Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 5113
Aprovació inicial del Pla de Zona de la Zona de Protecció Acústica Especial aprovada al barri conegut com West End a Sant Antoni de Portmany

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el que disposen els articles 25.3 de la Llei 37/2003, de 17 de novembre, del soroll, i 31 de la Llei 1/2007, de 16 de març, contra la contaminació acústica de les Illes Balears, en relació amb l'article 83 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, se sotmet a informació pública durant el termini de vint dies  comptadors des del sendemà de la inserció d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, l'acord d'aprovació inicial adoptat per la Junta de Govern Local el 10 de juny de 2020, del Pla de Zona de la Zona de Protecció Acústica Especial aprovada al barri conegut com West End a Sant Antoni de Portmany, perquè hom pugui examinar-lo i presentar-hi les reclamacions que trobi oportunes.

Havent donat compte de l'expedient administratiu tramitat per a l'aprovació del Pla de la zona a la Zona de Protecció Acústica Especial (ZPAE) de barri conegut com West End de Sant Antoni de Portmany.

Atès l'informe presentat per l'assistència tècnica externa "Centro de Estudio y Control de Ruido SL", el 19 de novembre de 2019 i amb registre d'entrada 2019-I-RE-5219, amb títol «Informe técnico del Plan de Zona de la Zona de Protecció Acústica Especial aprobada en el barrio conocido como "West End" en Sant Antoni de Portmany» i referència pròpia T-19-367-B-0-Pla de Zona, així com l'«Evaluación de niveles sonoros ambientales en seis puntos en el municipio de Sant Antoni de Portmany, zona West End (Illes Balears). AÑO 2019», amb referència pròpia T-19-267-A-01, en els quals, entre d'altres, es proposa el nou Pla de Zona per al període 2019-2020.

Atès que a la sessió plenària de 28 de novembre de 2019 s'adoptà un conjunt de mesures correctores mantenint, però, l'horari de les terrasses i vetlladors en horari nocturn tal com es recull a l'actual acord de declaració de Zona de Protecció Acústica Especial adoptat a la sessió plenària de 28 de març de 2018, ara es fa necessari la inclusió de les mesures actualitzades relatives a terrasses i vetlladors que no s'incorporaren al seu dia.

Atès l'informe emès pel tècnic de Medi Ambient de 15 de maig de 2020, en sentit favorable al document descrit a l'apartat anterior.

Atès l'informe jurídic del secretari de la Corporació de 26 de maig de 2020 sobre legislació aplicable i el procediment que cal seguir.

Vistos l'article 25.3 de la Llei 37/2003, de 17 de novembre, del soroll; l'article 31 de la Llei 1/2007, de 16 de març, contra la contaminació acústica de les Illes Balears; i l'article 14.6 de l'Ordenança municipal reguladora de la remor i les vibracions de Sant Antoni de Portmany.

Vist l'informe amb proposta de resolució del secretari de la Corporació i el tècnic de Medi Ambient de 26 de maig de 2020.

 ACORD

Primera. Assumir el contingut de l'«Informe técnico del Plan de Zona de la Zona de Protecció Acústica Especial aprobada en el barrio conocido como "West End" en Sant Antoni de Portmany» i referència pròpia T-19-367-B-0-Pla de Zona, així com l'«Evaluación de niveles sonoros ambientales en seis puntos en el municipio de Sant Antoni de Portmany, zona West End (Illes Balears). AÑO 2019», amb referència pròpia T-19-267-A-01 , amb entrada en el Registre de la Corporació en data 19 de novembre de 2019.

Segon. Aprovar inicialment el següent conjunt de mesures correctores, tal com recull el punt 11 de l'«Informe técnico del Plan de Zona de la Zona de Protecció Acústica Especial aprobada en el barrio conocido como "West End" en Sant Antoni de Portmany» :

A) Establir una limitació en l'horari de tancament de les activitats d'oci nocturn dels Tipus 2 i 3, avançant-ne l'horari de tancament a les 3 h. Així doncs, s'aplicaran a la zona els següents horaris de tancament:

GRUPS

HORA OBERTURA

HORA TANCAMENT

CLASSIFICACIÓ

Restaurants, bars i cafeteries

8 h

3 h

Tipus 1

Bars musicals

8 h

3 h

Tipus 2

Cafè Concert

16 h

3 h

Tipus 3

Discoteques i sala de festes (Zona I)

16 h

3 h

Tipus 3

Horaris d'obertura i tancament entre l'1 d'abril i el 31 d'octubre.

Així mateix, s'aplicarà una limitació horària als establiments destinats a venda de menjar per endur, begudes, etc, que no podran comercialitzar menjars ni begudes a la via pública a partir de les 23 h (és a dir a través de buits a la façana). No obstant això, l'horari de tancament del local d'aquestes activitats - com la resta de tipologies - serà a les 3 h.

