Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PRESIDÈNCIA

Núm. 3780
Resolució de la consellera executiva de Presidència d'11 de maig de 2020, de modificació de la convocatòria de subvencions per a promoure la igualtat i el foment d'accions per a fer efectius els drets de no discriminació de les persones LGTBI, any 2020, de la Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 498310

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 b) i 20.8 a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, se publica la modificació de la convocatòria, el text de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/index)
 

Antecedents

1. En data 12 de març de 2020 es va publicar per la Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat del Consell de Mallorca la Convocatòria de Subvencions per a promoure la igualtat i el foment d'accions per a fer efectius els drets de no discriminació de les persones LGTBI (BOIB núm. 31, de 12 de març de 2020), aprovada per resolució de la consellera executiva de Presidència en data 2 de març de 2020.

2. La directora insular d’Igualtat i Diversitat, mitjançant informe justificatiu de data 11 de maig de 2020, ha posat de manifest la necessitat de modificar diversos aspectes en relació a la convocatòria abans esmentada, concretament la temporalitat de la convocatòria i el termini de justificació, i de afegir una nova activitat subvencionable.

3. En data 11 de maig, s’ha emès informe jurídic favorable respecte de la modificació de la convocatòria.

Fonaments de dret

1. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre de 2003).

2. Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003 general de subvencions (BOE núm.176, de 25 de juliol de 2006).

3. Ordenança General de Subvencions del Consell Insular de Mallorca i dels organismes autònoms que en depenen (BOIB núm. 21 de 18 de febrer de 2017), modificada per Acord del Ple de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 4 d’agost de 2018).

4. Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

6. L’òrgan competent per aprovar aquesta modificació és la consellera executiva de Presidència d’acord amb l’article 4 j) i k) del vigent Decret d’organització del Consell de Mallorca.

Per tot això,

Resolc:

1. Aprovar la modificació i donar nova redacció als punts dos, set i divuit de les normes que regeixen la convocatòria de Subvencions per a promoure la igualtat i el foment d'accions per a fer efectius els drets de no discriminació de les persones LGTBI , en el següent sentit:

A) El punt dos de la convocatòria queda redactat de la manera següent:

«Consta de tres línies de subvenció:

L1.- Línia de subvenció dirigida als ajuntaments que té per objecte el finançament de:

L1.1. L'elaboració de plans d'igualtat municipals i les seves millores o correccions, i les accions i activitats per promoure la igualtat i eliminar discriminacions que es realitzin en el marc de l'esmentat pla d'igualtat. S'inclouen tant plans d'igualtat interns, dirigits al personal de l'ajuntament, com plans estratègics d'igualtat, dirigits a la ciutadania del municipi. La sol·licitud ha d'incloure la totalitat del pla d'igualtat. Aquests plans tindran una vigència màxima de quatre anys, seran avaluats cada dos i, si procedeix, establiran mesures correctores (art. 44 Llei 11/16, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes).

L1.2. La certificació de la implantació d'un sistema de gestió municipal per a la igualtat de gènere, que permet implantar un sistema de gestió per avaluar i certificar el compromís dels governs municipals a favor de la igualtat de gènere.

L1.3. Activitats que tinguin o hagin tingut per objecte la prevenció i l'atenció a dones víctimes de la violència de gènere.

L2.- Línia de subvenció dirigida a les associacions i entitats sense ànim de lucre, entitats religioses incloses, que té per objecte potenciar la participació de les dones com a eix bàsic per a la presa de decisions en qualsevol àmbit de la nostra societat, i que promoguin la igualtat de gènere amb projectes i/o activitats.

L3.- Línia de subvenció dirigida a les associacions i entitats sense ànim de lucre que té per objecte impulsar i afavorir accions i activitats de suport al desenvolupament de polítiques per promoure la igualtat, eliminar discriminacions, garantir els drets de les persones LGTBI i per erradicar el LGTBI fòbia.»

B) El punt set de la convocatòria queda redactat de la manera següent:

«Es consideren despeses subvencionables les despeses que, de manera indubtable, responen a la naturalesa de l'activitat subvencionada, resulten estrictament necessàries i s'efectuen entre el 16 de setembre de 2019 i el 15 de setembre de 2020.»

« Pel que respecta a la subvenció de projectes de prevenció i d'atenció a víctimes de violència de gènere només inclourà despeses del capítol 4 de l'Orde EHA/3565/2008, de 3 de desembre, per la qual s'aprova l'estructura dels pressupostos de les entitats locals, no acceptant-se despeses relacionades amb el lloguer, ús i manteniment de locals. Es podran incloure despeses d'alimentació, higiene i farmàcia que hagin estat necessaris per a cobrir les necessitats de les dones, a més de les despeses extres de personal que hauran de ser acreditats tal com s'estableix en el punt 18 b) de la convocatòria»

C) El punt divuit de la convocatòria queda redactat de la manera següent:

«Hi ha dos terminis per a realitzar la justificació de les despeses, un per a les activitats que s'hagin realitzat des del 16 de setembre de 2019 i que estiguin totalment finalitzades a data 31 de desembre de 2019, que hauran de justificar-se en el termini de 30 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de la concessió, i un altre per a la resta d’activitats i/o projectes, que s’han d’haver completat a data de 15 de setembre de 2020 i s’han de justificar documentalment dins el termini de DEU dies hàbils comptadors des del dia següent al de la publicació de la concessió de les subvencions en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

2. Ordenar la publicació en el BOIB de la modificació de les normes que regeixen l’esmentada convocatòria.

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d’alçada, dins el termini d’un mes, davant aquest conseller executiu/consellera executiva o davant la presidència, comptador a partir de l’endemà al de la recepció d’aquesta notificació.

Contra la desestimació expressa dels recurs d’alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptadors des de l’endemà de rebre la notificació de la desestimació de l’esmentat recurs.

Un cop transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d’alçada i no n’heu rebut la notificació de resolució expressa, s’entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, sense limitació de temps.

No obstant l’anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Palma, 11 de maig de 2020

​​​​​​​La consellera executiva de Presidència

M. Teresa Suárez Genovard