Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 3182
Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 7 d’abril de 2020 per la qual se suspèn la convocatòria de les proves de l’avaluació de diagnòstic del curs 2019-2020 als alumnes de segon curs d’educació secundària obligatòria en els centres docents no universitaris de les Illes Balears que imparteixen aquests ensenyaments

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Organització Mundial de la Salut va elevar l'11 de març de 2020 la situació d'emergència de salut pública ocasionada per la COVID-19 a pandèmia internacional. Per fer front a aquesta situació, greu i excepcional, el Govern d'Espanya va procedir a la declaració de l'estat d'alarma mitjançant el Reial Decret 463/2020, de 14 de març (BOE num. 67, de 14 de març de 2020) en tot el territori nacional. No obstant això, per mitjà del Reial Decret 476/2020, de 27 de març (BOE» núm. 86, de 28 de març), l'estat d'alarma ha estat prorrogat fins el 12 d'abril i s'ha anunciat una nova pròrroga fins el 26 d'abril i pròrrogues successives.

Entre les mesures de contenció que preveu el Reial Decret, l'article 9 regula les relatives a l'àmbit educatiu i de la formació, i en suspèn l'activitat educativa presencial en tots els centres i etapes, cicles, graus, cursos i nivells d'ensenyament que preveu l'article 3 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació.

Aquest cessament temporal de l'ensenyament lectiu presencial afecta de manera directa, a més de les activitats lectives presencials, totes aquelles necessàries per a la continuïtat posterior del present curs escolar. Conseqüentment, entre d'altres efectes, s'estima oportú posposar al curs 2020-2021 la realització de l'avaluació de diagnòstic adreçada als alumnes de segon curs d'educació secundària obligatòria durant el més de maig del present curs escolar 2019-2020, regulada per la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 21 de novembre de 2019 (BOIB de 26 de novembre), a causa de la gran dificultat per organitzar-la per part dels centres en retornar a l'activitat lectiva presencial.

Per tot això i d'acord amb el que es disposa en l'article 41 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 15, de 2 de febrer) i a proposta del director general de Planificació, Ordenació i Centres, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Suspendre durant aquest curs escolar l'aplicació de les proves convocades per la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 21 de novembre de 2019 (BOIB núm.160, de 26 de novembre de 2019) als alumnes de segon d'educació secundària obligatòria de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Segon

Posposar la realització de les proves fins al curs escolar 2020-2021.

Tercer

Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar potestativament un recurs de reposició davant el conseller d'Educació, Universitat i Recerca en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat al BOIB, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 7 d'abril de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca Martí X. March Cerdà