Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, CULTURA I IGUALTAT

Núm. 3998
Resolució de la presidenta de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) de 18 de maig de 2020, a proposta de la directora gerent de l’ICIB, d’aixecament de la suspensió dels terminis en els procediments per cobrir, en règim de personal laboral interí, les places d’auxiliar administratiu i de coordinador de l’àrea audiovisual i digital de l’ICIB, aprovats mitjançant les resolucions de la presidenta de l’ICIB de 10 i 13 de gener de 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 18 de maig de 2020, la directora gerent de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. El 14 de gener de 2020 es va publicar la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears de 13 de gener de 2020 per la qual s'aprova la convocatòria d'un procés selectiu per cobrir, en règim de personal laboral interí, la plaça de coordinador de l'àrea audiovisual i digital de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears.

2. El 14 de gener de 2020 es va publicar la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears de 10 de gener de 2020 per la qual s'aprova la convocatòria d'un procés selectiu per cobrir, en règim de personal laboral interí, un lloc d'auxiliar administratiu a l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears.

3. Actualment l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) tramita diverses línies d'ajuts destinats al sector cultural, amb el seriós inconvenient de no disposar de personal tècnic ni auxiliar administratiu. D'altra banda, la situació de crisi ocasionada per la pandèmia de COVID-19 ha provocat un increment de la urgència de l'impuls de les línies d'ajuts, atesos els grans perjudicis ocasionats per aquesta situació al sector cultural, un dels més maltractats des del punt de vista econòmic.

4. Per tant, es considera absolutament necessari per al funcionament bàsic d'aquesta entitat poder finalitzar els procediments per cobrir, en règim de personal laboral interí, les places d'auxiliar administratiu i de coordinador de l'àrea audiovisual i digital de l'ICIB, aprovats mitjançant les resolucions de la presidenta de l'ICIB de 10 i 13 de gener de 2020 (BOIB núm. 6, de 14 de gener de 2020), respectivament. D'altra banda, es considera que la continuació dels procediments es justifica també per raons d'interès general, atès que la seva provisió contribuirà a l'impuls i a la tramitació de les línies d'ajuts al sector cultural, un dels més maltractats, des del punt de vista econòmic, per la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Fonaments de dret

1. El Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 (BOE núm. 67, de 14 de març de 2020), el qual estableix, en la disposició addicional tercera, en la redacció donada per l'article únic del Reial decret 465/2020, de 17 de març, la suspensió dels termes i la interrupció dels terminis per a la tramitació dels procediments administratius amb l'excepció d'aquells procediments «que vengan referidos a situaciones estrechamente vinculadas a los hechos justificativos del estado de alarma, o que sean indispensables para la protección del interés general o para el funcionamiento básico de los servicios».

2. El Decret llei 4/2020, de 20 de març, pel qual s'estableixen mesures urgents en matèria de contractació, convenis, concerts educatius i subvencions, serveis socials, medi ambient, procediments administratius i pressuposts per fer front a l'impacte econòmic i social de la COVID-19 (BOIB núm. 40, de 21 de març de 2020).

3. El Decret 50/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (BOIB núm. 160, de 22 de desembre de 2018).

4. La Resolució de la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears de 13 de gener de 2020 per la qual s'aprova la convocatòria d'un procés selectiu per cobrir, en règim de personal laboral interí, la plaça de coordinador de l'àrea audiovisual i digital de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (BOIB núm. 6, de 14 de gener de 2020).

5. La Resolució de la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears de 10 de gener de 2020 per la qual s'aprova la convocatòria d'un procés selectiu per cobrir, en règim de personal laboral interí, un lloc d'auxiliar administratiu a l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (BOIB núm. 6, de 14 de gener de 2020).

Proposta de resolució

Propòs a la presidenta de l'ICIB que dicti una resolució en els termes següents:

1. Establir que els procediments per cobrir, en règim de personal laboral interí, les places d'auxiliar administratiu i de coordinador de l'àrea audiovisual i digital de l'ICIB, aprovats mitjançant les resolucions de la presidenta de l'ICIB de 10 i 13 de gener de 2020 (BOIB núm. 6, de 14 de gener de 2020), són indispensables per a la protecció de l'interès general, d'acord amb l'apartat 4 de la disposició addicional tercera del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

2. Aixecar la suspensió dels terminis en els procediments per cobrir, en règim de personal laboral interí, les places d'auxiliar administratiu i de coordinador de l'àrea audiovisual i digital de l'ICIB, aprovats mitjançant les resolucions de la presidenta de l'ICIB de 10 i 13 de gener de 2020, respectivament.

3. Disposar-ne la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la presidenta de l'ICIB en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 18 de maig de 2020

La presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals Pilar Costa i Serra

La directora gerent proposant Cristina Llambías Cortés