Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció tercera. Cursos i formació

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 4157
Resolució de la consellera d’Administracions Públiques i Modernització de 20 de maig de 2020 per la qual es fixa l’equivalència entre noves figures de personal col·laborador i les que regula el Decret 62/2011, de 20 de maig, pel qual es regulen les modalitats de col·laboració en les activitats formatives i en els processos selectius i de provisió organitzats per l’Escola Balear d’Administració Pública, i s’aprova el barem de les indemnitzacions que se’n deriven

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Decret 31/2012, de 13 d'abril, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), assenyala com a objectius, entre d'altres, la formació i avaluació, la capacitació i el perfeccionament del personal al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i de les entitats que en depenen i, si escau, de les altres administracions públiques del seu àmbit territorial, a més del personal dels àmbits de policia local, protecció civil, seguretat i emergències; la gestió dels processos de selecció i promoció del personal al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i dels organismes autònoms convocats per la persona titular de la conselleria competent en matèria de funció pública, com també l'assessorament i, si escau, l'encàrrec de gestió per a la selecció i la promoció del personal de la resta d'administracions del seu àmbit territorial.

2. El Decret 62/2011, de 20 de maig, és la norma que regula les modalitats de col·laboració en les activitats formatives i en els processos selectius i de provisió organitzats per l'Escola Balear d'Administració Pública i aprova el barem de les indemnitzacions que se'n deriven.

3. En la sessió de 20 de gener de 2020, el Consell de Direcció va aprovar el pla anual d'actuació per al 2020 de l'Escola el qual preveu, entre d'altres, potenciar la modalitat d'aprenentatge en obert, entre les quals es troba la realització de webinars o conferències no presencials.

Aquesta nova realitat de nous marcs formatius i de gestió del coneixement duu implícita la necessitat d'impulsar noves modalitats de col·laboració que no existien quan es va aprovar el Decret 62/2011.

4. D'acord amb el certificat de la secretària, en la sessió de data 20 de maig de 2020, el Consell de Direcció de l'EBAP ha proposat l'equivalència entre un conferenciant no presencial amb la figura de conferenciant o ponent unipersonal (article 9 del Decret 62/2011), amb la indemnització que estableix el punt e de l'annex 1de 267€.

D'altra banda, també ha proposat l'equivalència entre assistent de sessió de conferència no presencial amb la figura de ponent o moderador de taula rodona (article 9 del Decret 62/2011), amb la indemnització que estableix el punt f de l'annex 1 de 72€ per sessió.

Fonaments de dret

1 El Decret 31/2012, de 13 de abril, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública.

2 El Decret 62/2011, de 20 de maig, pel qual es regulen les modalitats de col·laboració en les activitats formatives i en els processos selectius i de provisió organitzats per l'Escola Balear d'Administració Pública, i s'aprova el barem de les indemnitzacions que se'n deriven.

3 El Decret 13/2017, de modificació del Decret 62/2011, de 20 de maig, pel qual es regulen les modalitats de col·laboració en les activitats formatives i en els processos selectius i de provisió organitzats per l'Escola Balear d'Administració Pública, i s'aprova el barem de les indemnitzacions que se'n deriven.

Per tot això, d'acord amb les atribucions que m'atorga l'article 9 del Decret 31/2012, dict la següent

Proposta de resolució

1. Fixar l'equivalència en el marc del Pla anual d'actuació entre les noves figures col·laboradores i les que regula el Decret 62/2011, de 20 de maig, en els termes següents:

 

Conferenciant no presencial

Persona col·laboradora que de manera unipersonal imparteix una conferència o activitat divulgativa no presencial sobre un contingut o una matèria  per raó de la seva especialització

S'assimila a la figura de conferenciant o ponent unipersonal (article 9 del Decret 62/2011), amb la indemnització que estableix el punt e de l'annex 1de 267€.

D'altra banda, si les conferències la imparteixen persones de reconegut prestigi acadèmic i professional, la indemnització podrà ser pactada sense superar els 667 € per sessió.

Assistent de sessió de conferència no presencial

Persona col·laboradora que recolza al conferenciant no presencial al llarg de la sessió.

S'assimila a la figura de ponent o moderador de taula rodona (article 9 del Decret 62/2011), amb la indemnització que estableix el punt f de l'annex 1 de 72€ per sessió.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Administracions Públiques i Modernització en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà que s'hagi publicat en el Butlletí Oficial de les , d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de Illes Balears les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 20 de maig de 2020

La directora gerent

Mercedes Riera López

Conforme amb la proposta. En dict resolució

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització  i presidenta de l'EBAP

Isabel Castro Fernández