Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 3457
Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 27 d’abril de 2020 per la qual es modifica la Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 18 de desembre de 2019 per la qual es fixen les directrius i s’aprova el Pla d’Actuació del Departament d’Inspecció Educativa per al Període 2020-2024 i s’estableix el Programa d’Actuació per al Curs 2019-2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

La situació d'emergència sanitària provocada pel COVID-19 ha obligat a adoptar mesures educatives extraordinàries per adaptar l'aprenentatge i l'ensenyament a les circumstàncies que exigeix la situació sanitària, social i econòmica del moment actual.

En relació amb les mesures relatives a la comunitat educativa previstes en l'Acord aprovat pel Consell de Govern de les Illes Balears, en sessió de dia 13 de març, pel qual s'aprova el Pla de Mesures Excepcionals per Limitar la Propagació i el Contagi del COVID-19 (BOIB núm. 33, de 13 de març), es va suspendre l'activitat educativa presencial en tots els centres i etapes, cicles, graus, cursos i nivells de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Posteriorment, en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, s'establiren les mesures de contenció en l'àmbit educatiu i de formació, la suspensió de l'activitat lectiva presencial, així com el manteniment de les activitats educatives a través de les modalitats a distància i en línia, sempre que fos possible.

L'estat d'alarma fou prorrogat pel Reial decret 476/2020, de 27 de març, i, posteriorment, pel Reial decret 487/2020, de 10 d'abril, i pel Reial decret 492/2020, de 24 d'abril. Per aquest motiu, atesa la situació d'excepcionalitat derivada de l'epidèmia de COVID 19, i per al període que queda encara del curs 2019-2020, es fa necessari incorporar algunes actuacions al Programa d'Actuació del Departament d'Inspecció Educativa (DIE) previst per a aquest curs escolar, establert en la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 18 de desembre de 2019 per la qual es fixen les directrius i s'aprova el Pla d'Actuació del Departament d'Inspecció Educativa per al Període 2020-2024 i s'estableix el Programa d'Actuació per al Curs 2019-2020 (BOIB núm. 171, de 21 de de desembre).

Així, en coherència amb el que s'estableix en el Decret 36/2001, de 9 de març, pel qual es regula la Inspecció Educativa en l'àmbit de l'ensenyament no universitari (BOIB núm. 33, de 17 de març), i en l'Ordre del conseller d'Educació i Cultura de 24 de març de 2011, per la qual es regula l'organització i el funcionament de la Inspecció Educativa (BOIB núm. 64, de 28 d'abril), per una part, i amb el que es determina en el Programa d'Actuació del DIE per a aquest curs escolar (annex 3 de la Resolució abans esmentada), en consonància amb el que s'ha descrit en els paràgrafs anteriors, es considera pertinent l'ampliació de les actuacions previstes amb les que figuren en l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Per tot això, a proposta del cap del DIE, i de conformitat amb el que estableix l'article 9 del Decret 36/2001, dict la següent

 

Resolució

1.Incorporar al Programa d'Actuació del DIE per al tercer trimestre del curs 2019-2020 les actuacions que s'especifiquen en l'annex 1 d'aquesta Resolució.

2.Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb els articles 25.5 i 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

 

Palma, 27 d'abril de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca

Martí X. March Cerdà

 

ANNEX 1

Actuacions que s'incorporen a les previstes en el Programa d'Actuació del DIE per al Curs 2019-2020

Tot i tenir en compte la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 18 de desembre de 2019, per la qual es fixen les directrius i s'aprova el Pla d'Actuació del Departament d'Inspecció Educativa per al Període 2020-2024 i s'estableix el Programa d'Actuació del Departament d'Inspecció Educativa per al Curs 2019-2020, l'organització del Departament en els darrers mesos del curs 2019-2020 s'ha d'adequar a l'actual situació educativa. En aquest marc d'excepcionalitat, seran actuacions prioritàries del DIE en el 3r trimestre les que s'indiquen a continuació:

-Supervisió del procés d'avaluació dels aprenentatges de l'alumnat, d'acord amb les disposicions publicades en el BOE i el BOIB amb posterioritat al 14 de març.

-Supervisió de la continuïtat del treball educatiu per assegurar una educació de qualitat, inclusiva i integradora, garant de la igualtat d'oportunitats, de manera que s'adeqüen les actuacions per atendre la diversitat tot tenint en compte els efectes de la bretxa digital.

-Supervisió i assessorament en la presa de decisions respecte a la no promoció de l'alumnat, i control de les mesures de prevenció i de reforç aplicades i de les previstes per al curs següent.

-Seguiment de l'abandonament (de l'alumnat amb el qual no es té contacte des del 13 de març) o de l'alumnat en risc d'abandonament.

-Anàlisi, amb els equips educatius, dels resultats acadèmics obtinguts en tots els nivells educatius, especialment al llarg del tercer trimestre i globalment a final de curs.

-Seguiment i supervisió de l'organització, el desenvolupament, el seguiment i l'efectivitat de l'atenció a l'alumnat per a la continuïtat de l'aprenentatge.

-Promoció de l'avaluació i l'autoavaluació, per part dels centres educatius, de la tasca desenvolupada al llarg del curs i especialment en el 3r trimestre, les quals s'han de reflectir en la memòria del centre.

-Assessorament en el procés d'adequació de la concreció́ curricular del centre a la situació actual d'ensenyament no presencial.

-Assessorament i seguiment dels aspectes a tenir en compte de manera excepcional per a l'inici del curs 2020-2021.

-Supervisió de les actuacions la normativa de les quals s'ha vist afectada per la suspensió dels procediments i terminis prevists en el Reial decret 463/2020.