Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CAMBRA OFICIAL DE COMERÇ, INDÚSTRIA I NAVEGACIÓ DE MALLORCA

Núm. 4532
Inici convocatòria de suport al comerç mitjançant el Pla "Millora Punt de Venda" 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Cambra de Comerç de Mallorca estableix aquestes bases per a la convocatòria pública de suport al comerç on es beneficiaran d'un assessorament mitjançant el Millora del Punt de Venda (“millora PV”) amb la subvenció de la Direcció General de Comerç del Govern de les Illes Balears del 2020, respectant els principis de publicitat, concurrència, transparència, confidencialitat, igualtat i no discriminació.

Primer. Objecte.

L'objecte de la convocatòria és la selecció dels comerços als quals se'ls elaborarà un pla “millora PV” durant el 2020, consistent en un diagnòstic sobre diferents aspectes del negoci amb l'objectiu d'identificar els punts forts i febles del punt de venda, així com aportar recomanacions per a la renovació i l'optimització de l'establiment comercial.

A més, en aquest nou context de crisi sanitària provocada pel covid-19 on les petites i mitjanes empreses i en especial les de el sector comerç s'han vist afectades, el pla "millora PV" s'adapta a aquesta situació incloent una anàlisi de recomanacions especials per afrontar amb seguretat aquesta situació.

Segon. Beneficiaris i y requisits.

Podran beneficiar-se d'un pla “millora PV” sense cost, gràcies a la subvenció del Govern a la Cambra de Comerç de Mallorca pel 2020, un total de 25 comerços que compleixin els requisits i acceptin les condicions establertes en aquesta convocatòria.

I. Requisits:

  1. Ser autònom, microempresa o petita empresa en actiu, amb establiment comercial permanent a Mallorca. Se podrà presentar, com a màxim, un establiment per NIF.
  2. Tenir l'activitat principal emmarcada dins un dels epígrafs de l'IAE de comerç al detall inclosos en la relació de l'Annex I (accessible a la web www.cambramallorca.com) o estar d'alta d'un IAE que permeti la venda minorista.
  3. Que el local comercial a analitzar tingui una superfície de venda inferior a 400 m2 i disposi de la corresponent llicència d'activitat.
  4. Estar al corrent de les obligacions tributàries i davant a la Seguretat Social.
  5. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes en l'art. 13.2 de la Llei 38/2003 General de Subvencions i complir la norma de mínims que exigeix la Unió Europea.

II. Condicions:

  • Acceptar entrar en el procés de selecció establert per la Cambra de Comerç de Mallorca i la Direcció General de Comerç del Govern.
  • Seguir les pautes, procediments i especificacions indicades pel tècnic consultor i la Cambra de Comerç de Mallorca prestadora del servei per al desenvolupament del pla “millora PV” i mostrar interès a abordar actuacions de millora per al seu establiment en el curt, mig i llarg termini.
  • Afavorir la realització de les visites a l'establiment comercial necessàries per a la recopilació de les dades en el calendari proposat pel consultor i col·laborar amb ell en l'emplenament del qüestionari de suport a la realització del servei, aportant-li les dades necessàries.
  • Autoritzar perquè les seves dades siguin incloses en un fitxer automatitzat del que és titular la Cambra de Comerç de Mallorca i puguin ser utilitzats amb la finalitat de possibilitar el desenvolupament, execució, justificació i avaluació del pla “millora PV”, complint els criteris de confidencialitat i protecció de les dades personals.  
  • Facilitar, a requeriment de la Cambra de Comerç de Mallorca, la documentació que pogués ser sol·licitada per a la comprovació de les dades i dels requisits indicats per al comerciant.

Tercer. Import.

Bonificació del 100% del preu del pla “millora PV” per el petit comerç.

 

Quart. Sol·licituds.

Els interessats que reuneixin els requisits hauran d'emplenar el formulari de sol·licitud on line (Annex II) accessible a la pàgina web www.cambramallorca.com i acceptar les condicions de participació en el pla “millora PV” per entrar en el procés de selecció.

Cinquè. Lloc i termini de presentació.

Les sol·licituds se presentaran a través del formulari habilitat a la web www.cambramallorca.com i passaran automàticament al registre de la Corporació.  

El termini màxim per a la seva presentació serà el 21 de juny de 2020. 

Sisè. Resolució i criteris de valoració.

La concessió de la sol·licitud es farà mitjançant la comprovació, en un únic procediment, de les sol·licituds presentades en termini i que compleixin els requisits i condicions. En cas de ser més comerços els interessats, i sempre que compleixin els requisits i condicions, que les vacants disponibles a bonificar, la concessió de la sol·licitud es farà pel procediment de concurs, amb la finalitat d'establir la prelació, d'acord amb els criteris de valoració següents:

  • Antiguitat de l'establiment comercial (més de 5 anys- 5 punts; més de 10 anys- 10 punts; més de 15 anys- 15 punts; més de 20 anys- 20 punts).
  • Tipus d'activitat (de 5 a 20 punts en funció a la seva adequació als següents aspectes: venda de producte local- 5 punts; originalitat- 5 punts; exclusivitat- 5 punts; i/o servei de proximitat- 5 punts).
  • Motivació del comerciant per participar en el pla “millora PV” (de 5 a 30 punts).
  • Necessitat del comerç i l'aprofitament del pla “millora PV” (de 5 a 30 punts).

Per examinar les sol·licituds presentades es convocarà una Comissió avaluadora presidida per el Director General de Comerç del Govern i composta, com a vocals, per la vicesecretària general i un tècnic de la Cambra de Comerç de Mallorca especialitzat en anàlisi comercial.

Aquesta Comissió avaluadora serà la que assigni, a cada comerç seleccionat, un tècnic consultor homologat per la Cambra de Comerç de Mallorca per a la realització del pla “millora PV” objecte de la present convocatòria.

El termini màxim perquè la Comissió avaluadora seleccioni als comerços participants en el pla “millora PV” 2020 i es comuniqui amb els beneficiaris, serà de 5 dies des de la finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

Si després del primer contacte del consultor o tècnic amb el comerciant es comprovés que el sol·licitant no reuneix els requisits i/o no respecti les condicions exigides en la present convocatòria, se li tindrà per desistit de la sol·licitud, cas en el que els membres de la Comissió avaluadora procediran a seleccionar al següent comerç millor valorat conforme a la resolució del pla.

En cas de no cobrir-se les places ofertes amb les sol·licituds presentades, membres de la Comissió avaluadora es reserven el dret a acceptar sol·licituds registrades amb posterioritat al termini de presentació establert en la convocatòria, fins a esgotar-se el pressupost disponible i cobrir el contingent dels 25 possibles comerços beneficiaris.

Els plans de “millora PV” hauran d'estar elaborats i lliurats al comerciant abans de l'1 de novembre de 2020.

 

Palma, 3 de juny de 2020

El secretari general

Antoni Grimalt Llofriu

Documents adjunts