Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 3147
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit al Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears, i la publicació de l'Acta de la Comissió Paritària del XV Conveni col·lectiu sectorial d'hostaleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de 2 d'abril de 2020 (codi de conveni 07000435011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El dia 2 d'abril de 2020 els membres de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu sectorial d'hoteleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es van reunir per a resoldre la problemàtica generada respecte de les persones treballadores fixes discontínues en relació amb la interrupció de les seves activitats a l'empara del que es disposa en l'article 8è. 3, segon paràgraf, del XV conveni col·lectiu sectorial d'hoteleria de les Illes Balears, arran de la suspensió de l'obertura al públic dels establiments d'allotjament turístic prescrita per l'Ordre SND/257/2020, de 19 de març, a l'empara de l'article 10.6 de Reial decret 463/2020, de 14 de març, abans referit.

2. El dia 2 d'abril de 2020 el senyor Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió Paritària del XV Conveni col·lectiu sectorial d'hoteleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 2 d'abril de 2020 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la Comissió Paritària.

 

Palma, 3 d'abril de 2020

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela Vázquez

 

 

ACTA 19

 

COMISSIÓ PARITÀRIA

DEL XV CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL D'HOSTALERIA

DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS

(CODI CONVENI 07000435011982)

ASSISTENTS

REPRESENTACIÓ SINDICAL:

Sr. José GARCÍA RELUCIO

Per la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FESMC-UGT) Unió General de Treballadors.

Sra. Silvia MONTEJANO COFRECES

Per la Federació de Serveis de Comissions Obreres dels Illes Balears (FS-CCOO).

REPRESENTACIÓ EMPRESARIAL:

Sra. María FRONTERA HJORNGAARD

Sra. María José AGUILÓ CERDÀ

Dª. Carmen MARÍ CASAÑ

Dª. Ángela SALVADOR RUBIO (assessora)

Sr. Carlos SEDANO ALMIÑANA (assessor)

Per la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM).

A la ciutat de Palma (Mallorca), Illes Balears, sent les 16.45 hores del dia 2 d'abril de 2020, a través de ‘videoconferència' se celebra reunió de la Comissió paritària del XV Conveni col·lectiu sectorial d'hostaleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocatòria que ha estat exhortada pel Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, Sr. Iago Negueruela Vázquez, present en la interlocució, així com les persones relacionades al marge com a membres designats de la Comissió, a més de la Directora General de Turisme Sra. Rosa Ana Morillo Rodríguez, del Secretari General i Gerent don Manuel Sendino López, de la Federació Empresarial Hotelera d'EIVISSA i Formentera i de Sra. Lliri blanc Jiménez Ruiz, gerent de l'Associació Hotelera de Menorca (ASHOME).

La reunió se celebra en la modalitat exposada de videoconferència, per la raó que el país, inclòs el territori de les Illes Balears es troben sota el ‘estat d'alarma' des del dia 14 de març de 2020 establert pel Govern d'Espanya a través del Reial decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, la qual cosa comporta la limitació de la llibertat de circulació de les persones i el confinament de la mateixes.

Es designa a Sr. Carlos Sedano Almiñana perquè aixequi l'acta de la reunió, qui accepta tal nominació.

L'únic punt de l'ordre del dia és resoldre la problemàtica generada respecte de les persones treballadores fixes discontínues en relació amb la interrupció de les seves activitats a l'empara del que es disposa en l'article 8è. 3, segon paràgraf, del XV conveni col·lectiu sectorial d'hostaleria de les Illes Balears, arran de la suspensió de l'obertura al públic dels establiments d'allotjament turístic prescrita per l'Ordre SND/257/2020, de 19 de març, a l'empara de l'article 10.6 de Reial decret 463/2020, de 14 de març, abans referit.

Analitzada per tots els presents la situació, tenint en compte la Instrucció del Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de data 24 de març de 2020, publicada en el «BOIB» núm. 43 de 26 de març de l'any en curs, així com la Circular de data 2 d'abril de 2020, del mateix Conseller, publicada en el «BOIB» núm. 50 de la data abans citada, pels components de la Comissió paritària i altres assistents de la reunió, amb el suport de les autoritats presents, de manera unànime s'aconsegueix l'acord següent:

 

“S'assumeixen amb efectes del dia de la data els criteris d'inclusió en els expedients de regulació temporal d'ocupació previstos en els articles 22 i 23 del Reial decret llei 8/2020, de 18 de març, de les persones treballadores fixes discontínues del sector d'hostaleria continguts en la Instrucció del Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de data 24 de març de 2020, publicats en el «BOIB» núm. 43 de 26 de març de l'any en curs.

Així mateix, aquelles persones treballadores fixes discontínues que haguessin vist interromput el seu contracte amb motiu de la situació generada per la irrupció del COVID-19, abans o després de la declaració del ‘estat d'alarma' pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, amb efectes d'aquesta data seran incorporades als expedients temporals de regulació d'ocupació per força major, d'acord amb els criteris citats en el paràgraf anterior.

De manera excepcional, les crides abans referides es computaran en els períodes d'ocupació garantits que, en el seu cas, tinguin les persones treballadores fixes discontínues del sector, podent fer-se, en el seu cas, una nova interrupció d'acord amb el que es preveu en el paràgraf següent:

A més, i d'acord amb la Circular de data 2 d'abril de 2020, del Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, publicada en el «BOIB» núm. 50 de la data abans citada, les empreses no podran tornar a interrompre els contractes de les persones treballadores fixes discontínues mentre duri el ‘estat d'alarma', podent fer-lo una vegada finalitzada la causa de força major, d'acord amb el que es disposa en l'article 8è. 3, segon paràgraf, del XV conveni col·lectiu sectorial d'hostaleria de les Illes Balears en l'article 8è. 3, segon paràgraf, del XV conveni col·lectiu sectorial d'hostaleria de les Illes Balears.”

S'acorda que la present acta sigui signada per un representant de cada organització, tres en total, juntament amb el Secretari que ha aixecat l'acta. Per FESMC-UGT signarà Sr. José GARCÍARELUCIO, per FS-CCOO Sra. Silvia MONTEJANOCOFRECES i per FEHM Sra. María José AGUILÓ CERDÀ.

També s'acorda facultar a Sr. Carlos Sedano Almiñana perquè dugui a terme els tràmits de recollida de signatures, procedeixi al registre de l'acta davant l'Autoritat Laboral (REGCON) i que al seu torn sol·liciti la publicació de la mateixa en el Butlletí Oficial de la Illes Balears («BOIB»).

Sent les 19.30 hores, es dóna per conclosa la reunió amb l'acord aconseguit per la Comissió paritària, tot això en el forma i data indicats ut supra.