Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 3835
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, per la qual es deixa sense efecte la Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors de 2 d’abril de 2020, d’adopció d’una mesura de contenció del coronavirus COVID-19 per part de l’autoritat autonòmica competent, al municipi de sa Pobla, d’acord amb l’Ordre SND/234/2020, de 15 de març, sobre adopció de disposicions i mesures de contenció i remissió d’informació al Ministeri de Sanitat davant la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 2 d'abril de 2020 la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors va dictar una Resolució per la qual s'adoptava una mesura de contenció del coronavirus COVID-19 a sol·licitud de l'Ajuntament de sa Pobla, d'acord amb l'Ordre SND/234/2020, de 15 de març, sobre adopció de disposicions i mesures de contenció i remissió d'informació al Ministeri de Sanitat davant la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. En concret, la mesura que es disposava era el tancament dels establiments comercials del municipi de sa Pobla a partir de les 20:00 hores de dilluns a dissabte i a partir de les 14:00 hores els diumenges, fins que acabi l'estat d'alarma o les seves pròrrogues.

2. El 14 de maig de 2020 es va rebre al Servei de Corporacions Locals una sol·licitud de 12 de maig del batle de sa Pobla en la qual, atesa l'entrada de l'illa de Mallorca en la fase 1 de la desescalada, i als efectes de procedir de mica en mica a la normalitat en el municipi, sol·licita a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors que deixi sense efecte la Resolució de 2 d'abril de 2020, esmentada en el punt 1.

Fonaments de dret

1. El Reial decret 463/2020, de 14 de març, declara l'estat d'alarma, amb una durada de quinze dies naturals, en tot el territori nacional amb la finalitat d'afrontar la situació d'emergència sanitària provocada pel coronavirus COVID-19.

2. L'estat d'alarma ha estat prorrogat en diverses ocasions, la darrera per Acord del Consell de Ministres de 5 de maig de 2020, autoritzat pel Congrés dels Diputats en la sessió de 6 de maig de 2020 (BOE núm. 129, de 9 de maig de 2020). La pròrroga autoritzada és fins a les 00:00 hores del 24 de maig de 2020.

3. En el Butlletí Oficial de l'Estat número 123, de 3 de maig, es publica l'Ordre SND/388/2020, de 3 de maig, per la qual s'estableixen les condicions per a l'apertura al públic de determinats comerços i serveis, i l'apertura d'arxius, així com per a la pràctica de l'esport professional i federat.

4. D'acord amb el punt primer de l'Acord del Consell de Govern d'1 d'abril de 2020, (BOIB núm. 48, d'1 d'abril de 2020), a l'efecte del que disposa l'Ordre SND/234/2020, de 15 de març, l'autoritat autonòmica competent per a l'adopció de les disposicions i mesures de contenció del COVID-19, en àmbits de competència de les entitats locals, és la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors.

5. D'acord amb el punt cinquè de l'Acord esmentat, totes les resolucions dictades per la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, en compliment de dit Acord, s'han de publicar immediatament en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

6. L'article 2.3 f) del Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, segons la modificació efectuada pel Decret 36/2019, de 20 de desembre, atribueix l'exercici de la competència en matèria de relacions de col·laboració, cooperació i coordinació amb els ens territorials a la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors mitjançant la Direcció General de Cooperació Local i Patrimoni.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Deixar sense efecte la Resolució de 2 d'abril de 2020 de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, per la qual s'adopta una mesura de contenció del coronavirus COVID-19 a sol·licitud de l'Ajuntament de sa Pobla d'acord amb l'Ordre SND/234/2020, de 15 de març, sobre adopció de disposicions i mesures de contenció i remissió d'informació al Ministeri de Sanitat davant la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

2. Notificar aquesta Resolució a l'Ajuntament de sa Pobla i publicar-la en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 14 de maig de 2020

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors

Rosario Sánchez Grau