Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 4269
Extracte de la resolució del  Conseller Executiu del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament local del Consell Insular de Mallorca de dia 28 de maig de 2020 relatiu a la convocatòria de subvencions per dur a terme el manteniment de les entitats juvenils corresponents a 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Codi de convocatòria BDNS: 508142

De conformitat amb el que es preveu als articles 17.3 b) i 20.8 a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text del qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/GE/es/convocatorias

1. Objecte de la convocatòria i finalitat  

1.1. L'objecte d'aquesta convocatòria és subvencionar despeses per al manteniment de les entitats juvenils corresponents a l'any 2019-2020. Es vol donar suport al manteniment estructural de les entitats juvenils legalment constituïdes radicades a l'illa de Mallorca.  

1.2. A efectes d'aquesta, no es consideraran entitats beneficiàries: les entitats amb finalitat lucrativa, comercial, mercantil o similar; els col·legis i les associacions professionals; federacions i entitats esportives; els centres docents; les corporacions locals i les entitats de dret públic; i les entitats de tipus polític o sindical.  

2. Beneficiaris  

2.1. Podran sol·licitar la participació en aquesta convocatòria de subvencions les entitats juvenils/ entitats prestadores de serveis a la joventut recollides a l'article 59 de la Llei 10/2006, de 26 de juliol integral de la joventut i que compleixin tots els següents requisits:  

- Tenir la seu de l'entitat a l'illa de Mallorca.

- Estar constituïdes legalment.

- Ser associacions sense ànim de lucre.

- Dirigir el seu objecte social a infants i/o joves.

- Tenir CIF propi.  

2.2 No podran acollir-se a l'ajuda econòmica les entitats en les quals concorre alguna de les prohibicions en l'article 8 de l'Ordenança de subvencions del Consell de Mallorca.  

2.3 Cada entitat només pot presentar una sol·licitud de subvenció segons la seva estructura, la qual ha d'incloure  les despeses per subvencionar amb la quantia sol·licitada.

3. Actuacions i despeses subvencionables

3.1. Manteniment d'entitats juvenils:

Es vol donar suport al manteniment estructural de les entitats juvenils. El manteniment inclou el finançament de les despeses corrents, com poden ser: 

- Lloguer dels locals i oficines de l'entitat establerts a l'illa de Mallorca.

- Arrendament financer d'un bé moble (renting), d'equipaments informàtics, fotocopiadores o similars.

- Petites reparacions, manteniment i conservació sempre i quan l'activitat no es consideri inventariable, és a dir, que no impliquin increment del valor patrimonial dels bens.

- Despeses de subministres: llum, aigua, calefacció/climatització, telèfon, fax, Internet, i altres subministraments de pagament periòdic.

- Despeses de material fungible i béns consumibles

- Primes d'assegurances.

- Despeses de tasques de coordinació, assessorament, gestió i administració.

Per a què les despeses siguin subvencionables és un requisit indispensable que la factura, comprovant o document anàleg que s'aporti estigui a nom de l'entitat sol·licitant de la subvenció, concepte i data, en l'excepció feta a l'apartat 2.2. d) despeses de subministrament de la convocatòria.

Despeses no subvencionables:  

- Adquisició dels bens inventariables

- Despeses d'amortització dels bens inventariables

- Despeses d'obra nova.

- Interessos deutors dels comptes bancaris.

- Interessos, recàrrecs i sancions administratives i penals.

- Despeses de procediments judicials.  

4. Criteris avaluables

Tenint en compte que la present convocatòria s'ha establert com no competitiva i sense cap valoració dels projectes/despeses presentades, més enllà de verificar que aquests compleixen els requisits per poder ser subvencionats, es considera que el més adient, és calcular el prorrateig de manera proporcional en funció de l'import de l'ajuda total concedida a cada entitat fins al màxim de 100.000€ establert a la convocatòria, garantint així els principis d'igualtat i equilibri econòmic.  

5. Període subvencionable

El període subvencionable de despeses de manteniment de les entitats serà de l'1 de setembre de 2019 a 31 d'agost de 2020 (ambdós inclosos). Les dates de les factures han de correspondre a aquest període, exceptuant allò establert per aquesta convocatòria. La data dels justificants de pagament podrà ser dins el mes posterior, comptador des de la data de finalització del període subvencionable, sempre anterior a l'1 d'octubre 2020.  

