Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA I SECTORS PRODUCTIUS

Núm. 3878
Informació pública sobre l’Estudi d’impacte ambiental, Projecte bàsic d’obres i preliminar de l’activitat per a la instal·lació d’una planta de selecció i tractament de residus inerts de construcció-demolició, i de materials purs d’excavació per a la seva valoració i destinació final al Pla de restauració de la pedrera Son Sintes núm. 267, que forma part de la parcel·la 274 del polígon 7 de Ciutadella

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears; amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i amb la Llei 9/2018, de 31 de juliol, per la qual es modifica la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol·licitud de l'explotador amb NIF B07428741, d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Pot ser-hi aplicable el que es preveu en el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. A continuació se n'assenyalen les característiques principals:

Expedient: 2019/7448.

Tipus d'activitat: pedrera de roca calcària i instal·lació futura d'una planta de selecció i tractament de residus inerts de construcció-demolició, així com de materials purs d'excavació per a la seva valoració i destinació final al pla de restauració de la pedrera.

Situació: forma part de la parcel·la 274 del polígon 7 de Ciutadella de Menorca.

Illa: Menorca.

Dades tècniques: el sistema d'explotació serà de trinxera, amb una profunditat de 20 metres eixamplant-se en aproximar-se al límit miner autoritzat, que és d'uns 150 metres. L'extracció es durà a terme mitjançant maquinària i voladura en casos puntuals. La restauració consisteix en la reposició de la morfologia original en una amplària perimetral mitjançant el farciment parcial de l'àrea explotada en profunditat amb una potència mitjana de 20 metres de la cota de nivell 115 a 95, en crear un talús amb pendent màxim de 30. La restitució es farà mitjançant inerts de construcció, excavació, demolició i petites unitats d'obra nova i rehabilitació, així com els estèrils de l'explotació. Es pretén la instal·lació d'una planta de valoració de residus d'excavació, demolició i construcció, per tractar residus classificats com a industrials.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental es pot examinar a la Direcció General de Política Industrial (c. del Bastió d'en Sanoguera, 2, 07002 Palma; c. Bajolí 40, 07714  Maó, tel. 971 17 70 00, ext. 92855), i també a la web de la Direcció General de Transparència i Bon Govern.

Se'n pot obtenir la informació pertinent en l'òrgan substantiu (Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius), com també formular davant aquest òrgan les al·legacions que es considerin pertinents dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 8 de mayo de 2020

El director general de Política Industrial

Antonio Morro Gomila

Per delegació del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius (BOIB 94/2019)