Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MARIA DE LA SALUT

Núm. 4523
Aprovació definitiva de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la celebració del matrimoni en forma civil

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Sr. Gabriel Mas Oliver, en la seva condició de Batle President de l'Ajuntament de Maria de la Salut (Illes Balears), fa saber:

Que el Ple de la Corporació Local, reunit en Sessió ordinària dia 3 de febrer de 2020, va acordar, per unanimitat dels presents, l'aprovació inicial de l'Ordenança fiscal reguladora de la Taxa per a la celebració del matrimoni en forma civil.

En virtut de l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2204, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, es va establir un període d'exposició pública de trenta dies, mitjançant Anunci en el BOIB núm. 16 de 6 de febrer de 2020, dins dels quals les persones interessades van poder examinar l'Expedient i presentar les reclamacions que estimessin oportunes.

Finalitzat el període d'exposició pública, sense presentar-se reclamacions, s'eleva a definitiu l'acord provisional del Ple de dia 3 de febrer de 2020.

El text íntegre de la qual es publica en compliment de l'article 17.4 del Reial decret legislatiu 2/2204, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

«ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER A LA CELEBRACIÓ DEL MATRIMONI EN FORMA CIVIL

Article 1. Fonament i objecte

En ús de les facultats que li són conferides en virtut dels articles 133.2 i 142 de la Constitució Espanyola, d'acord amb les disposicions previstes en els articles 4.1.a) i 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, i de conformitat amb les disposicions previstes en els articles 15 a 27, en particular en l'article 20.5, i 57 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, aquesta Ordenança té per objecte la regulació de l'autorització i celebració de matrimonis en forma civil en aquesta Corporació Local.

Article 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la Taxa la prestació del servei de matrimoni en forma civil autoritzat per l'Autoritat competent, que en aquesta Corporació Local és la persona que ostenta la Batlia o el Regidor de la Corporació Local en qui delegui la funció.

Article 3. Subjecte passiu

Són subjectes passius de la Taxa, en qualitat de contribuents, les persones físiques que sol·licitin o resultin beneficiades de la prestació del servei de matrimoni en forma civil autoritzat per l'Autoritat competent, que constitueix el fet imposable de la Taxa.

Article 4. Responsables

Respondran del deute tributari, juntament amb els deutors principals, altres persones o entitats. A aquest efecte, es consideraran deutors principals els obligats tributaris que s'enumeren en l'article 35.2 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària.

Excepte disposició legal expressa en contra, la responsabilitat serà sempre subsidiària.

Seran responsables solidàries del deute tributari les persones i entitats a què es fan referència en l'article 42 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària.

En relació amb la responsabilitat solidària i subsidiària del deute tributari, s'estarà al que es disposa en els articles 42 i 43 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària.

Article 5. Quota tributària

S'estableix una tarifa única de dos-cents euros (200€) per matrimoni.

Article 6. Exempcions i bonificacions

S'estableix una bonificació sobre la quota tributària d'un 100% en els casos en què qualsevol dels contribuents estigui empadronat en el municipi de Maria de la Salut, com a mínim amb una antelació d'un any a la celebració del matrimoni o, en la Línia recta, sigui descendent de primer o segon grau per consanguinitat.

Article 7. Meritació

Es merita la Taxa per la prestació del servei de casament i autorització del matrimoni per l'Autoritat competent.

L'ingrés s'efectuarà anticipadament en el moment de sol·licitar l'autorització en la Tresoreria municipal, com a actuació prèvia a la tramitació de l'Expedient.

Procedirà la devolució de l'import corresponent quan per causes no imputables al subjecte passiu el servei de matrimoni en forma civil no es presti.

Els deutes per aquesta Taxa s'exigiran pel Procediment administratiu de constrenyiment.

Article 8. Normes de gestió

De conformitat amb els articles 26 i 27 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, s'estableix per a l'exacció de la Taxa el règim d'autoliquidació.

Les persones que projectin contreure matrimoni en forma civil acompanyaran a la Sol·licitud el justificant que acrediti la satisfacció de l'autoliquidació, emprant l'imprès existent per a això. La realització material dels ingressos s'efectuarà en la Tresoreria municipal o en les Entitats financeres col·laboradores de la Recaptació municipal designades per la Corporació Local.

Article 9. Infraccions i sancions

De conformitat amb l'article 11 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, s'aplicarà el règim d'infraccions i sancions que es regula en la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària, particularment, els articles 181 i següents, i en els disposicions que la complementin i desenvolupin, amb les especificacions que resultin d'aquell.

Article 10. Legislació aplicable

En totes les qüestions no previstes en la present Ordenança, s'estarà al que es disposa en el Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, en la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, en la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària, en la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de Taxes i Preus Públics, així com en l'altra normativa que sigui aplicable.

DISPOSICIÓ FINAL ÚNICA

La present Ordenança fiscal, aprovada pel Ple d'aquesta Corporació Local en Sessió ordinària celebrada dia 3 de febrer de 2020 entrarà en vigor en el moment de la seva publicació íntegra en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i gaudirà de vigència fins que s'acordi la seva modificació o la seva derogació expressa.»

   

Maria de la Salut, 4 de juny de 2020

El Batle President,

Gabriel Mas Oliver