Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 3985
Acord del Consell Executiu per qual es modifica el Pla estratègic de subvencions del Consell de Mallorca per a l’any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu del Consell de Mallorca, reunit en sessió de 20 de maig de 2020, ha adoptat l'Acord següent:

    1. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, amb la finalitat de millorar l'eficàcia de la gestió de les subvencions, estableix la necessitat d'elaborar, per part dels òrgans de les administracions públiques que proposin l'establiment de subvencions, un Pla estratègic de subvencions, que introdueixi una connexió entre els objectius i efectes que es pretenen obtenir, amb els costos previsibles i les seves fonts de finançament, amb l'objectiu d'adequar les necessitats públiques a cobrir a través de les subvencions amb les previsions de recursos disponibles. Es tracta d'un instrument de planificació de les polítiques públiques que tinguin per objecte el foment d'una activitat d'utilitat pública o interès social o de promoció d'una finalitat pública.

    1. D'acord amb l'article 5 de l'Ordenança general de subvencions de la Corporació, aprovada per Acord del Ple de 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017) i modificada per Acord de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018) (en endavant l'Ordenança), correspon al conseller competent en matèria d'Hisenda proposar al Consell Executiu l'aprovació del Plans estratègics de subvencions conforme a la informació i les propostes que, amb aquesta finalitat, presenten els departaments del Consell de Mallorca, els organismes autònoms que en depenen i els ens públics atorgants.

    1. Atès el que disposa el Decret de la Presidència del Consell de Mallorca, de data 9 de desembre de 2019, pel qual es determina l'organització del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 167 de 12 de desembre de 2019).

    1. El Pla estratègic de subvencions del Consell de Mallorca per a l'anualitat 2020 es va aprovar mitjançant acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca de data 22 de gener de 2020 (BOIB núm. 14 d'1 de febrer de 2020) i modificat per acords del mateix Consell Executiu de dates 12 de febrer de 2020 (BOIB núm. 19, de 13 de febrer de 2020), 26 de febrer de 2020 (BOIB núm. 26, de 29 de febrer de 2020) i 25 de març de 2020 (BOIB núm. 45 de 28 de març de 2020), i per Decret de la Presidència de data 12 de maig de 2020.

    1. Atès el que disposa l'article 36 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de la Bases de Règim Local (BOE núm. 80 de 3 d'abril de 1985) en relació a les competències pròpies de les Diputacions provincials i dels Consells Insulars, així com el previst a l'article 70 de la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, relatiu a les competències pròpies dels Consells Insulars.

       

       

    1. El Consell de Mallorca ha posat en marxa un Pla de reactivació econòmica i social de Mallorca (Mallorca Reacciona) que defineix les polítiques públiques que hauran d'afrontar la reactivació social i econòmica de l'illa, especialment de les àrees que han hagut de frenar de manera més brusca la seva activitat, com a conseqüència, de la crisi derivada la pandèmia provocada pel COVID-19.

    1. En data 15 de maig de 2020 ha tengut entrada a la Secretaria Tècnica d'Hisenda i Funció Pública una proposta del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de modificació del Pla estratègic de subvencions del Consell de Mallorca de l'anualitat 2020, signada pel seu conseller executiu. Aquesta modificació planteja incloure una nova línia de subvenció del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local relativa l'atorgament d'ajudes a autònoms i microempreses per a despeses necessàries per adaptar-se a la nova normativa sanitària derivada de la situació d'emergència sanitària pel COVID-19. La proposta es fonamenta en que la línia 2.2 de l'esmentat Pla de reactivació econòmica i social, relativa a l'impuls al comerç, als autònoms i a la petita i mitjana empresa, inclou l'acció consistent en ajudes directes a autònoms i microempreses per cobrir despeses d'adaptació de l'activitat a les noves condicions sanitàries. Aquesta convocatòria de subvenció està previst gestionar-la a través de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació, que actuaria com a entitat col·laborada en els termes previstos a l'article 12 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (BOE núm. 276 de 18 de novembre de 2003).

La Cambra és una corporació de dret públic, creada amb la finalitat de promoure el desenvolupament econòmic i empresarial a Mallorca mitjançant la prestació de serveis a les empreses i complint les funcions públicoadministratives que li atribueix la Llei com a òrgan consultiu i de col·laboració amb les administracions públiques en tot allò que tingui relació amb la representació, la promoció i la defensa dels interessos generals del comerç, la indústria, els serveis i la navegació en l'àmbit de la seva demarcació.

    1. El Departament d'Hisenda i Funció Pública, una vegada rebuda la proposta del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha coordinat l'elaboració de la modificació del Pla estratègic de subvencions de la Corporació d'acord amb les previsions pressupostàries per a l'exercici 2020, que ha de servir de marc per a la concessió de les subvencions resultants de les convocatòries que es publiquin al llarg de l'any.

    1. Les quanties que es preveuen en aquest Pla tenen un caràcter merament estimatiu, de manera que l'alteració eventual a l'alça o a la baixa de les previstes a l'hora d'aprovar les ajudes no requereixen la modificació de les previsions quantitatives que es contenen en el Pla.

Per tot això, el Consell Executiu del Consell de Mallorca, a proposta del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública, d'acord amb l'atribució conferida a l'article 36.h) del Reglament orgànic del Consell de Mallorca (BOIB núm. 89, de 19 de juliol de 2018), adopta el següent:

 

ACORD

Primer.- APROVAR la modificació del Pla estratègic de subvencions del Consell de Mallorca per a l'any 2020 per incloure al Pla la següent línia de subvenció corresponent al Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local,

 

​​​​​​​​​​​​​​

DEPARTAMENT O ENTITAT:

PROMOCIÓ ECONÒMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

PROGRAMA:

PROMOCIÓ ECONÒMICA (43110)

DENOMINACIÓ:

Convocatòria ajudes a autònoms i microempreses per a despeses necessàries per adaptar-se a la nova normativa sanitària derivada de la situació d'emergència sanitària pel COVID-19

 

 

 

 

 

 

 

Objectius Estratègics

Sectors beneficiaris

Línies de subvenció

Aplicacions pressupostàries

Procediment i règim de concessió

Cost previst

(3 anys)

Termini d'execució

 

- Pal·liar l'impacte derivat de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 en relació a les persones físiques treballadores per compte propi o autònomes i les microempreses.

 

- Aconseguir al més aviat possible una reactivació de l'activitat econòmica insular.

 

 

Autònoms i empreses de menys de 5 treballadors

 

- L1: Subvencions per a les despeses de corrent (500.000,00€).

 

- L2: Subvencions per a adaptacions tecnològiques (300.000,00€).

 

 

65 43110 47900

 

65 43110 77900

 

Convocatòria pública en règim de concurrència no competitiva

 

800.000,00€ (2020)

 

0,00€ (2021)

 

0,00€ (2022)

 

Des de dia 14 de març de 2020 fins el 30 de setembre de 2020.

 Segon.- PUBLICAR aquest ACORD en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la seu electrònica de la Corporació.”

 

Palma, 21 de maig de 2020 

El conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública

Josep Lluís Colom Martínez