Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 3883
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme I Treball i President de l’Ibassal, de 18 de maig de 2020, per la qual s’actualitzen les mesures establertes a la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme I Treball i President de l’Ibassal, de 6 de maig de 2020, per la qual es va aprovar el protocol d’actuació en matèria de salut laboral, en el marc de l'estratègia de resposta a la infecció pel COVID-19, en el sector de perruqueries canines

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Amb motiu de la situació d'emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19, que l'Organització Mundial de la Salut va elevar a pandèmia internacional el 14 de març de 2020, el Govern de l'Estat va acordar declarar, mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària en tot el territori nacional, amb fonament en les circumstàncies extraordinàries actuals, i que constitueixen, sens dubte, una crisi sanitària sense precedents i de magnitud enorme. Aquesta declaració implicava la suspensió de l'obertura al públic de nombrosos locals i activitats, enumerades al seu annex.

2. Por la seva banda, el Consell de Govern de les Illes Balears havia aprovat prèviament el Pla de Mesures Excepcionals per Limitar la Propagació i el Contagi de la COVID-19 per l'Acord adoptat en la sessió de 13 de març de 2020.

3. Al Butlletí Oficial de l'Estat de 3 de maig de 2020, s'ha publicat l'Ordre SND/388/2020, de 3 de maig, per la qual s'estableixen les condicions per a l'obertura al públic de determinats comerços i serveis, i l'obertura d'arxius, així com per a la pràctica de l'esport professional i federat.

4. Algunes de les circumstàncies que es varen tenir en consideració s'han anat canviant per adaptar-les a les noves necessitats i per això cal incorporar i actualitzar-ne les mesures vigents.

Fonaments de dret

1. Mitjançant la Llei 13/2017, de 29 de desembre, de Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per l'any 2018, es va crear l'Ibassal.  

2. El Decret 31/2019, de 3 de maig, va aprovar els estatuts de l'Ibassal, en qual té encomanades a l'article 4,.1, entre d'altres, les funcions i activitats següents «la gestió de les polítiques en matèria de seguretat, higiene, medi ambient i salut laboral de la CAIB, tendents a l'eliminació o reducció de l'origen de les causes dels riscos inherents a les condicions de treball ».

3. L'article 8 dels esmentats estatuts estableix que la presidència la tindrà la persona titular de la conselleria competent en matèria de treball.

4. L'article 2 del Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidència de les Illes Balears, estableix les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i disposa que les competències en matèria de treball corresponen a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

5. Malgrat l'aprovació de l'Ordre SND/388/2020, la situació actual provocada per la pandèmia de COVID-19 segueix obligant a adoptar mesures de caràcter extraordinari fonamentades en la protecció de la salut pública i especialment dels treballadors. La prudència aconsella reduir les possibilitats de contagi per via de proximitat física entre persones o manipulació de materials en els supòsits de les activitats permeses per l'Ordre esmentada.

Per tot això, i en exercici de les competències que tinc assumides dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Actualitzar les mesures establertes a la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme I Treball i President de l'Ibassal, de 4 de maig de 2020, per la qual es va aprovar el protocol d'actuació en matèria de salut laboral, en el marc de l'estratègia de resposta a la infecció pel COVID-19, en el sector de perruqueries canines, que s'adjunta com a annex a aquesta resolució.

2. Ordenar la publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Aquesta resolució serà d'aplicació des del mateix moment de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des que es publiqui, d'acord amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques o, recurs contenciós administratiu davant la sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en un termini de dos mesos comptadors des que es publiqui, de conformitat amb el que estableixen els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 18 de maig de 2020

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i President de l'Ibassal,

Iago Negueruela Vázquez

Documents adjunts