Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 4146
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports, a proposta de la directora general d’Infància, Joventut i Famílies, per la qual es modifica el període d'execució dels projectes i el termini de justificació de les subvencions de la convocatòria per dur a terme projectes d’intervenció, recerca i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut en l’àmbit de les Illes Balears, corresponents a l’exercici 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data de 18 de maig de 2020, la directora general d'Infància, Joventut i Famílies ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. En data de 9 de maig de 2019 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la consellera de Cultura, Participació i Esports de dia 2 de maig de 2019 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes d'intervenció, recerca i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut en l'àmbit de les Illes Balears, corresponents a l'exercici 2019 (BOIB núm. 63, de 9 de maig), rectificada per la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 15 de juliol de 2019 (BOIB núm. 109, del 8 d'agost).

2. Mitjançant Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 14 de febrer de 2020 (BOIB núm. 28, de 5 de març) es modificar la convocatòria per ampliar el termini d'execució dels projectes, fins al dia 1 de juny de 2020, davant les dificultats d'un percentatge alt de les entitats beneficiàries per complir el calendari inicialment previst.

3. En data 14 de març de 2020 de es va publicar en el Butlletí Oficial de l'Estat el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es va declarar l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. Aquesta norma va provocar restriccions a la lliure circulació i als moviments que van dur com a conseqüència que alguns dels projectes subvencionats quedessin paralitzats.

4. La disposició addicional tercera del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, estableix que se suspenen termes i s'interrompen els terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats de sector públic i que el còmput dels terminis es reprendrà en el moment en què perdi vigència el present Reial decret o, si s'escau, les pròrrogues de la mateixa. Per tant, a partir de l'aixecament de l'estat d'alarma es reprendran els terminis suspesos.

5. Malgrat la previsió continguda en l'apartat anterior, la Conselleria d'Afers Socials i Esports considera convenient fixar un nou termini d'execució dels projectes i la incorporació d'una data nova màxima per justificat les ajudes rebudes, més enllà dels que resultin d'aquella represa, perquè les entitats tenguin temps suficient per dur a terme les iniciatives previstes.

Fonaments de dret

1. La Resolució de la consellera de Cultura, Participació i Esports de dia 2 de maig de 2019 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes d'intervenció, recerca i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut en l'àmbit de les Illes Balears, corresponents a l'exercici 2019 (BOIB núm. 63, de 9 de maig), rectificada per la Resolució de dia 15 de juliol de 2019.

2. Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports, a proposta de la directora general d'Infància, Joventut i Famílies, per la qual s'amplia el termini d'execució dels projectes subvencionats en la convocatòria per dur a terme projectes d'intervenció, recerca i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut en l'àmbit de les Illes Balears, corresponents a l'exercici 2019

3. El Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es va declarar l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

4. El Decret 12/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que disposa que la Conselleria d'Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies, exerceix les seves competències en els àmbits materials de promoció i informació de les activitats juvenils, programes de mobilitat juvenil, participació i associacions juvenils.

 

Proposta de resolució

Propòs a la consellera d'Afers Socials i Esports que dicti una resolució en els termes següents:

1. Modificar el punts 1.5 i 13.3 de la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes d'intervenció, recerca i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut en l'àmbit de les Illes Balears, corresponents a l'exercici 2019, la qual figura com a annex de la Resolució de la consellera de Cultura, Participació i Esports de dia 2 de maig de 2019 (BOIB núm. 63, de 9 de maig), amb correcció d'errades de dia 8 d'agost de 2019 (BOIB núm. 109, de 8 d'agost), i modificada mitjançat Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports, de dia 14 de febrer de 2020 (BOIB núm. 28, de 5 de març), en els termes següents:

Allà on diu:

1.5. Únicament es poden subvencionar els projectes que

- es desenvolupin o s'iniciïn a partir de l'1 de gener de 2019 i que hagin acabat, com a molt tard, l'1 de juny de 2020, en el cas de les entitats que rebin bestreta de la subvenció;

- es desenvolupin o s'iniciïn l'1 d'octubre de 2018 i hagin acabat, com a molt tard, el 20 de setembre de 2019.

Ha de dir:

1.5. Únicament es poden subvencionar els projectes que

- es desenvolupin o s'iniciïn a partir de l'1 de gener de 2019 i que hagin acabat, com a molt tard, el 15 de novembre de 2020, en el cas de les entitats que rebin bestreta de la subvenció;

- es desenvolupin o s'iniciïn l'1 d'octubre de 2018 i hagin acabat, com a molt tard, el 20 de setembre de 2019.

Allà on diu:

13.3. El termini màxim per presentar la documentació justificativa de la realització del projecte subvencionat, mitjançant el compte justificatiu que estarà disponible a http://joventut.caib.es (model 10), és l'1 d'octubre de 2019, en el cas que el projecte ja s'hagi acabat una vegada notificada la concessió; i el 30 de juny de 2020, per a les entitats i persones que hagin rebut bestreta, d'acord amb el que es preveu en el punt 12 d'aquesta convocatòria.

Si la documentació justificativa no compleix els requisits regulats en la convocatòria, es requerirà la persona interessada per correu electrònic perquè, en un termini de tres dies hàbils, esmeni les deficiències o acompanyi els documents preceptius. Si passat aquest termini la deficiència no ha estat esmenada, es tendrà per no justificada la despesa corresponent i se li minorarà la subvenció en la proporció que pertoqui.

Ha de dir:

13.3. El termini màxim per presentar la documentació justificativa de la realització del projecte subvencionat, mitjançant el compte justificatiu que estarà disponible a http://joventut.caib.es (model 10), és l'1 d'octubre de 2019, en el cas que el projecte ja s'hagi acabat una vegada notificada la concessió; i l'1 de desembre de 2020, per a les entitats i persones que hagin rebut bestreta, d'acord amb el que es preveu en el punt 12 d'aquesta convocatòria.

Si la documentació justificativa no compleix els requisits regulats en la convocatòria, es requerirà la persona interessada per correu electrònic perquè, en un termini de tres dies hàbils, esmeni les deficiències o acompanyi els documents preceptius. Si passat aquest termini la deficiència no ha estat esmenada, es tendrà per no justificada la despesa corresponent i se li minorarà la subvenció en la proporció que pertoqui.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

​​​​​​​Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

 

​​​​​​​Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

D'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, també es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació.

 

Palma, 19 de maig de 2020

La consellera d'Afers Socials i Esports

Fina Santiago Rodríguez

La directora general proposant

Marta Carrió Palou