Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 4543
Comunicació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per al registre de les sol·licituds dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Com a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la COVID 19, mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es va establir l'estat d'alarma, es van imposar importants mesures restrictives de la mobilitat i l'activitat econòmica, que van provocar que la majoria d'empreses i treballadors haguessin de suspendre la seva activitat.

El Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social de la COVID 19, va establir mesures de flexibilització perquè les empreses poguessin tramitar, amb la major agilitat, els expedients de regulació d'ocupació.

Des de la Direcció General de Treball i Salut Laboral de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, que executa les competències sobre relacions laborals i direcció i organització dels registres relacionats amb les relacions laborals, la seguretat i la salut laboral, s'ha posat a disposició dels ciutadans un tràmit telemàtic, amb formulari normalitzat en la seu electrònica, per a la sol·licitud dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), a l'efecte d'agilitar-los i poder tramitar-los amb celeritat.

Per això, aquesta autoritat laboral considera necessari donar publicitat a la següent

Comunicació

1. En la seu electrònica de la Direcció General de Treball i Salut Laboral de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, s'han habilitat els següents tràmits telemàtics amb formulari normalitzat per a les sol·licituds d'expedients de regulació d'ocupació (ERTO) per força major i per altres causes (econòmiques, productives, organitzatives o de producció):

Força mayor: https://www.caib.es/seucaib/es/tramites/tramite/1535915

Económicas, productives, organitzatives o de produccióhttps://www.caib.es/seucaib/es/200/personas/tramites/tramite/4207209

2. Es podran rebutjar els registres relacionats amb les sol·licituds d'expedients de regulació temporal d'ocupació que es realitzin des del Registre electrònic general (redsara.es), amb indicació del motiu i posant en coneixement del sol·licitant el tràmit telemàtic creat a aquest efecte.

3. Únicament s'acceptaran per mitjà del Registre electrònic general de l'AGE les esmenes o aportacions de documentació complementàries relatives a una sol·licitud presentada en el tràmit telemàtic.

  

Palma, 4 de juny de 2020

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball,

Iago Negueruela Vázquez