Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 3038
Acord del Consell Executiu pel qual s’acorda la delegació d’atribucions del Consell Executiu en la Presidència

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, en la sessió de dia 25 de març de 2020, va acordar:

“L'Organització Mundial de la Salut va elevar el passat 11 de març de 2020 la situació d'emergència de salut pública ocasionada pel COVID-19 a pandèmia internacional. La rapidesa en l'evolució dels fets, a escala nacional i internacional, requereix l'adopció de mesures immediates i eficaces per fer front a aquesta conjuntura. Les circumstàncies extraordinàries que concorren constitueixen, sens dubte, una crisi sanitària sense precedents i d'enorme magnitud tant pel seu elevat nombre de ciutadans afectats com per l'extraordinari risc per als seus drets.

Per aquest motiu, el Govern d'Espanya aprovà la declaració de l'estat d'alarma mitjançant Reial Decret 463/2020, de 14 de març, publicat en el BOE núm. 67 de 14 de març de 2020.

Posteriorment, el Govern d'Espanya aprovà el Reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19, publicat en el BOE núm. 73 de 18 de març de 2020; així mateix l'Estat també ha dictat una sèrie d'ordres i instruccions per fer front a aquesta situació d'emergència sanitària.

Per altra banda, aquesta Presidència ha dictat el decret de 13 de març de 2020, d'organització dels serveis i funcions del Consell de Mallorca i dels seus organismes autònoms per fer front a les mesures de contenció per la situació creada pel coronavirus COVID-19; el decret de 13 de març de 2020, sobre mesures preventives, de protecció i organitzatives d'aplicació al personal del Consell de Mallorca, l'IMAS i la resta dels seus organismes autònoms i ens dependents amb motiu del coronavirus COVID-19; el decret de 16 de març de 2020, d'adopció de mesures per fer front a les conseqüències que es deriven de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 i el decret de 16 de març de 2020, pel qual s'estableixen mesures que amplien, intensifiquen i concreten les establertes en els decrets de la presidenta de 13 de març de 2020, en el marc del que estableix el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Cal tenir en compte que les atribucions del Consell Executiu estan determinades, per una banda, per l'article 36 del Reglament orgànic del Consell de Mallorca (publicat en el BOIB núm. 89 de 19 de juliol de 2018) i, per altra banda, les desconcentrades segons Decret de Presidència de 9 de desembre de 2019 (publicat en el BOIB núm. 167 de 12 de desembre de 2019).

No obstant això, davant les circumstàncies resulta convenient que totes les atribucions s'exerceixin per la Presidència amb la finalitat de fer front a aquesta situació d'emergència sanitària d'una forma més eficaç i ràpida.

Per això propòs al Consell Executiu:

1.- Delegar en la Presidència del Consell de Mallorca les atribucions del Consell Executiu determinades en l'article 36 del Reglament orgànic del Consell de Mallorca i les derivades del Decret de Presidència de 9 de desembre de 2019, mentre que duri la situació de l'estat d'alarma.

2.- Deixar sense efectes el punt núm. 1, relatiu a mesures organitzatives, del Decret de 16 de març de 2020, d'adopció de mesures per fer front a les conseqüències que es deriven de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

3.- Publicar aquest acord en el BOIB.

4.- Donar compte d'aquest acord al Ple.”

 

Palma, 25 de març de 2020

El secretari general per substitució Antoni Benlloch Ramada