Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA I SECTORS PRODUCTIUS

Núm. 4048
Informació pública sobre l’Estudi d’impacte ambiental i el Projecte d’explotació i de restauració de la pedrera Carrossa II núm. 379, que forma part de les parcel·les 28, 29 i 43 del polígon 8 d’Artà

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears; amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i amb la Llei 9/2018, de 31 de juliol, per la qual es modifica la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol· licitud de l'explotador amb NIF B07608235, d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Pot ser-hi aplicable el que es preveu en el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. A continuació se n'assenyalen les característiques principals:

Expedient: 2019/28656

Tipus d'activitat: extracció i restauració d'una explotació minera de roca calcària.

Situació: forma part de les parcel·les 28, 29 i 43 del polígon 8 d'Artà.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: l'explotació disposa d'una instal·lació de fabricació de formigó, en servei com a instal·lació industrial. El mètode d'explotació és per escalonament en feixes descendent del front, amb arrencada per mitjans mecànics. El material resultant és transportat per processar-lo posteriorment en l'establiment de benefici. La restauració de la pedrera es du a terme mitjançant farciment generalitzat de la plaça de pedrera fins arribar a la cota del terreny original. S'organitza l'extracció de la pedrera en quatre fases, amb una durada aproximada de 30 anys. Es calcula la vida de l'explotació amb una ràtio anual de 155.000 m3/any, i el calendari preveu un període d'explotació de 30 anys i un període de restauració exclusiva a continuació de l'anterior de 30 anys més. Els càlculs estan referits a una profunditat mitjana d'explotació de 30 m, la qual cosa convindria una cota de 158 m.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental (un total de cinc volums) es pot examinar a la Direcció General de Política Industrial (c. del Bastió d'en Sanoguera, 2, 07002 Palma), i també a la web de la Direcció General de Transparència i Bon Govern. Se'n pot obtenir la informació pertinent en l'òrgan substantiu (Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius), com també formular davant aquest òrgan les al· legacions que es considerin pertinents dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 12 de març de 2020

El director general de Política Industrial

Antonio Morro Gomila

per suplència,

Paula Cristina de Juan Salvà

Secretària general

Resolució del conseller de Transició Energètica i Sectors productius de 8 de juliol de 2019 de delegació de competències i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria (BOIB núm. 94, 11/7/2019)