Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 4008
Decret 16/2020, de 22 de maig, de modificació d’un membre en el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrat en el Grup III, com a representant del Govern de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 78 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, d'acord amb la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES) és l'òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social, i ordena que una llei del Parlament n'ha de regular la composició, la designació dels membres, l'organització i les funcions.

En compliment de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, es va aprovar la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (BOIB núm. 150, de 9 de desembre), l'article 1 de la qual estableix que el CES té la naturalesa d'òrgan col·legiat de caràcter consultiu, de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

El Decret 65/2016, d'11 de novembre (BOIB núm. 143, de 12 de novembre), va nomenar el senyor Rafael Crespí Cladera membre del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears com a representant del Govern de les Illes Balears, no obstant això, el senyor Crespí ha comunicat al Govern de les Illes Balears la voluntat de deixar de forma part d'aquest organisme atenent a motius personals.

En virtut del que preveu l'article 5.4 de la Llei 10/2000, esmentada amb anterioritat, correspon al Consell de Govern de les Illes Balears el nomenament dels nous representants del Consell Econòmic i Social.

Per tot això, a proposta del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i havent-ho considerat el Consell de Govern, en la sessió de dia 22 de maig de 2020,

Decret

Primer

Deixar sense efectes el nomenament, com a membre titular del Consell Econòmic i Social en representació del Govern de les Illes Balears, l'efectuat a favor del senyor Rafael Crespí Cladera, en la lletra h) de l'apartat 3 del punt primer del Decret 65/2016, d'11 de novembre, pel qual es nomenen els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears.

Segon

Nomenar, com a membre titular del Consell Econòmic i Social en representació del Govern de les Illes Balears, el senyor Ferran Navinés Badal.

Tercer

Disposar que aquest Acord produeixi efectes des del moment en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 22 de maig de 2020

 

La presidenta

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball

Francesca Lluch Armengol i Socias

Iago Negueruela Vázquez