Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I POLÍTICA LINGÜÍSTICA

Núm. 4811
Acord de modificació de la convocatòria de subvencions pluriennal 2019-2020 al fons d’activitats del catàleg d’activitats culturals del Consell Insular de Mallorca (CACIM) per entitats d’administració local o els organismes públics que en depenen (CAEM i cultura en xarxa). BDNS: 474281

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu, en la sessió de 3 de juny de 2020, ha pres, entre altres, el següent acord: 

« Fets

  1. El 18 de setembre de 2019 es va aprovar, mitjançant acord del Consell Executiu, la convocatòria de subvencions pluriennal 2019-2020 al fons d'activitats del catàleg d'activitats culturals del Consell Insular de Mallorca (CACIM) per entitats d'administració local o els organismes públics que en depenen (CAEM i cultura en xarxa). Extracte publicat al BOIB núm. 135 de 3 d'octubre de 2019.

  2. El Consell Executiu en sessió de 20 de novembre de 2019 va resoldre l'esmentada convocatòria. La resolució de concessió es va publicar al BOIB núm. 159 de 23 de novembre.

  3. Durant el mes de gener de 2020 es va abonar anticipadament la meitat de l'import de totes les subvencions concedides, tal com es preveia a la pròpia convocatòria.

  4. El 25 de maig de 2020 la directora insular de Cultura ha informat sobre la necessitat d'ampliar els terminis de realització de les activitats de la convocatòria i de justificació, per la paralització que s'ha donat durant els darrers mesos per la pandèmia de la COVID-19. 

Fonaments de dret

  1. L'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca

  2. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003 general de subvencions

  3. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques. i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre del règim jurídic del sector públic.

  4. La  Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

  5. El Reglament Orgànic del Consell de Mallorca, aprovat per acord del Ple del Consell de Mallorca de 12 d'abril de 2018.

  6. El Decret d'organització del Consell de Mallorca i les Bases d'execució del pressupost del Consell de Mallorca de l'any 2020.

  7. El decret-llei 8/2020, de de 13 de maig, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, preveu al seu article 28.2 la possibilitat d'ampliar els terminis per executar les activitats subvencionables i per justificar-les.

Acord

  1. Modificar els aspectes de la convocatòria de subvencions pluriennal 2019-2020 al fons d'activitats del catàleg d'activitats culturals del Consell Insular de Mallorca (CACIM) per entitats d'administració local o els organismes públics que en depenen (CAEM i cultura en xarxa), que es detallen:

  • Es prorroga fins al 30 de novembre de 2020 el termini per l'execució de les activitats culturals objecte de la subvenció. (Modificació del punt 4 de la convocatòria)

  • Es modifica el punt 4 de la convocatòria en el sentit de que també són justificables els pagaments de retencions d'IRPF realitzats amb posterioritat a la finalització del termini de justificació, sempre i quan es refereixin a retencions de factures d'activitats realitzades dins el període subvencionable i l'òrgan gestor disposi de la documentació acreditativa en el moment de gestionar el reconeixement de l'obligació.

  • Es prorroga el termini de presentació de la documentació justificativa fins l'11 de desembre de 2020.  Aquesta modificació no implica que no es pugui presentar abans (Modificació del punt 15 de la convocatòria). 

  1. Ordenar la publicació en el BOIB d'aquest acord i traslladar el contingut d'aquesta modificació a la Base de Dades Nacional de Subvencions. 

Contra aquest acord, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà la publicació. El recurs es pot interposar formalment davant el Consell Executiu o davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.»

 

Palma, 4 de juny de 2020

La vicepresidenta primera i consellera executiva de de Cultura, Patrimoni i

Política Lingüística 

Isabel Busquets Hidalgo

(per delegació del Consell Executiu, Decret de 7-08-2019)

BOIB nº. 111, de 13-08-2019)