D'altra banda, en el període comprès entre l'1 de novembre i el 31 de març, es permetrà la modificació de l'horari de tancament, prèvia sol·licitud i aprovació expressa de l'Ajuntament, si es compleixen els següents punts:

1. L'ampliació horària estarà limitada a la nit dels divendres i dels dissabtes, en el període d'hivern, entre l'1 de novembre i el 31 de març. Així com la nit de les següents festes assenyalades:

  • La nit de la vigília del dia de Sant Antoni i Any nou.
  • La nit de la vigília del Dia de les Illes Balears, el Dia de Tots Sants i el Dia de la Constitució Espanyola, llevat trasllat a dilluns, cas en què correspon únicament a la nit del dia de la festivitat.
  • La nit de la vigília i la nit del dia de Nadal.

2. L'ampliació horària serà com a màxim de 2 hores i sempre associada a la llicència de l'activitat concedida i en vigor.

3. Es demostrarà que l'activitat compleix les exigències normatives d'aplicació vigents en matèria d'aïllament acústic a soroll aeri amb els habitatges confrontants, aïllament acústic a soroll aeri de la façana i nivells d'immissió de soroll. Per a això, el titular de l'activitat haurà de presentar un certificat acústic emès per un tècnic competent.

4. Es mantindrà en l'activitat actualitzada la instal·lació i el manteniment del limitador-enregistrador de soroll i un sistema de control telemàtic amb l'Ajuntament.

5. Es mantindrà en l'activitat un control d'accessos mitjançant personal de seguretat permanent a la porta, per evitar l'aglomeració de persones a l'exterior i garantir que en tot moment es mantenen tancades les portes d'accés.

6. Supervisió per part de l'Ajuntament que els nivells de soroll durant l'hivern es mantenen estables. Per a això, serà necessari dur a terme mesuraments acústics durant l'hivern de 2019 (i posteriors, fins que es consideri demostrada la mesura proposada).

Així doncs, a la zona s'aplicaran els següents horaris de tancament en el període referit:

GRUPS

HORA OBERTURA

HORA TANCAMENT

CLASSIFICACIÓ

Restaurants, bars i cafeteries

8 h

3 h

Tipus 1

Bars musicals

8 h

3 h / 4 h *

Tipus 2

Cafè concert

16 h

5 h

Tipus 3

Discoteques i sala de festes (Zona I)

16 h

5 h

Tipus 3

Horaris d'obertura i tancament entre l'1 de novembre i el 31 de març.

* Segons la disposició transitòria única de l'Ordenança reguladora dels horaris de les activitats catalogades i turístiques de restauració al municipi de Sant Antoni de Portmany, l'entrada en vigor de la qual es va produir el dia 6 de setembre de 2013, les activitats que en el moment de l'entrada en vigor de l'Ordenança exercissin amb llicència d'activitat classificada en el Grup IA de l'article 3 de l'Ordenança, i que tenguin llicència d'activitat secundària de música, mantenen l'horari de tancament que havien tengut fins a aquest moment, havent de tancar a les 4 h, i els és aplicable igualment la reducció horària a què es refereix l'article 3.5 de l'Ordenança d'horaris.

B) Retirar terrasses i vetlladors en horari nocturn (des de les 2 fins les 8 h) atorgant fins a les 02.30 hores per retirar els estris i el mobiliari, i limitar el consum d'alcohol a la via pública de tota la zona afectada, prohibint l'ocupació de la via pública a partir de les 23 h per a la realització d'activitats comercials o publicitàries a la via pública (màquines expenedores, quioscs...) i quedant suspesa tota emissió de música a l'exterior.

C) No admetre la implantació de noves activitats de Tipus 2 i 3, ni ampliació de les ja existents amb la mateixa tipologia.

D) No es permetrà la realització d'obres en activitats de Tipus 2 i 3, llevat que comportin la disminució dels valors d'immissió de soroll a l'exterior o a les confrontants o que, si més no, acreditin que aquests es mantenen.

I) Les activitats de Tipus 2 i 3 no podran disposar de cap buit susceptible de ser obert, diferent dels accessos (portes de doble habitacle d'entrada i moll de tancament) i portes d'emergència, de manera que s'utilitzaran sistemes de ventilació forçada per a la renovació de l'aire.

F) Les activitats de Tipus 2 i 3, hauran d'instal·lar limitadors de soroll per controlar els nivells d'immissió de soroll a l'interior del local d'acord a el nivell declarat. Aquest equip serà dotat d'un sistema de transmissió telemàtica que pugui consultar l'Ajuntament en temps real.

A aquests efectes pel que fa a les característiques tècniques d'aquests equips, s'estarà al que disposa la normativa reguladora que resulti d'aplicació, és a dir, l'Ordenança municipal reguladora de soroll i les vibracions de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, possibles modificacions i altres normes d'aplicació.

G) Vigilar l'acompliment de la capacitat màxima de cadascuna de les activitats, d'acord amb la seua llicència d'activitat. Aquest valor ha de figurar indicat, mitjançant una placa visible, a l'exterior de l'activitat.

Tercera. Sotmetre a informació pública aquest acord per un període de vint dies mitjançant la publicació d'un anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i concedir audiència pel mateix període a les de les associacions més representatives per tal que hi presentin les al·legacions, les reclamacions i els suggeriments que considerin pertinents.

  

Sant Antoni de Portmany, 16 de juny de 2020

L'alcalde,

Marcos Serra Colomar