Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 2953
Acord del Consell de Govern de 18 de març de 2020 pel qual s’autoritzen mesures de caràcter excepcional per a les empreses arrendatàries d’immobles de titularitat de la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia amb motiu de l’aplicació del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'aprovació del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 determina la necessitat de vetllar pels interessos de les empreses instal·lades en immobles de titularitat de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia (en endavant, Fundació Bit).

Les restriccions establertes al Reial decret 463/2020, de 14 de març, ha provocat en moltes empreses de l'Estat un canvi de paradigma. En alguns casos aquestes han cessat la seva activitat, en altres, disminuir-la. En la mateixa situació es troben les empreses instal·lades en immobles propietat de la Fundació Bit.

Una de les finalitats fundacionals de la Fundació Bit és contribuir a el desenvolupament de la Societat de la informació a les Illes Balears, mitjançant la realització d'un conjunt d'operacions que resultin necessàries per a la urbanització i promoció del  desenvolupament integral de l'àrea coneguda com Parcbit.

Entre aquestes operacions hi ha l'adquisició, venda, arrendament i cessió d'ús de terrenys i béns immobles. Actualment les empreses arrendatàries d'aquests béns immobles són 82.

La declaració de l'estat d'alarma esmentat pot tenir efectes negatius sobre l'economia d'aquestes empreses.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, en la sessió extraordinària de 18 de març de 2020, adopta, entre d'altres l'Acord següent:

Primer. Autoritzar l'òrgan competent de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia  perquè, mentre es mantingui la declaració de l'estat d'alarma, s'exonerin a les empreses arrendatàries d'immobles de la titularitat de la Fundació Bit del pagament de l'arrendament, amb la finalitat de de pal·liar els efectes que l'aplicació de l'estat d'alarma tinguin sobre l'economia d'aquestes empreses.

Segon. Aquest Acord ha de desplegar els seus efectes mentre es mantingui l'estat d'alarma, la finalització del qual ha d'implicar la recuperació immediata de les obligacions contractuals establertes amb cada empresa arrendatària. 

 

Palma, 18 de març de 2020

 

La presidenta

La secretària del Consell de Govern

Francesca Lluch Armengol i Socias

Pilar Costa i Serra