Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 2971
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports, a proposta del director general d’Esports, per la qual es suspenen totes les competicions i proves esportives vinculades a les Federacions Autonòmiques de les Illes Balears a la Comunitat Autònoma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 19 de març de 2020, el director general d'Esports ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. Actualment, les Illes Balears, al igual que la resta de l'estat espanyol es troba en estat d'alarma per la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel COVID 19.

2. Aquest estat es va declarar el passat dissabte 14 de març i estarà vigent durant 15 dies, fins el proper dia 30 de març. Aquest estat d'alarma podrà ser prorrogat pel Congrés del Diputats, si així ho autoritza.

3. Així mateix, la Consellera d'Afers Socials i Esports mitjançant resolució de 12 de març de 2020, publicada al BOIB el 14 de març, va suspendre totes les competicions esportives de caràcter interinsular a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears fins el dia 25 de març.

4. Les federacions esportives de les Illes Balears han anat adoptant postures diverses enfront aquesta crisi, que van des de la suspensió total de la temporada en curs, a la suspensió parcial amb diversos marges temporals, sempre tenint com a mínim la data d'inici de competició la finalització de l'estat d'alarma.

5. La situació creada per la crisi del COVID 19 amb la paralització de transports i activitats comercials fa difícil, independentment de la improbable finalització de l'estat d'alarma el dia 30 de març, que es pugui retornar a la normalitat de les competicions esportives de la Comunitat Autònoma durant el mes d'abril.

6. Les empreses organitzadores de competicions i activitats esportives, així com federacions esportives, clubs i esportistes es troben, actualment, en un marc d'inseguretat jurídica atès que actualment no existeixen límits pel desenvolupament de competicions i activitats esportives més enllà del dia 30 de març, i per tant es veuen obligats a preveure la competició i a realitzar reserves pels seus desplaçaments durant aquest període.

Fonaments de dret

1. Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma.

2. La Conselleria d'Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General d'Esports, exerceix les competències en matèria d'esport i lleure,atorgades per l'article 30.12 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, i d'acord amb el que disposa l'article 2.5 c) del Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 106 Ext. de 2 d'agost de 2019).

3. L'Administració de la Comunitat Autònoma te la competència d'autoritzar les competicions esportives que així ho requereixin, en qualsevol àmbit, que es desenvolupin a les Illes Balears, atenent a l'article 10.4.a) de la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears.

4. Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de dia 12 de març per la qual es suspenen totes les competicions esportives de caràcter interinsular a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Proposta de resolució

Propòs a la consellera d'Afers Socials i Esports que dicti una resolució en els termes següents:

1. Suspendre totes les competicions i proves esportives vinculades a les Federacions Esportives de les Illes Balears a la Comunitat Autònoma fins el proper dia 30 d'abril.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d' Afers Socials i Esports, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 19 de març de 2020

La consellera d'Afers Socials i Esports

Fina Santiago Rodríguez

El director general proposant

Carles Gonyalons Sureda