Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 3549
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 5 de maig de 2020 per la qual es delega l’exercici de la competència en matèria d’empreses de lloguer de vehicles sense conductor en el conseller de Mobilitat i Habitatge

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 26.1.f) de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, de turisme de les Illes Balears, classifica com a empreses turístiques aquelles que tenen una naturalesa complementària a la del sector turístic.

Sobre la base d'això, el Decret 20/2015, de 17 d'abril, de principis generals i directrius de coordinació en materia turística; de regulació d'organs assessors, de coordinació i de cooperació del Govern de les Illes Balears, i de regulació i classificació de les empreses i dels establiments turístics, dictat en desplegament de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, de turisme de les Illes Balears, en l'article 125 regula les empreses de lloguer de vehicles sense conductor.

D'altra banda, el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019, de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, atribueix a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, en concret a la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre, la planificació, l'ordenació, la inspecció i el control dels transports terrestres, incloses les empreses de lloguer de vehicles, amb conductor o sense.

Atesa aquesta divergència i tenint en compte que l'activitat administrativa s'ha de regir pels principis d'eficàcia i coordinació (article 103 de la Constitució), es considera adient que el conseller de Mobilitat i Habitatge assumeixi l'exercici de la competència en matèria d'empreses de lloguer de vehicles sense conductor, perquè té més encaix amb les competències de la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre.

La delegació de competències permet una agilitació necessària que redunda en benefici tant de l'Administració com dels administrats, en el respecte rigorós de les garanties jurídiques que exigeix la tutela dels interessos públics.

L'article 9.1 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, preveu la possibilitat que els òrgans de les diferents administracions públiques puguin delegar l'exercici de les competències que tenen atribuïdes com a pròpies en altres òrgans de la mateixa Administració, encara que no en depenguin jeràrquicament.

En el mateix sentit s'expressa l'article 25.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix l'article 25.1 de la Llei 3/2003, dict la següent

Resolució

1. Delegar en el conseller de Mobilitat i Habitatge la competència relativa a les empreses de lloguer de vehicles sense conductor.

2. Incloure en aquesta delegació la tramitació de les denúncies presentades i no resoltes.

3. Fer aquesta Resolució efectiva el mateix dia en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 6 de maig de 2020

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball  Iago Negueruela Vázquez