Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 4014
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports per la qual es modifica la convocatòria d’ajuts per a despeses derivades de l’activitat ordinària de les federacions esportives de les Illes Balears, any 2020, per tal de pal·liar els efectes crisis sanitària ocasionada per el COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'Organització Mundial de la Salut va elevar el 11 de març de 2020 la situació d'emergència de salut pública ocasionada pel COVID-19 a pandèmia internacional. La rapidesa en l'evolució dels fets, a escala nacional i internacional, requereix l'adopció de mesures immediates i eficaces per fer front a aquesta conjuntura. Les circumstàncies extraordinàries que concorren constitueixen, sens dubte, una crisi sanitària sense precedents i d'enorme magnitud tant pel molt elevat nombre de ciutadans afectats com per l'extraordinari risc per a la seva salut.

Les autoritats sanitàries de l'Estat i la comunitat autònoma de les Illes Balears recomanen l'aplicació de diverses mesures higièniques, per prevenir i contenir el virus i mitigar l'impacte sanitari i social. Entre elles cal destacar la neteja de mans amb aigua i sabó o mitjançant una solució hidroalcohòlica, portar mascareta i guants.

En aquest marc, les mesures higièniques previstes s'enquadren en l'acció decidida per protegir la salut, la seguretat dels ciutadans i contenir la progressió de la malaltia.

Una vegada acabat l'estat d'alarma se reiniciarà l'activitat física i la practica de l'esport a l'àmbit federat, per això es fa necessari col·laborar amb les federacions esportives de les Illes Balears per tal de que aquestes fomentin i duguin a la practica les mesures higièniques per protegir la salut i la seguretat dels esportistes.

2. L'apartat 5.1.12 de la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 21 de novembre de 2019, per la qual es convoquen ajuts per a despeses derivades de l'activitat ordinària de les federacions esportives de les Illes Balears, estableix les despeses imputables a la subvenció relacionades amb les competicions organitzades a les Illes Balears, incloent el campionat de balears i campionats i copes d'Espanya del calendari oficial de cada federació esportiva.

Fonaments de dret

1. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18/11/2003).

2. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, 31/12/2005).

3. l'Ordre del conseller de Turisme i Esports de 18 de desembre de 2012 per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria d'esports. (BOIB núm. 2, de 3/01/2013)

4. Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada per el COVID-19 (BOE núm. 67, de 14/03/2020).

5. Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports per la qual es convoquen ajuts per a despeses derivades de l'activitat ordinària de les federacions esportives de les Illes Balears (BOIB núm. 169, de 17/12/2019)

Per tot això i vista la proposta de resolució del director general d'Esports, dict la següent:

Resolució

1. S'afegeix un nou tipus de despesa específica de competicions organitzades a les Illes Balears, incloent el campionat de balears i campionats i copes d'Espanya del calendari oficial de la federació, a l'apartat dotzè del punt 5.1 de l'Annex 1 de la resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 21 de novembre de 2019 per la qual es convoquen ajuts per a despeses derivades de l'activitat ordinària de les federacions esportives de les Illes Balears, en el següent sentit:

- Despeses de material higiènic per protegir la salut i la seguretat dels esportistes, tècnics, arbitres i/o jutges i contenir la progressió de la malaltia, en les competicions organitzades a les Illes Balears, incloent el campionat de balears i campionats i copes d'Espanya del calendari oficial de cada federació esportiva. Despeses relatives a l'adquisició sabó de mans o solució hidroalcohòlica, mascaretes i guants.

2. Ordenar la publicació al BOIB d'aquesta resolució.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució –que exhaureix la via administrativa– es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 de octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 20 de maig de 2020

La consellera d'Afers Socials i Esports,

Fina Santiago Rodríguez