la Resolució de la directora de la Fundació Mallorca Turisme per la qual s'aprova la convocatòria d'un concurs de curtmetratges “Confinats a Mallorca” #mallorcafilmconfinats, que establia les condicions per a la participació en un concurs de curtmetratges durant el confinament i estat d'alarma per tal de promoure la producció audiovisual en moments de la pandèmia ocasionada pel coronavirus. Aquestes obres han de potenciar d'alguna manera la imatge de Mallorca com a destí turístic.

Els participants del concurs poden ser els professionals del cinema i de l'audiovisual de Mallorca, en les seves diferents categories: creadors, guionistes, directors, directors de fotografia, productors, actors i actrius, tècnics, etc.

Una vegada publicada la convocatòria, el sector audiovisual destinatari dels premis ha manifestat la necessitat de valoració de la qualitat de les obres audiovisuals per tècnics especialitzats la qual cosa no serà possible si únicament es valoren les peces amb els “m'agrada” del públic en general sent pel qual s'ha decidit variar el mètode de valoració dels premis amb la introducció d'un jurat especialitzat que emetrà un dictamen i que alhora sigui possible l'elecció d'un premi mitjançant els “m'agrada” del públic.

D'aquesta manera hi haurà premis concedits per un jurat especialitzat i també un premi del públic a l'obra que més hagi agradat i que hagi obtingut més “m'agrada” a Instagram. El Jurat valorarà quatre dels cinc premis de la convocatòria i un premi serà per decisió del públic mitjançant “m'agrada” a Instagram.

La Mallorca Film Commission, inclosa dins la Fundació Mallorca Turisme, vol aconseguir la màxima difusió dels curtmetratges que participin en el concurs mitjançant l'augment de les seves publicacions en xarxes socials així com aconseguir la màxima visualització possible de les obres però, per evitar una alteració artificial del resultat del concurs, s'ha inclòs una declaració responsable dins l'annex II de la convocatòria on els candidats manifesten, baix la seva responsabilitat, que es comprometen a no utilitzar cap sistema d'augment de “m'agrada” que no sigui orgànic i es prohibeix la compra de “m'agrada” de seguidors o qualsevol sistema similar que alteri el normal funcionament del concurs de manera artificial.

Per tot això,

Resolc

Primer. Aprovar la modificació de la convocatòria de concurs de curtmetratges “Confinats a Mallorca” #mallorcafilmconfinats en el següent sentit:

Allà on diu:

1. Objecte i finalitat

...

La finalitat és premiar un total de cinc curtmetratges, tots ells vinculats al nombre de  “m'agrada” a Instagram, per fomentar la producció audiovisual de Mallorca durant el període de confinament i estat d'alarma i que alhora ens servirà per fer promoció turística de Mallorca mitjançant la viralització per Internet i difusió per xarxes socials.

Ha de dir:

1. Objecte i finalitat

...

La finalitat és premiar un total de cinc curtmetratges per fomentar la producció audiovisual de Mallorca durant el període de confinament i estat d'alarma i que alhora ens servirà per fer promoció turística de Mallorca mitjançant la viralització per Internet i difusió per xarxes socials.

Allà on diu:

7. Instrucció i resolució del procediment

...

La directora de la Fundació Mallorca Turisme, davant el resultat del còmput dels “m'agrada”, dictarà la corresponent resolució de concessió, que especificarà nom, cognom i DNI/NIF dels guanyadors i els imports econòmics dels premis. La resolució de la concessió dels premis es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Ha de dir:

7. Instrucció i resolució del procediment

​​​​​​​...

L'òrgan instructor enviarà al jurat totes les obres presentades perquè les valori i emeti un dictamen motivat sobre la concessió dels premis o si considera que s'ha de deixar desert. La secretària del jurat estendrà acta de la reunió amb el nom de les obres guanyadores la qual tindrà tots els efectes administratius justificatius per al pagament del premis. Totes les obres seran també publicades a Instagram perquè el públic pugui votar-les amb els “m'agrada”.

El director de la Fundació Mallorca Turisme, davant el resultat del còmput dels “m'agrada”, i del dictamen del jurat dictarà la corresponent resolució de concessió, que especificarà nom, cognom i DNI/NIF dels guanyadors i els imports econòmics dels premis. La resolució de concessió dels premis es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears..

Allà on diu:

9. Abonament dels premis

Els premis s'adjudicaran els cinc curtmetratges que tenguin més “m'agrada” a Instagram en data de 30 dies hàbils després que acabi l'estat d'alarma a les 14.00 h.

La Fundació Mallorca Turisme tramitarà el pagament dels imports dels premis mitjançant transferència bancària.

Tots els premis seran objecte de la retenció fiscal que procedeixi.

Ha de dir:

9. Abonament dels premis

La Fundació Mallorca Turisme tramitarà el pagament dels imports dels premis mitjançant transferència bancària.

Tots els premis seran objecte de la retenció fiscal que procedeixi.

Segon. Donar una nova redacció al punt 8è de la convocatòria, amb el següent text:

8. Criteris de valoració de les sol·licituds

Les quatre primeres categories es concedeixen amb la valoració d'un jurat especialitzat i el cinquè premi serà pel curtmetratge que obtingui un major nombre de “m'agrada” a Instagram.

Per valorar les quatre primeres categories dels curtmetratges (10.000 €, 6.000 €, 4.000 € i 3.000 €) es constitueix un jurat format per persones vinculades al sector audiovisual de Mallorca el qual avaluarà la qualitat de les obres presentades i elegirà els guanyadors dels quatre primers premis.

Totes les obres presentades es publicaran en el compte d'Instagram de la Mallorca Film Commission, i podran ser votades també amb els “m'agrada” del públic. L'obra que és elegida pel sistema de “m'agrada” rebrà el denominat “Premi de les xarxes”, dotat amb 2.000 € i que podrà coincidir o no amb qualsevol dels altres premis concedits pel jurat.

Per tal d'obtenir més “m'agrada”, els participants poden fer la difusió que considerin de les seves obres (a través d'stories, d'IG, compartint l'enllaç de la peça a través de xarxes socials, etc.).

El personal de la MFC-FMT verificarà, una vegada acabat el termini, que les obres guanyadores compleixen tots els requisits de la convocatòria. Si alguna no complís els requisits, seria la següent obra millor valorada la que rebrà el premi corresponent i així, successivament.

Per evitar l'augment de “m'agrada” de forma il·lícita s'inclou un punt a l'annex II “Declaració responsable” on l'interessat declara, baix la seva responsabilitat, que no alterarà el resultat dels “m'agrada” de manera artificial.

Tercer. Afegir un punt 14è a la convocatòria, amb el següent text:

14. Jurat

Els premis del jurat s'atorguen a l'obra que obtingui el nombre més gran de vots favorables, a criteri del jurat. Si el jurat considera que cap de les obres presentades no assoleix la qualitat mínima per ser guardonada el premi quedarà desert.

El jurat es reunirà per valorar les obres les vegades que consideri necessàries i haurà d'emetre un dictamen motivat sobre la concessió dels premis o si considera que s'ha de deixar desert.

Els membres del jurat són.

Vocals

Marta Cabrero Iglesias, de l'Evolution Mallorca International Film Festival

Diana de la Cuadra Menéndez, productora cinematogràfica

Laura Jurado Medina, guionista i producció Atlántida Film Festival

Marta Pérez Martínez, xarxa cinema / CineCiutat

Anna Petrus Pons, cineasta

Sílvia Ventayol Bosch, directora de documentals i professora d'ESADIB

 

Secretària

Mireia Catalina Covas Vidal, personal de la Mallorca Film Commission de la Fundació Mallorca Turisme, amb veu i sense vot.

Quart. Modificar l'annex II de la convocatòria de concurs de curtmetratges “Confinats a Mallorca” #mallorcafilmconfinats per incloure una declaració responsable sobre la no utilització de cap sistema d'augment dels “m'agrada” que no sigui orgànic o qualsevol sistema similar.

Cinquè. Publicar aquesta modificació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en la pàgina web de la Fundació Mallorca Turisme i en la Base de Dades Nacional de Subvencions

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada davant el president de la Fundació Mallorca Turisme en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, podeu interposar el recurs contenciós administratiu, davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

​​​​​​​Palma, 16 de juny de 2020

El director de la  Fundació Mallorca Turisme

Miguel Pastor Jordá

Documents adjunts