Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 4001
Acord del Consell de Govern de 22 de maig de 2020 pel qual es dona per assabentat de l’aprovació pel Consell de Direcció del Consorci Escola d’Hoteleria de les Illes Balears de la ratificació de la Sra. Maria Tugores Ques com a directora gerent de l’EHIB, d’acord amb l’establert a la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Decret 30/2014, de 11 de juliol, pel qual s'aproven els nous Estatuts de Consorci Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (en endavant EHIB), estableix que l'EHIB disposa de personalitat jurídica plena i, conseqüentment, de capacitat d'obrar, sense més limitacions que les que assenyala la legislació vigent. A més, s'ha de regir per aquests Estatuts i, pel que fa al que no s'hi preveu, ha d'ajustar l'activitat a l'ordenament jurídic autonòmic. Per tant, l'EHIB està sotmesa al que diu la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

L'EHIB s'adscriu a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i té com a objecte  genèric la docència universitària en el camp de l'hoteleria i la restauració, la formació professional en la família professional d'hoteleria i turisme, la formació d'empresaris i professionals per a l'empresa, i el foment de la investigació científica i tècnica al servei d'aquests estudis.

L'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les illes Balears, estableix que el nomenament i el cessament de les persones titulars de la gerència i dels altres òrgans unipersonals de direcció de la resta d'entitats del sector públic instrumental autonòmic s'ha de fer d'acord amb el que estableixi la normativa aplicable i els estatuts de l'ens, i, en defecte de previsió normativa o estatutària específica, per l'òrgan col·legiat superior de direcció de l'entitat. Això no obstant, el nomenament i el cessament, quan no corresponguin al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan.

Per acord del Consell de Direcció de l'EHIB  de data 26 de febrer  de 2020, es va aprovar la ratificació de la Sra. Maria Tugores Ques com a directora gerent de l'EHIB, càrrec que ostentava a l'actualitat.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, en la sessió de dia 22 de maig de 2020, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat de l'aprovació per part del Consell de Direcció de l'EHIB, de data 26 de febrer de 2020, de la ratificació en el seu càrrec de la Sra. Maria Tugores Ques com a directora gerent de l'EHIB, d'acord amb l'establert a l'article 21 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Segon. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 22 de maig de 2020

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra