Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TURISME I ESPORTS

Núm. 4546
Extracte de la convocatòria de subvencions destinades a famílies consistent en un ajut econòmic de les despeses derivades de la inscripció dels nins i nines a activitats esportives i de lleure d’estiu en l’any 2020 a Mallorca mitjançant entitat col·laboradora

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 507938

De conformitat amb el previst als articles 20.8 i 23.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria de subvencions destinades a famílies consistent en un ajut econòmic de les despeses derivades de la inscripció dels nins i nines a activitats esportives i de lleure d'estiu en l'any 2020 a Mallorca, aprovada mitjançant Acord del Consell Executiu de dia 27 de maig de 2020; modificada per Acord  del Consell Executiu de dia 3 de juny de 2020.

El text complet de la convocatòria es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i a la seu electrònica del Consell de Mallorca.

Beneficiaris

Poden ser beneficiàries d'aquestes subvencions les persones físiques que reuneixin els següents requisits:

a) Complir amb l'article 8 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca

b) Tenir als seu càrrec nins i nines inscrits i que participin en activitats esportives i de temps lleure d'estiu descrits a la base 2.

c) Estar empadronades en algun dels municipis de l'Illa de Mallorca

d) Trobar-se en alguns dels supòsits següents: En situació de vulnerabilitat social i/o econòmica, en situació de desocupació i figurar inscrits en l'oficina de demanda d'ocupació o  haver resultat afectada per un ERTO o un cessament total o parcial de l'activitat laboral amb motiu de la crisi sanitària derivada del COVID-19 i que s'hagin d'incorporar al seu lloc de treball o reiniciïn la seva activitat laboral

Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és fomentar la participació en aquelles activitats esportives i de temps lleure adreçades a infants i joves, organitzades per una persona física o jurídica, pública o privada, amb ànim de lucre o sense, en que participen un mínim de 10 persones d'entre 3 i 16 anys, amb la finalitat d'afavorir la participació social, la diversió, l'aprenentatge de valors, la millora de les capacitats  físiques i la salut i l'aprenentatge de la tècnica específica de diferents disciplines esportives, en l'execució d'un projecte que té entre els seus objectius, la formació integral i la pràctica en una o diverses activitats esportives, i que es duen a terme, com a mínim, durant 10 dies consecutius, o no consecutius, dins un període de 14 dies naturals, independentment de si són complets o no.  

Aquestes activitats es podran desenvolupar en qualsevol instal·lació esportiva, poliesportiu, gimnàs, centre docent o altres instal·lacions a l'aire lliure.

El període subvencionable ha de coincidir amb la finalització del període escolar 2019-2020 i el començament del període escolar 2020-2021.

Bases reguladores

Decret llei 8/2020, de 13 de maig, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per  pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19.

L'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, aprovada per acord plenari de data 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21 de 18/02/17), modificada per acord plenari de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 4/08/18) en tot allò que no contradigui el Decret llei anterior

 

Crèdit pressupostari

La quantia total màxima, per a atendre les obligacions de contingut econòmic que es derivin de la concessió de les subvencions, és de 1.000.000,00 €. amb càrrec a l'aplicació pressupostària 30. 23199. 48900 del pressupost del Consell de Mallorca per a l'exercici 2020.

Les subvencions concedides conformement a aquesta convocatòria, ho seran mitjançant el procediment de concurrència no competitiva, de manera que seran subvencionades totes les sol·licituds que compleixin els requisits que s'hi estableixen, i, per tant, no és necessària la comparació entre les sol·licituds.

Les sol·licituds es poden resoldre individualment, encara que no hagi acabat el termini de presentació, a mesura que aquestes entrin en el registre de l'entitat col·laboradora. Si s'exhaureix el crèdit destinat a la convocatòria abans d'acabar el termini de presentació, s'ha de suspendre la concessió de noves ajudes mitjançant resolució que es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds de les entitats col·laboradores és de 7 dies hàbils des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Les persones interessades poden presentar sol·licitud de subvenció des del dia següent a la signatura del conveni de col·laboració amb l'entitat col·laboradora fins el dia 10 de setembre de 2020 o fins que s'exhaureixi el crèdit de la convocatòria.

Justificació

Les entitats col·laboradores  han de presentar la documentació justificativa de la subvenció, d'acord amb el previst als punts 14 i 15 de la convocatòria i el conveni regulador de la gestió de les subvencions, fins el dia 30 d'octubre de 2020.

 

Palma, 3 de juny de 2020

El conseller executiu  de Turisme i Esports

Andreu Serra Martínez