Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA I SECTORS PRODUCTIUS

Núm. 3004
Instrucció del director general d’Energia i Canvi Climàtic sobre la interpretació de la disposició addicional tercera del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, relativa a la suspensió dels terminis administratius

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

  1. El dia 28 de desembre de 2019, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució del vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius de 23 de desembre de 2019 per la qual s'aprova, mitjançant el procediment de despesa anticipada, la convocatòria pública de subvencions per al foment d'instal·lacions d'energia solar fotovoltaica i microeòlica adreçada a particulars, entitats sense ànim de lucre, petites i mitjanes empreses i associacions empresarials.

  2. El dia 14 de març de 2020, es va publicar en el Butlletí Oficial de l'Estat el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

  3. En la disposició addicional tercera del Reial decret esmentat en el punt anterior, es preveu la suspensió dels terminis administratius per a la tramitació dels procediments de les entitats del sector públic.

  4. Atesos els terminis prevists en la convocatòria esmentada en el punt 1, es considera necessari dictar una instrucció per determinar com afecta aquesta suspensió els terminis esmentats.

Per tot això, dict la següent

Instrucció

1. Objecte

L'objecte d'aquesta Instrucció és interpretar com s'ha de computar la suspensió dels terminis administratius en els terminis establerts en el procediment de concessió de subvencions previst per la Resolució del vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius de 23 de desembre de 2019 per la qual s'aprova, mitjançant el procediment de despesa anticipada, la convocatòria pública de subvencions per al foment d'instal·lacions d'energia solar fotovoltaica i microeòlica adreçada a particulars, entitats sense ànim de lucre, petites i mitjanes empreses i associacions empresarials.

2. Abast

Aquesta Instrucció afecta tots els interessats en el procediment esmentat en el punt anterior.

3. Suspensió del termini per presentar sol·licituds

Queda suspès des del dia 14 de març de 2020 el termini per presentar sol·licituds que, d'acord amb la convocatòria, hauria de finalitzar el dia 28 de març de 2020.

Les sol·licituds registrades durant el termini de suspensió previst en la disposició addicional tercera s'han d'entendre presentades el primer dia hàbil després de l'aixecament de la suspensió. Respecte a l'hora de la presentació, s'han d'entendre presentades a les 00.00 hores les sol·licituds presentades pel Registre electrònic i a les 9.00 hores les presentades pel Registre presencial.

No obstant això, i atès que el procediment per atorgar les subvencions és el rigorós ordre d'entrada, als efectes de prelació entre els expedients que s'hagin presentat el mateix dia i a la mateixa hora, es prendrà com a referència el dia i l'hora dels presentats durant el termini de suspensió i s'atorgarà preferència als presentats primer.

 

4. Suspensió del termini per esmenar les sol·licituds

Queda suspès des del dia 14 de març de 2020 el termini per esmenar les sol·licituds presentades.

Les esmenes registrades durant el termini de suspensió previst en la disposició addicional tercera s'han d'entendre presentades el primer dia hàbil després de l'aixecament de la suspensió. Respecte a l'hora de la presentació, s'han d'entendre presentades a les 00.00 hores les sol·licituds presentades pel Registre electrònic i a les 9.00 hores les presentades pel Registre presencial.

No obstant això, i atès que el procediment per atorgar les subvencions és el rigorós ordre d'entrada, als efectes de prelació entre els expedients les esmenes dels quals s'hagin presentat el mateix dia i a la mateixa hora, es prendrà com a referència el dia i l'hora dels presentats durant el termini de suspensió i s'atorgarà preferència als presentats primer.

 

Palma, 18 de març de 2020

El director general d'Energia i Canvi Climàtic

Aitor Urresti González 

Per delegació del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius (BOIB núm. 94, d'11/07/2019)