Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

PORTS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 3202
Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge a proposta del vicepresident de Ports de les Illes Balears, per la qual s’aprova la valoració dels terrenys, les instal·lacions i les aigües de la concessió administrativa del Club Marítimo San Antonio de la Playa del terme municipal de Palma (Mallorca), per un període de 35 anys

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El vicepresident de Ports de las Illes Balears ha formulat la proposta de resolució següent:

Antecedents

1. En data 13 de gener de 2015, va tenir entrada en el registre de Ports de les Illes Balears un escrit del Club Marítimo San Antonio de la Playa, mitjançant el qual sol·licitava l'ampliació del termini concessional, fins arribar al termini màxim de 35 anys.

2. Forma part de l'expedient administratiu la valoració dels terrenys, de les instal·lacions i de les aigües realitzada per part de l'Àrea Econòmicofinancera de Ports de les Illes Balears l'11 de març de 2019 que inclou la taxació realitzada per l'entitat Tasaciones Inmobiliarias SAU (TINSA), sobre el valor de la concessió del Club Marítimo San Antonio de la Playa per un període de 35 anys, de la qual resulta:

— Denominació: Club Marítimo San Antonio de la Playa

— Localització: Palma (Mallorca)

— Superfície de terra: 22.449,55 m²

— Mirall d'aigua: 36.461,11 m²

— Valoració: 2.718.471,38 €

3. De conformitat amb el que disposa l'article 212.2.b) de la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aquesta valoració se sotmet a informació pública per un període de vint dies, mitjançant un anunci en el BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019.

4. En data 5 de desembre de 2019, la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors va emetre un informe que conclou que el procediment per al càlcul del valor és correcte.

5. En data 12 de febrer de 2020, el Servei Jurídic de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, competent en matèria de ports, va emetre un informe en el qual s'informa favorablement respecte del procediment seguit de valoració dels terrenys, les instal·lacions i les aigües del Club Marítimo San Antonio de la Playa, en el terme municipal de Palma, i que, en conseqüència, Ports de les Illes Balears pot elevar la proposta de resolució corresponent al conseller de Mobilitat i Habitatge de les Illes Balears, perquè l'aprovi.

Consideracions jurídiques

1. L'article 212 de la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificada per l'article 38.17 de la Llei 13/2005, de 27 de desembre, de mesures tributàries i administratives, amb relació al procediment de valoració de les concessions d'ocupació i explotació del domini públic portuari.

2. L'article 73 i la disposició addicional vuitena de la Llei 6/2014, de 18 de juliol, de modificació de la Llei 10/2005, de 21 de juny, de ports de les Illes Balears, que disposa que els concessionaris de concessions per a la construcció o explotació de ports, dàrsenes, marines i instal·lacions nauticoesportives i recreatives, poden sol·licitar, en el termini d'un any, des de l'entrada en vigor d'aquesta disposició addicional, que el seu termini de concessió sigui de fins a 35 anys, i que en aquest cas el cànon s'ha de calcular o actualitzar tenint en compte el nou període resultant de la concessió.

Per tot l'anterior, vists els informes de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors de 5 de desembre de 2019 i del Servei Jurídic de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge de 12 de febrer de 2020, prèviament a la informació pública de la valoració corresponent, a proposta de Ports de les Illes Balears, dict la següent

 

Proposta de resolució

Propòs al conseller de Mobilitat i Habitatge que dicti una resolució en els termes següents:

1. Aprovar, als únics efectes d'ampliar el termini concesional per 5 anys conforme a la DA 8 de la Llei 6/2014,  la valoració de la concessió per un període de 35 anys dels terrenys, les instal·lacions i les aigües del Club Marítimo San Antonio de la Playa, del terme municipal de Palma (Mallorca), en els termes següents:

— Denominació: Club Marítimo San Antonio de la Playa

— Localització: Palma (Mallorca)

— Superfície de terra: 22.449,55 m²

— Mirall d'aigua: 36.461,11 m²

— Valoració: 2.718.417,38 €

2. Aquesta valoració no és susceptible de recurs autònom, sens perjudici dels recursos que pugui interposar el titular de la concessió contra la notificació individual conjunta, del valor i de la nova quantia de la taxa que s'ha d'abonar, d'acord amb el que disposa l'article 212.2 de la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar una resolució en els mateixos termes.

 

Palma, 8 d'abril de 2020

El conseller de Mobilitat i Habitatge

Marc Pons i Pons

El vicepresident de Ports de las Illes Balears proposant

Xavier Ramis Otazua