Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 3871
Acord del Consell Executiu pel qual es revoca la delegació d’atribucions del Consell Executiu en la Presidència aprovada mitjançant acord del Consell Executiu de 25 de març de 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu del Consell de Mallorca, en la sessió de data 13 de maig de 2020, va acordar 

“El Govern d'Espanya, a rel de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, aprovà la declaració de l'estat d'alarma mitjançant Reial Decret 463/2020, de 14 de març (BOE núm. 67 de 14 de març de 2020) i, posteriorment, aprovà el Reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19 (BOE núm. 73 de 18 de març de 2020). 

Per altra banda, aquesta Presidència va dictar el decret de 13 de març de 2020, d'organització dels serveis i funcions del Consell de Mallorca i dels seus organismes autònoms per fer front a les mesures de contenció per la situació creada pel coronavirus COVID-19; el decret de 13 de març de 2020, sobre mesures preventives, de protecció i organitzatives d'aplicació al personal del Consell de Mallorca, l'IMAS i la resta dels seus organismes autònoms i ens dependents amb motiu del coronavirus COVID-19; el decret de 16 de març de 2020, d'adopció de mesures per fer front a les conseqüències que es deriven de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 i el decret de 16 de març de 2020, pel qual s'estableixen mesures que amplien, intensifiquen i concreten les establertes en els decrets de la presidenta de 13 de març de 2020, en el marc del que estableix el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. 

En aquest context i, amb la finalitat de permetre que el Consell de Mallorca pogués fer front a aquesta situació d'emergència sanitària d'una forma més eficaç i ràpida, a proposta d'aquesta Presidència, mitjançant acord de 25 de març de 2020, el Consell Executiu va acordar la delegació en la Presidència de les atribucions del Consell Executiu determinades en l'article 36 del Reglament orgànic del Consell de Mallorca i les derivades del Decret de Presidència de 9 de desembre de 2019 (BOIB núm. 45, de dia 28 de març de 2020). 

A hores d'ara s'ha iniciat un procés de reducció gradual de les mesures extraordinàries de restricció de la mobilitat i del contacte social establertes mitjançant l'esmentat Reial Decret 463/2020, de 14 de març. Així, el passat 28 d'abril de 2020, el Consell de Ministres va adoptar el Pla per a la transició cap a una nova normalitat que estableix els principals paràmetres i instruments per a la consecució de la normalitat. L'objectiu fonamental de l'esmentat Pla per a la transició és aconseguir que, preservant la salut pública, es recuperi gradualment la vida quotidiana i l'activitat econòmica, minimitzant el risc que representa l'epidèmia per a la salut de la població. 

Mitjançant la disposició final segona del Reial Decret-llei 11/2020, de 31 de març, pel que s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front al COVID-19, es va afegir un nou apartat 3 a l'article 46 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de las Bases del Règim Local que estableix que quan es presentin situacions excepcionals de força major, de greu risc col·lectiu, o catàstrofes públiques que impedeixin o dificultin de manera desproporcionada el normal funcionament del règim presencial de les sessions dels òrgans col·legiats de les Entitats Locals, aquests podran, apreciada la concurrència de la situació descrita per l'Alcalde o President o qui vàlidament els substitueixi a l'efecte de la convocatòria d'acord amb la normativa vigent, constituir-se, celebrar sessions i adoptar acords a distància per mitjans electrònics i telemàtics, sempre que els seus membres participants es trobin en territori espanyol i quedi acreditada la seva identitat. Així mateix, s'haurà d'assegurar la comunicació entre ells en temps real durant la sessió, disposant-se els mitjans necessaris per garantir el caràcter públic o secret de les mateixes segons procedeixi legalment en cada cas. 

En aquest context, es considera que ja es pot normalitzar la situació del Consell Executiu perquè torni a assumir les seves competències i que es reprengui la celebració de les seves reunions, ja sigui en format presencial, telemàtic o mixt. 

En virtut de tot el que s'ha exposat, la  presidenta proposa al Consell Executiu l'adopció del següent 

ACORD 

1.- Revocar la delegació en la Presidència del Consell de Mallorca de les atribucions del Consell Executiu determinades en l'article 36 del Reglament orgànic del Consell de Mallorca i les derivades del Decret de Presidència de 9 de desembre de 2019, aprovada mitjançant acord del Consell Executiu de 25 de març de 2020. 

 

2.- Publicar aquest acord en el BOIB. 

3.- Donar compte d'aquest acord al Ple en la primera sessió que se celebri.”

 

Palma, 18 de maig de 2020

El cap de servei de la secretaria tècnica

del Departament de Presidència,

per ordre del Secretari General

Bartolomé Oliver Bennasar