Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 4312
Extracte de l’Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca, de dia 20 de maig de 2020, pel qual s’aprova la convocatòria d’ajudes per a autònoms i empreses de 5 treballadors o menys per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic del COVID-19, modificat per Acord de Consell Executiu, de dia 27 de maig de 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 507620

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual, es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvenciones (http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index)

Primer. Beneficiaris 

Les persones físiques donades d'alta d'autònoms i les empreses de cinc o menys treballadors, qualsevol que sigui la seva forma jurídica, vàlidament constituïdes en el moment de la presentació de la sol·licitud, que desenvolupin a l'illa de Mallorca alguna de les activitats econòmiques previstes a la convocatòria. 

Segon. Objecte 

L'objecte d'aquesta convocatòria és fixar les condicions que regulen la concessió d'ajudes destinades a pal·liar l'impacte derivat de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, en relació amb les persones físiques autònomes i les empreses de cinc o menys treballadors. 

Les despeses subvencionables són les derivades d'accions generals i específiques de prevenció per adaptar l'activitat econòmica a l'Ordre SND/388/2020, de 3 de maig, i per a l'adequació als nous hàbits de consum. 

Les línies d'actuació subvencionables són les següents: 

-Línia 1: productes sanitaris, elements per adaptar el local a les limitacions de contacte físic, formació i consultoria pel compliment dels protocols de seguretat i l'establiment de les mides per a la reducció dels riscos higiènic-sanitaris davant el COVID-19 recomanades per l'activitat. 

a) Productes de protecció individual: mascaretes quirúrgiques, mascaretes FFP1, mascaretes FFP2, mascaretes FFP3, mascaretes amb filtre de partícules, guants de protecció, ulleres de protecció, pantalles facials, roba de protecció i gel hidroalcohòlic. 

b) Productes de protecció en el local: virucides, gels desinfectants de superfícies, mampares, biombos o elements similars.  

c) Productes de senyalització en el local: vinils, cinta americana, ferratines de trespol, etc.

d) Formació en prevenció de riscs i mesures de seguretat i protecció davant el COVID-19 i consultoria per implantar protocols sanitaris. 

e) Obtenció del segell oficial de “comerç segur” com a mostra de compromís de compliment per generar confiança al mercat o altre segell oficial amb reconeixement del Ministeri de Sanitat establert específicament per a l'activitat. 

-Línia 2: eines tecnològiques necessàries per adaptar l'activitat als nous hàbits de consum i digitalitzar-ne la promoció o les vendes: ordinador, tableta, programa de gestió de clients, apps de control d'aforament, entre d'altres.

També seran subvencionables, els equips de neteja i desinfecció de productes, superfícies i espais. 

Tercer. Bases reguladores 

Les bases reguladores de la present convocatòria són les establertes en l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca, aprovada per Acord del Ple de 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21, de 18.02.2017), modificada per Acord del Ple de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 04.08.2018). 

Quart. Quantia 

El pressupost de despeses del Consell Insular de Mallorca per a l'any 2020 ha assignat un import total de 800.000,00 euros a les subvencions objecte de la convocatòria, d'acord amb la distribució següent: 500.000,00 euros, amb càrrec a l'aplicació pressupostària 65.43110.47900 per a la línia 1 i 300.000,00 euros, amb càrrec a l'aplicació pressupostària 65.43110.77900 per a la línia 2. 

Cinquè. Termini per presentar les sol·licituds 

El termini per presentar les sol·licituds començarà a partir de l'endemà de publicar-se l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i restarà obert fins a exhaurir el crèdit pressupostari o fins dia 30 d'octubre de 2020. 

Un cop exhaurit el pressupost, es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears aquesta situació i la presentació de sol·licituds no donarà cap dret a l'obtenció de l'ajut.

Les sol·licituds s'han d'adreçar a la Direcció Insular de Promoció Econòmica i Producte Local i es poden presentar a qualsevol terminal del Registre del Consell de Mallorca. Així mateix, també es poden presentar als llocs establerts en l'apartat 4 de l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Sisè. Altres dades

Les despeses subvencionables relatives a totes les línies d'actuació s'han d'haver realitzat des del dia 14 de març de 2020 fins el 30 de setembre de 2020, (ambdós inclosos). Els justificants de despesa així com el seu pagament s'han d'haver emès dins aquestes dates.

L'import màxim de la subvenció será de 1.000,00 € per persona sol·licitant, independentment que es sol·licitin ajudes per a les dues línies.

El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que s'hi ha d'acompanyar es troba disponible igualment a la seu electrònica del Consell Insular de Mallorca https://seu.conselldemallorca.net/ca/fitxa?key=52204

 

Palma, 29 de maig de 2020

El secretari tècnic de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

(per suplència:resolució de 8 de gener 2020 - BOIB núm. 9, de 21/01/2020) 

Jaume Tomàs Oliver