Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 4098
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports de 25 de maig de 2020 per la qual es dicten instruccions amb relació als ingressos de persones als serveis socials de tipus residencial i als habitatges supervisats per a persones grans en situació de dependència, persones amb discapacitat o amb diagnòstic de salut mental, durant el període d’alarma ocasionada per la COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març (BOE núm. 67, de 14 de març de 2020), modificat pel Reial decret 465/2020, de 17 de març, es declarà l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, per un termini de quinze dies. L'estat d'alarma s'ha prorrogat, successivament, fins a les 00.00 hores del 7 de juny de 2020, en virtut del que disposa el Reial decret 537/2020, de 22 de maig (BOE núm. 145, de 23 de maig de 2020).

2. Durant aquest temps s'han aprovat diferents normes per garantir el compliment de les mesures de salut pública en els serveis socials així com la salut i la seguretat de les persones usuàries, com és el cas de l'article 17 de l'Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional, establertes després de la declaració de l'estat d'alarma en aplicació de la fase 1 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat.

3. Mitjançant la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de maig de 2020, es varen dictar instruccions amb relació als ingressos de persones als serveis socials de tipus residencial i als habitatges supervisats per a persones grans en situació de dependència, persones amb discapacitat o amb diagnòstic de salut mental, durant el període d'alarma ocasionada per la COVID-19. Aquesta Resolució es publicà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 75, de 7 de maig.

4. Posteriorment, s'ha autoritzat, mitjançant l'Ordre SND/414/2020, de 16 de maig, modificada per l'Ordre SND/442/2020, l'entrada de la totalitat del territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears a la fase 2 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, de manera que resulta necessari modificar les instruccions dictades prèviament.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Permetre, a partir del dia 1 de juny de 2020 i seguint sempre les indicacions de l'autoritat sanitària, els ingressos als serveis socials de tipus residencial i als habitatges supervisats per a persones grans en situació de dependència, persones amb discapacitat o diagnòstic de salut mental, sempre que:

a) Siguin centres on no hi hagi cap cas actiu o en estudi de COVID-19.

b) El centre disposi d'un pla de contingències en cas de rebrot de la COVID-19, segons les especificacions de l'Ordre SND/265/2020, de 19 de març, d'adopció de mesures relatives a les residències de gent gran i centres sociosanitaris, davant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, que prèviament ha d'haver aprovat l'autoritat sanitària.

c) Que la persona, prèviament al seu ingrés, acrediti que no té una infecció activa per SARS-CoV-2, mitjançant una PCR o una serologia 24-48 hores abans de l'ingrés. Durant el temps entre la realització de la PCR i l'ingrés, la persona ha d'estar en aïllament amb les condicions dictades per l'autoritat sanitària.

d) Que la persona no presenti cap símptoma d'infecció respiratòria com ara tos, febre o sensació de falta d'aire, o altres símptomes atípics sospitosos de COVID-19 com mal de coll, pèrdua d'olfacte o de gust, dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees.

2. Disposar que aquestes instruccions es dicten amb caràcter general per a tots els centres i serveis mentre els consells insulars no en dictin de pròpies.

 

3. Notificar aquesta resolució a tots els serveis socials de tipus residencial i als habitatges supervisats per a persones grans en situació de dependència o persones amb discapacitat de les Illes Balears.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 25 de maig de 2020

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez