Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLOSETA

Núm. 3718
Aprovació definitiva ordenança reguladora taxa Centre de Dia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini d'exposició a el públic de l'acord provisional relatiu a la ordenança reguladora de la taxa de el Centre de Dia de l'Ajuntament de Lloseta, aprovada en sessió plenària de la corporació de dia 29-01-2020, i no s'han presentat reclamacions, es s'eleva a definitiu dit acord, segons preveu l'article 17 de l'TRLHL, Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, l'acord i text íntegre de l'ordenança es publicarà en el BOIB, i serà aplicable a partir del següent dia de seva publicació al BOIB

 

Lloseta,  13 de maig de 2020

El Batlle José María Muñoz Pérez.

 

“ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS  DEL CENTRE DE DIA.-

Article 1: Fonament i naturalesa

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 100 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, i conforme al que disposa els articles del 15 a 19 del Text Refós 2/2004, de 5 de març, de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la Taxa per la prestació de serveis al Centre de Dia de la Tercera Edat, que es regirà per la present Ordenança.

Article 2: Fet imposable.

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa la prestació dels serveis del Centre de Dia: Servei d'estades diürnes” de Lloseta.

Article 3: Subjecte passiu.

Són subjectes passius contribuents de la taxa les persones beneficiàries del servei regulat en aquesta Ordenança.   

Article 4: Quota Tributària.

1. La quota tributària de la taxa regulada en aquesta Ordenança serà la fixada a la Tarifa  continguda a l'apartat següent, per a cada un dels distints serveis.

2. Les Tarifes d'aquesta taxa seran les següents:

A) Per estança completa, (de dilluns a divendres – excepte festiu – en horari de 8'30 a 18:00 hores.

 

1. Per estança amb dret a berenar (matí i capvespre) i dinar al migdia, la tarifa serà de  260'00 euros /usuari/ mes.

2. De 8'30 a 13'00 hores amb dret berenar, la tarifa serà de 150 euros/usuari/mes.  

3. De les 15'00 a 18'00 hores amb dret a berenar, la tarifa serà de 150 euros/usuari/mes. 

    

B) Per transport del domicili de l'usuari al centre de dia i viceversa: - 40,00 euros/mes/usuari. - 12,00 euros/setmana/usuari. - 04,00 euros/dia/usuari.

Article 5: Meritació, normes de gestió i pagament.

1. La taxa es meritarà en el moment en que s'iniciï la prestació del servei.

2. El pagament de la taxa es realitzarà durant els cinquè primers dies de cada mes, d'utilitzar el servei.

Sense perjudici del que s'estableix als apartats anteriors, les quotes a satisfer pels usuaris, experimentaran, anualment, les variacions que sofreixi l'índex del cost de vida, segons l'assenyalat per l'Institut Nacional d'Estadística, o organismes que el substitueixin, per a les Illes Balears.

La quota serà actualitzada el mes de gener de cada any aplicant sobre la quota que es  satisfaci les variacions experimentades durant l'any natural anterior.

Article 6.- Exempcions i Bonificacions. 1. L'Ajuntament, podrà fixar algun tipus de bonificació o benefici per raons socio - econòmiques, i sempre previ acord de la Comissió de Govern, i informe de l'Àrea de Serveis Socials. 2. En cap cas, podran acollir-se a les places gratuïtes o ajudes, les persones que tinguin patrimoni o tinguin ingressos superiors als barems establerts, així com els que tinguin parents en primer grau amb capacitat econòmica suficient per fer front als costos de la quota mensual.

Article 7.- Infraccions i Sancions. En tot quant faci referència a la qualificació d'infraccions tributàries, i també sobre les sancions que els corresponguin a aquestes en cada cas, hom s'avindrà allò que disposen els articles 178 i següents de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança, entrarà en vigor el dia següent a la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i romandrà en vigor fins que es modifiqui o derogui expressament.”