Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 3282
Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 25 de març de 2020 per la qual s’autoritza la modificació de la titularitat del centre privat d’educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat Francesc de Borja Moll, de s’Arenal, al municipi de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant una ordre Ministerial de 8 de juny de 1990 (BOE núm. 180, de 28 de juliol) es va concedir l'autorització definitiva per a l'obertura i funcionament al centre privat de batxillerat Francesc de Borja Moll, que va quedar configurat amb 4 unitats de batxillerat i 115 places escolars.

2. Mitjançant una ordre Ministerial de 19 de juny de 1990 (BOE núm. 204, de 25 d'agost) es va autoritzar l'obertura i el funcionament al centre privat d'educació infantil i primària Francesc de Borja Moll, que va quedar configurat amb 2 unitats d'educació infantil i 40 places escolars i 8 unitats d'educació primària i 320 places escolars.

3. Una ordre del conseller d'Educació i Cultura de 24 de maig de 2000 (BOIB núm. 72, de 10 de juny) va autoritzar l'obertura i el funcionament del centre privat d'educació secundària Francesc de Borja Moll, de s'Arenal (Palma).

4. Finalment, la Resolució del conseller d'Educació i Cultura de dia 27 de juny de 2005 (BOIB núm. 104, de 12 de juliol) autoritzà l'ampliació d'una unitat d'educació infantil al centre privat d'educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat Francesc de Borja Moll, de s'Arenal (Palma), que va quedar configurat de la següent manera:

Codi de centre: 07007735

Denominació genèrica: centre d'educació infantil, primària, secundària

obligatòria i batxillerat

Denominació específica: Francesc de Borja Moll

Titular: Margarita Thomás Rosselló

Domicili: passeig dels Tamarells, s/n

Localitat: s'Arenal

Municipi: Palma

Ensenyaments autoritzats:

  • Educació infantil: 3 unitats i 75 places escolars.

  • Educació primària: 6 unitats i 150 places escolars.

  • Educació secundària obligatòria: 4 unitats i 120 places escolars.

  • Batxillerat: 4 unitats i 134 places escolars, en les modalitats de Ciències de la Natura i la Salut, i Humanitats i Ciències Socials.

5. En data 1 de juliol de 2019 (NRE L13E45921/2019 de 1 de juliol), la senyora Margarita Thomàs Rosselló presentà una sol·licitud de modificació de la titularitat del centre privat Francesc de Borja Moll a favor de l'entitat ABCD'Educació, SL, amb NIF B57222838, i adjuntà la següent documentació: l'escriptura de constitució de la societat ABCD'Educació, SL; l'escriptura de cessió dels drets del centre privat Francesc de Borja Moll a favor de l'entitat ABCD'Educació, SL; una còpia del NIF de l'entitat ABCD'Educació, SL, i el contracte d'arrendament de la senyora Margarita Thomàs Rosselló a favor de l'entitat ABCD'Educació, SL.

6. El 23 de març de 2020, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre l'expedient d'autorització de la modificació de la titularitat del centre privat d'educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat Francesc de Borja Moll, de s'Arenal, al municipi de Palma.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

 

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. El Reial decret 131/2010, de 12 de febrer (BOE núm. 62, de 12 de març), pel qual es modifica el Reial decret 332/1992, de 3 d'abril (BOE núm. 86, de 9 d'abril), sobre autoritzacions de centres docents privats per impartir ensenyaments de règim general no universitaris.

5. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 16 de març), el qual estableix en l'article 36.2 que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

6. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 24 de març de 2020, dict la següent

​​​​​​​

Resolució

1. Autoritzar el canvi de la titularitat del centre privat d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat Francesc de Borja Moll, que fins ara era de la senyora Margarita Thomàs Rosselló i passa a ser de l'entitat ABCD'Educació, S.L.

2. Autoritzar la nova denominació de la titularitat del centre privat d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat Francesc de Borja Moll, el NIF de la qual és B57222838.

3. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07007735

Denominació genèrica: centre d'educació infantil, primària, secundària

obligatòria i batxillerat

Denominació específica: Francesc de Borja Moll

Titular: ABCD'Educació, SL

Domicili: passeig dels Tamarells, s/n

Localitat: s'Arenal

Municipi: Palma

Ensenyaments autoritzats:

  • Educació infantil: 3 unitats i 75 places escolars.

  • Educació primària: 6 unitats i 150 places escolars.

  • Educació secundària obligatòria: 4 unitats i 120 places escolars.

  • Batxillerat: 4 unitats i 134 places escolars, en les modalitats de Ciències, i Humanitats i Ciències Socials.

4. Inscriure aquesta modificació en el Registre de centres docents (RCD) de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

5. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

6. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 25 de març de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca

Martí X. March Cerdà