Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ALAIOR

Núm. 4786
Aprovació defiitiva sobre la modificació de l'Ordenança fiscal 2/2 reguladora de la taxa de control d’animals de companyia amb obligació de vacunació i retirada d’aquest de la via pública. Exp. 5179/2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Com que no s'han presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional de l'Ajuntament d'Alaior sobre la modificació de l'Ordenança fiscal 2/2 reguladora de la taxa de control d'animals de companyia amb obligació de vacunació i retirada d'aquest de la via pública, el text íntegre del qual es publica en compliment de l'article 17.4 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Ordenança fiscal reguladora de la taxa per retirada d'animals de la via pública

Article 1

Fonament i naturalesa

En virtut del que estableix l'article 106 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i el Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament imposa la taxa per prestació dels serveis que es descriuen a continuació:

1. Els treballs desenvolupats per l'Ajuntament i els serveis complementaris per a la recollida de la via pública dels animals que circulin sense anar acompanyats i degudament subjectats.

Aquesta taxa es regeix per aquesta Ordenança fiscal, les normes de la qual s'atenen al que disposa el Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, esmentat, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.

Article 2

Fet imposable

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa la prestació dels serveis a què fa referència l'article anterior.

Article 3

Subjecte passiu

És subjecte passiu d'aquesta taxa, en qualitat de contribuent, la persona propietària posseïdora de l'animal o animals que rebin els serveis esmentats en aquesta Ordenança.

Article 4

Quota tributària

La quota tributària es determinarà en funció del criteri següent:

Per recollida d'animals: 62,00 €.

En cas de reincidència, s'augmentarà la tarifa en 7,60 €.

Article 5

Exempcions

No es consideren exempcions.

Article 6

Bonificació

No es consideren bonificacions.

Article 7

Meritació

La taxa es meritarà quan l'Administració iniciï la prestació del servei.

Article 8

Liquidació i ingrés

L'obligació de pagar aquesta taxa neix amb la prestació del servei.

En el cas de prestació del servei de recollida i alberg d'animals, es liquidarà la taxa abans de recollir l'animal i serà necessari presentar el rebut corresponent a la persona que ha d'efectuar l'entrega.

Article 9

Infraccions i sancions

Quant a la qualificació d'infraccions tributàries i a la imposició de les sancions que els corresponguin s'aplicarà el que disposen els articles 77 i següents de la Llei general tributària.

Article 10

Norma sanitària

Abans de retornar qualsevol animal recollit de la via pública al propietari, propietària o tercera persona que ho sol·liciti, s'haurà de justificar que està degudament identificat i vacunat.

Disposició final

Aquesta Ordenança entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el BOIB i serà d'aplicació fins que es modifiqui o derogui expressament.

Contra aquest acord, d'acord amb l'article 19 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, les persones interessades podran interposar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Alaior, 5 de juny de 2020

El batle

José Luis Benejam Saura