Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI

Núm. 4878
Acord d’aprovació definitiva amb prescripcions de la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament del municipi de Valldemossa, relativa al canvi de classificació de sòl urbà a sòl rústic de la UA-1 (son Baptista)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en sessió de dia 29 de maig de 2020, ha pres l'acord següent:

«Atès l'expedient de la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament del municipi de Valldemossa, relativa al canvi de classificació de sòl urbà a sòl rústic de la UA-1 (Son Baptista), i d'acord amb el dictamen de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en el tràmit previst en l'article 55.7 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, i en l'article 164 del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl per a l'illa de Mallorca, aquesta Comissió Insular acorda aprovar definitivament la modificació puntual esmentada, amb les següents prescripcions:

1. Queda sense efecte, en el plànol AD5.2.3 (Zonificació del sòl urbà) de la present modificació, el grafisme UE-1 mantingut erròniament. En tot cas s'haurà de presentar, en compliment d'aquesta prescripció, el plànol corresponentment adequat.

2. S'entén suprimida en el plànol AD6 (Unitat d'Execució UE-1 i Edificis Fora d'Ordenació), la delimitació de la UE-1. En tot cas, s'haurà de presentar, en compliment d'aquesta prescripció, el plànol corresponentment adequat.

Amb independència de l'anterior, recordar a l'Ajuntament de Valldemossa que, en el moment d'adaptació de l'instrument de planejament al Pla Territorial de Mallorca i a les DOT, s'hauran de tenir en compte les observacions fetes pel Servei d'Ordenació del Territori en el seu informe de 19 de juny de 2019.»

Així mateix, es fan públiques les normes urbanístiques:

Art.153. Zones i sistemes del sòl urbà

1. En els plànols de zonificació a escala 1:500, que defineixen l'ordenació del sòl urbà, les línies dibuixades sobre la base tipogràfica determinen els límits de les distintes zones i sistemes que constitueixen l'ordenació detallada d'aquest sòl. A cada zona o sistema li correspon una trama distinta.

2. El sòl urbà dels nuclis de Valldemossa, sa Marina, s'Estaca i Can Saletes comprèn les següents zones:

a) Nucli antic de Valldemossa

b) Nucli antic de sa Marina

c) Nucli antic de s'Estaca

d )Zona residencial intensiva de Valldemossa

e) Zona residencial intensiva de sa Marina

f) Zona residencial extensiva comuna

g) Zona residencial extensiva sector P-2 (Son Gual)

h) Zona residencial extensiva sa Marina

i) Zona residencial extensiva Can Saletes

j) Espais lliures privats

3. El sòl urbà dels nuclis a què fa referència l'apartat anterior comprèn els següents sistemes:

a) Sistemes d'equipament comunitari

b) Sistemes de serveis urbans

c) Espais lliures públics

d) Sistemes viaris

Queda eliminat el capítol vuitè de les ordenances de les Normes subsidiàries.

La publicació d'aquest acord es fa a reserva de l'aprovació de l'acta.

Contra aquest acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent a la publicació del present acord. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

 

Palma, 11 de juny de 2020

El secretari de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme Jaume Munar Fullana