Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 3132
Circular informativa sobre la consideració de determinats serveis com a essencials i autorització de desplaçament a treballadors que presten serveis en aquests

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el marc de l'estat d'alarma declarat pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, s'ha dictat l'Ordre SND/257/2020, de 19 de març, publicada en el BOE núm. 75, de 19 de març, per la qual es declara la suspensió d'obertura al públic d'establiments d'allotjament turístic, d'acord amb l'article 10.6 del Reial decret 463/2020.

En el punt Primer d'aquesta Ordre s'estableix la suspensió d'obertura al públic de tots els hotels i allotjaments similars, allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments similars, situats en qualsevol part del territori nacional. Amb caràcter excepcional, es permet la prestació dels serveis de vigilància, seguretat i manteniment en aquests establiments.

D'altra banda, el Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte d'altri que no prestin serveis essencials, amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19, estableix que el mateix s'aplica a totes les persones treballadores per compte d'altri que prestin serveis en empreses o entitats del sector públic o privat i l'activitat del qual no hagi estat paralitzada a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma, exceptuant-se en l'article 1.2 a) les persones treballadores que prestin serveis en els sectors qualificats com a essencials en el seu Annex.

Concretament el punt 16 de l'Annex es refereix a les persones que prestin serveis en despatxos i assessories legals, gestories administratives i de graduats socials, entre altres. En conseqüència també s'englobarà en el mateix al personal propi de les empreses que exerceixi aquestes funcions.

L'article 21.3 de la Llei 3/2003, estableix que són circulars aquelles pautes d'actuació interna dictades pels òrgans superiors o directius i encaminades a recordar l'aplicació de determinades disposicions legals, o a unificar criteris d'interpretació d'aquestes, amb la finalitat de que s'apliqui en l'àmbit de l'actuació administrativa una interpretació homogènia.

Considerant allò indicat en els paràgrafs anteriors, s'estima necessari dictar una circular amb la finalitat d'unificar criteris i aclarir, en el que aquí ens ocupa, el que s'estableix en l'Ordre SND/257/2020, de 19 de març i Reial decret llei 10/2020, de 29 de març.

Per tot l'anterior, el Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, emet la següent,

CIRCULAR

1. Segons la normativa abans esmentada són considerats com a serveis essencials:

- Els serveis de viglància, seguretat i manteniment dels establiments d'allotjament turístic.

- Els despatxos  assessories legals, gestories administratives i graduats socials

2. Per tant els treballadors que prestin aquests serveis estaran autoritzats a realitzar els desplaçaments necessaris per a la prestació d'aquests.

 

Palma, 2 d'abril de 2020

El Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela Vázquez