Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 3714
Extracte de la resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, de 12 de maig de 2020, per la qual es modifica la distribució del crèdit inicial assignat a l'exercici 2020 de la convocatòria de subvencions SOIB Visibles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 456998

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer- Ens i entitats beneficiàries

Es poden beneficiar de les subvencions de la línia 1 d'aquesta convocatòria les corporacions locals i els consells insulars, i també les entitats que en depenen o que hi estan vinculades, que gaudeixin de capacitat tècnica i de gestió suficients per executar el projecte corresponent.

Les mancomunitats no disposen d'assignació pròpia i només poden presentar sol·licituds a la línia 2.

Es poden beneficiar de les subvencions de la línia 2 d'aquesta convocatòria les corporacions locals, els consells insulars i les mancomunitats, i també les entitats que en depenen o que hi estan vinculades, que gaudeixin de capacitat tècnica i de gestió suficients per executar el projecte corresponent.

No es poden beneficiar dels ajuts prevists en aquesta convocatòria les entitats a les quals concorrin alguna de les prohibicions que estableix l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions, l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (BOE de 18 de novembre) i a l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

Segon- Objecte i àmbit d'aplicació

L'objecte d'aquesta resolució és modificar la distribució del crèdit assignat a l'exercici 2020 de la convocatòria Visibles, per fomentar la contractació temporal de persones treballadores aturades de llarga durada en el marc de la col·laboració amb els ens locals, en l'àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Tercer- Bases reguladores

Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de 10 d'octubre de 2013 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de polítiques actives d'ocupació gestionades pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm- 146, de 24 d'octubre).

Quart- Crèdit

D'acord amb aquesta resolució de modificació, el crèdit total assignat a aquesta mesura per a l'exercici 2020 és de 6.900.000 € distribuïts de la manera següent:

- 3.000.000 € provinents de l'FSE Programa Operatiu Regional 2014-2020, imputables al centre de cost 76101, subprograma 322D13, Capítol 4, Fons Finalista 19113.

- 2.804.621,19 € provinents de fons de l'Estat a través de Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals, imputables al centre de cost 76101, subprograma 322D13, Capítol 4, Fons Finalista 20021.

- 1.095.378,81 € provinents del Fons d'Impuls al Turisme Sostenible (ITS), imputables al centre de cost 76101, subprograma 322D13, Capítol 4, Fons Finalista 18064.

Sempre que les disponibilitats pressupostàries ho permetin es pot augmentar l'import d'aquesta convocatòria sense obrir un altre termini de presentació de sol·licituds, sempre que l'ampliació de crèdit s'aprovi en qualsevol moment anterior a la resolució de concessió.

Cinquè- Import de la subvenció, despeses subvencionables i límits

La subvenció que reben les entitats beneficiàries s'ha de destinar a sufragar els costs laborals de les persones que es contracten per dur a terme l'obra o servei d'interès social, així com les despeses per fer accions complementàries que incloguin els projectes.

La quantia de la subvenció s'ha de determinar en funció de l'import que sol·liciti l'entitat, d'acord amb el seu pressupost, amb l'estructura següent de costs i amb els límits fixats en aquesta convocatòria.

a) Costs laborals

S'han de considerar despeses subvencionables en relació amb la categoria professional corresponent, els costs salarials i de Seguretat Social de les persones contractades, les pagues extraordinàries i les indemnitzacions per finalització de contracte que regula l'article 49.1.c) del Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre.

L'import màxim subvencionable per a cada contractació de 6 mesos per aquest concepte és de 12.000 €, o la part proporcional per als contractes en què s'hagi autoritzat una durada inferior- Igualment s'ha d'aplicar aquest límit en cas que s'hagin autoritzat substitucions.

Les despeses que no cobreix la subvenció han d'anar a càrrec de l'entitat beneficiària.

b) Despeses de les accions complementàries

Es pot destinar fins a un màxim del 2,5 % de l'import dels costs laborals descrits anteriorment (concepte A), per sufragar les despeses per dur a terme les accions complementàries que s'hagin previst al projecte.

Sisè- Termini per presentar les sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és des de l'1 de març fins al 30 d'abril de 2020 per a l'exercici del 2020 (supeditat a la suspensió dels terminis administratius arran de la declaració de l'estat d'alarma per causa del Coronavirus).

Setè- Altres dades

Les entitats poden presentar una única sol·licitud per a la línia 1 i una o més per a la línia 2- No és obligatori haver presentat sol·licitud a una de les dues opcions per poder presentar-se a l'altra.

Per dur a terme les obres o serveis d'interès social objecte del projecte, es poden contractar les persones de més de 30 anys, inscrites com a demandants desocupades en el SOIB, que no hagin treballat almenys 360 dies en els darrers 540 en el moment de fer la selecció.

Els projectes han de començar, un cop notificada la resolució de concessió durant el mes de novembre de 2020, i totes les contractacions s'han d'haver formalitzat durant aquest mes de novembre- La data de finalització és 6 mesos després de la data d'inici de la darrera contractació.

Els contractes de treball de les persones que es contractin han de tenir, obligatòriament, una durada de sis mesos i una jornada del 100 % de la jornada laboral que li sigui d'aplicació.

  

Palma, 12 de maig de 2020

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears,

Iago Negueruela Vázquez