Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 2983
Acord del Consell de Govern de 20 de març de 2020 pel qual s’autoritza la Universitat de les Illes Balears a extingir ensenyaments oficials de grau

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, segons la redacció aprovada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, en l'article 36.4, estableix que, en matèria d'ensenyament universitari, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva, sens perjudici de l'autonomia universitària, en la programació i la coordinació del sistema universitari, en el finançament propi de les universitats i en la regulació i la gestió del sistema propi de beques i ajuts.

L'article 87 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada, entre altres normes, per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d'abril, i per la Llei 15/2014, de 16 de setembre, de racionalització del sector públic i altres mesures de reforma administrativa, estableix que, en l'àmbit de les competències respectives, el Govern de l'Estat, les comunitats autònomes i les universitats han d'adoptar les mesures necessàries per completar la plena integració del sistema universitari espanyol a l'espai europeu d'educació superior. L'article 37 de la mateixa Llei defineix l'estructura dels ensenyaments universitaris oficials en tres cicles: grau, màster i doctorat.

D'acord amb l'article 8.2 d'aquesta Llei, la implantació i la supressió dels ensenyaments que condueixen a obtenir títols universitaris de caràcter oficial i amb validesa a tot el territori nacional, les acorda la comunitat autònoma per iniciativa pròpia, amb l'acord del consell de govern de la universitat, o per iniciativa de la universitat, mitjançant una proposta del seu consell de govern, en ambdós casos amb l'informe previ favorable del consell social de la universitat.

El 14 de març de 2014, el Consell de Govern va autoritzar la desadscripció del Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i va aprovar el calendari d'extinció dels ensenyaments impartits en règim d'adscripció a la UIB (BOIB núm. 36, de 15 de març).

Per això, el Consell de Govern de la UIB, en la sessió ordinària de 24 de setembre de 2019, va aprovar la relació de graus extingits que figuren en l'Acord de 14 de març. Aquests estudis s'impartien al centre adscrit CESAG.

El 24 d'octubre de 2019, el Ple del Consell Social de la UIB va acordar emetre un informe favorable sobre la proposta d'extinció dels graus en qüestió.

A l'empara de les competències que té atribuïdes la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en virtut de la Llei 2/2003, de 20 de març, d'organització institucional del sistema universitari de les Illes Balears, i d'acord amb el Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix la ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, el 28 de febrer de 2020 la Universitat de les Illes Balears va presentar a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca una sol·licitud d'extinció, amb el número de registre d'entrada L13E13214/2020, dels graus universitaris que figuren en l'annex.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, en la sessió de 20 de març de 2020, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Autoritzar la Universitat de les Illes Balears a extingir els ensenyaments oficials de grau que figuren a continuació:

  • Grau en Comunicació Audiovisual. Codi RUCT 2500337.​​​​​​​

  • Grau en Periodisme. Codi RUCT 2500512.

  • Grau en Publicitat i Relacions Públiques. Codi RUCT 2502907.

Segon. Notificar aquest Acord a la Conferència General de Política Universitària.

Tercer. Notificar aquest Acord a la Universitat de les Illes Balears.

​​​​​​​Quart. Notificar aquest Acord al Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez.

 

​​​​​​​​​​​​​​Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Eivissa,  20 de març de 2020

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra