Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CIUTADELLA

Núm. 3798
Bases i convocatòria d’ajuts econòmics per a l’activació i la millora de la qualitat comercial, destinats als establiments d’activitats no essencials que no han pogut dur a terme la seva activitat, afectats pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma Covid 19 (expedient 2020/004508)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió extraordinària telemàtica de dia 14 de maig de 2020, punt setè de l'ordre del dia, va aprovar les bases i la convocatòria que regeixen la concessió d'ajuts econòmics per a l'activació i la millora de la qualitat comercial, destinats als establiments d'activitats no essencials que no han pogut dur a terme la seva activitat, afectats pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma Covid 19:

«Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria, d'acord amb les bases reguladores, és la concessió d'ajuts econòmics a persones titulars d'establiments oberts al públic, afectades econòmicament per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19.

Finalitat

Aportar recursos econòmics als titulars dels establiments d'activitats no essencials, per contribuir a la reactivació de les empreses, al manteniment del teixit comercial i empresarial de Ciutadella de Menorca, i a l'impuls de la promoció i la dinamització del sector.

Beneficiaris

Les persones físiques o jurídiques, en qualsevol de les formes reconegudes, titulars d'establiments oberts al públic, d'activitats no essencials, obligats a cessar l'activitat o a no iniciar-la, en compliment de l'establert al Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma.

Criteris objectius d'atorgament de l'ajut econòmic

Els ajuts s'atorgaran a aquells sol·licitants que tenguin els requisits determinats a l'apartat 3 de les bases reguladores.

Quantia de l'ajut

Establiments oberts tot l'any: 700 euros.

Establiments de temporada: 350 euros.

Pressupost

Import de 300.000 € amb càrrec a l'aplicació pressupostària 4312.481.00 del pressupost per a l'any 2020, més 260.000 € aportats pel Consell Insular de Menorca a l'Ajuntament per a aquest objecte.

Despeses subvencionables

Despeses corrents de lloguer, quotes de préstecs, proveïdors, subministraments d'aigua, electricitat, gas i combustibles, comunicacions (telèfon, correu, missatgeria, connexió a Internet) i les retribucions salarials.

Despeses en campanyes i promoció comercial, en noves tecnologies, en formació, quotes d'associacions comercials i empresarials, i totes aquelles relacionades amb els compromisos adquirits.

Obligacions i compromisos

Les persones beneficiàries de l'ajut econòmic s'han de comprometre a realitzar, com a mínim, tres de les accions relacionades a l'annex III.

 

Termini i forma de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds serà de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

S'han de presentar les sol·licituds mitjançant els models normalitzats que facilita l'Ajuntament, d'acord amb el que dictaminen les bases.

Les sol·licituds es podran presentar per qualsevol de les formes següents:

• De forma telemàtica mitjançant el web municipal.

• Per qualsevol dels mitjans previstos a l'article 16.4.a de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Publicitat de les bases reguladores

Les bases reguladores es publicaran a l'enllaç següent:

• Enllaç en català: https://www.carpetaciutadana.org

• Enllaç en castellà: https://www.carpetaciutadana.org

Procediment

El procediment de concessió dels ajuts serà en concurrència no competitiva.

Òrgans competents:

L'òrgan competent per resoldre la concessió dels ajuts econòmics serà la Junta de Govern.

Pagament

S'abonarà en un únic pagament del 100 %, a partir del moment de concessió de l'ajut.

Termini d'execució

El termini d'execució de les accions serà de l'1 de gener al 31 de desembre de l'any de la convocatòria.

Termini i forma de justificació

El termini de justificació finalitzarà el 31 de gener de l'any següent al de la convocatòria.

La justificació es presentarà mitjançant els models normalitzats que facilita l'Ajuntament, d'acord amb el que dictaminen les bases.

Les bases, el model de sol·licitud i els annexos es troben al web de l'Ajuntament.»

La qual cosa es publica per a general coneixement.

 

Ciutadella de Menorca, 15 de maig de 2020

L'alcaldessa Joana Gomila Lluch