6. Finançament i import màxim  

6.1. Tenint en compte el Pla Estratègic de Subvencions del Consell Insular de Mallorca per a l'any 2020 i les modificacions pressupostàries arrel de la declaració d'alarma, es destina pera aquesta subvenció un import de cent mil euros (100.000,00 €), amb càrrec a la partida pressupostària 65.33410.48900 del pressupost de 2020 (RC núm. 220200010332).  

6.2. D'acord amb  l'article 24.1 de l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca, l'import màxim de la subvenció que pot atorgar-se a cada sol·licitant, dins de la quantia convocada, és el del cost total de l'activitat, projecte o programa seleccionat, deduïts els ingressos o les subvencions que l'han finançat, si n'hi ha.

Les despeses de manteniment es subvencionaran per import cert equivalent a la quantia sol·licitada fins el màxim establert al punt 1.3. i, per tant, no s'aplicarà l'ajustament a la baixa de l'import de la subvenció per raó del grau d'execució de l'activitat subvencionada sempre que això no impliqui superar el cost de l'activitat un cop deduïts els ingressos adients o altres subvencions que han finançat el mateix projecte de la present convocatòria, d'acord amb l'article 32 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el reglament de la Llei 38/2006, de 17 de novembre, General de Subvencions.  

6.3. Les subvencions que s'atorguin s'adjudicaran fins a esgotar el límit del crèdit pressupostari inicial, sempre que es compleixin els requisits legals d'aquesta convocatòria i de la resta de normes aplicables.  

Tenint en compte que l'estructura de les entitats a les que va destinada aquesta subvenció és molt diferent s'ha considerat crear dues opcions de subvenció en quant a l'import màxim a sol·licitar:

Opció A: Set mil euros (7.000,00 €) de quantia màxima a poder sol·licitar, que es concediran per import cert. L'import sol·licitat haurà de ser igual o inferior a les despeses presentades.

 

Requisits per poder acollir-se a l'opció A:

- Estar inscrites en el Cens d'entitats juvenils del Consell Insular de Mallorca.

- Que el seu equip directiu estigui compost, al manco per un cinquanta per cent de persones joves (d'entre 14 i 30 anys segons el recollit a l'art. 61.b) de la Llei 10/2006). Fet que es demostrarà amb una declaració i comprovació pel personal tècnic de la Direcció Insular en el Cens d'Entitats.

- Tenir un mínim de cent associats a l'illa de Mallorca demostrables d'acord amb allò establert a la Llei Orgànica 1/2002 que es demostrarà amb còpia de la relació d'associats establert a l'art 14.1 de l'esmentada norma.

Opció B: Quatre mil euros (4.000,00 €) de quantia màxima a poder sol·licitar, que es concediran per import cert. L'import sol·licitat haurà de ser igual o inferior a les despeses presentades.

Aquesta quantia la podran sol·licitar totes les entitats que compleixin els requisits establerts a l'apartat 5 per poder considerar-se beneficiàries d'aquesta subvenció i no compleixin els requisits per accedir a l'opció A.

6.4. Quan la quantia del crèdit de la convocatòria no fos suficient per cobrir el 100% dels imports a concedir i amb els límits establerts a la convocatòria, s'aplicarà l'article 25 de l'Ordenança General de subvencions del Consell Insular de Mallorca de prorrateig de l'import entre les persones sol·licitants.  

Tenint en compte que la present convocatòria s'ha establert com no competitiva i sense cap valoració dels projectes/despeses presentades, més enllà de verificar que aquests compleixen els requisits per poder ser subvencionats, es considera que el més adient, és calcular el prorrateig de manera proporcional en funció de l'import de l'ajuda total concedida a cada entitat fins al màxim de 100.000€ establert a la convocatòria, garantint així els principis d'igualtat i equilibri econòmic.  

7. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds i tota la documentació és de quinze (15) dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà d'haver publicat l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Si el darrer dia cau en dia inhàbil, el termini s'ajorna fins al dia hàbil següent.  

8. Bases reguladores  

Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca (BOIB 21, de 18 de febrer de 2017), modificada per Acord del Ple de 14 de juny de 2018 (BOIB 96, de 4 d'agost de 2018).

 

Palma,  29 de maig de 2020

El secretari tècnic de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

(per suplència: resolució de 8 de gener 2020 - BOIB núm. 9, de 21/01/2020)

Jaume Tomàs Oliver