Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA I SECTORS PRODUCTIUS

Núm. 4797
Resolució del conseller Transició Energètica i Sectors Productius per la qual s’autoritza i s’aprova el projecte d’execució de la modificació de la instal·lació de cogeneració «Cogeneració ParcBit», ubicada al carrer de Michael Faraday, 1, del ParcBit, al terme municipal de Palma (expedient CE051/01)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

Descripció de la instal·lació:

 

Expedient: CE 051/01. Cogeneració ParcBit.

Promotor: Sampol Ingeniería y Obras, SA.

Situació: planta de cogeneració ParcBit (carrer de Michael Faraday, 1, ParcBit, Palma).

Dades tècniques: planta de cogeneració accionada per dos motors de gasoil CATERPILLAR 3516B DITA de 1.460 kW de potència elèctrica unitària, de 1.500 rpm, un consum de 309 kg/h de combustible i un rendiment elèctric del 40 %. La potència elèctrica total autoritzada és de 2.920 kW (grup a.1.2 del Reial decret 413/2014).

Número de registre autonòmic: CE051/01-CG010.

Número de registre estatal: RE-2634.

1. El 23 de setembre de 2019, va tenir entrada a la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic un escrit signat per Carmen Sampol Massanet, consellera delegada de Sampol Ingeniería y Obras, SA, en què sol·liciten la tramitació de l'autorització administrativa de la modificació de l'esmentada instal·lació de cogeneració, consistent en la substitució dels dos grups motogeneradors de gasoil i dels seus equips de recuperació tèrmica actuals per dos motogeneradors de gas i els seus equips de recuperació tèrmica, sense modificació de la potència instal·lada.

Juntament amb l'escrit, Sampol Ingeniería y Obras, SA, va annexar el projecte de la modificació i la documentació exigida per la legislació vigent.

2. El 4 de gener de 2020, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l'anunci d'obertura del tràmit d'informació pública del projecte, per a l'autorització administrativa de la modificació de l'esmentada instal·lació de cogeneració, per un termini de vint dies, i es van sol·licitar els informes corresponents a les administracions afectades, l'Ajuntament de Palma i la Fundació Bit. L'Ajuntament de Palma en va informar favorablement, mentre que la Fundació Bit va informar la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic de l'acord següent, pres en la reunió de la Comissió Tècnica de Revisió de Projectes del ParcBit, que va tenir lloc el dia 14 de gener de 2020: «Informar favorablement sobre el proyecto básico y de ejecución de remotorización de la central de cogeneración en la c/ Michael Faraday, 1. Parque Empresarial ParcBit, Son Espanyol, Palma (Mallorca), visat COAIB 17.12.2019 11/11714/19, condicionat a l'obtenció de les autoritzacions sectorials pertinents per a la posada en servei de la nova instal·lació».

No s'ha rebut cap al·legació en el termini d'informació pública.

3. El Servei d'Energies Renovables i Eficiència Energètica ha emès un informe tècnic pel qual s'informa favorablement sobre l'autorització administrativa de la modificació de la instal·lació de cogeneració, consistent en la substitució dels dos grups motogeneradors de gasoil i dels seus equips de recuperació tèrmica actuals, per dos motogeneradors de gas i els seus equips de recuperació tèrmica, sense modificació de la potència instal·lada.

Fonaments de dret

1. La Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l'activació econòmica en matèria d'indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries, per a les instal·lacions elèctriques descrites.

2. El Reial decret 413/2014, de 6 de juny, pel qual es regula l'activitat de producció d'energia elèctrica a partir de fonts d'energia renovables, cogeneració i residus.

3. El Decret 96/2005, de 23 de setembre, d'aprovació definitiva de la revisió del Pla Director Sectorial Energètic de les Illes Balears.

4. La Llei 24/2013, de 26 de desembre, del sector elèctric.

5. El Reial decret 1955/2000, d'1 de desembre, pel qual es regulen les activitats de transport, distribució, comercialització, subministrament i procediments d'autorització d'instal·lacions d'energia elèctrica.

6. El Decret 99/1997, d'11 de juliol, pel qual es regula el procediment administratiu aplicable en la tramitació de les instal·lacions elèctriques de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar i aprovar el projecte d'execució de la modificació de la instal·lació de cogeneració, consistent en la substitució dels dos grups motogeneradors de gasoil i dels seus equips de recuperació tèrmica actuals, per dos motogeneradors de gas i els seus equips de recuperació tèrmica, sense modificació de la potència instal·lada, visat pel COEIB en data 18/09/2019 i amb número 147115/0001.

En el cas que aquesta instal·lació percebi una retribució específica, aquesta autorització no eximeix dels tràmits que el titular hagi de dur a terme davant altres organismes i davant el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, referents a la possible afectació al règim retributiu de la instal·lació.

2. Fixar el termini de 24 mesos per a l'execució de les modificacions objecte d'aquesta autorització, comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Informar que aquesta autorització es concedeix sens perjudici d'altres autoritzacions que siguin necessàries, relatives a llicències municipals, autoritzacions sectorials que s'han de tramitar davant la Direcció General de Política Industrial i altres disposicions que hi siguin aplicables.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Transició Energètica i Sectors Productius en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 3 de juny de 2020

El director general d'Energia i Canvi Climàtic

Aitor Urresti González

Per delegació del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius

(BOIB núm. 94, d'11 de juliol de 2019)