Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE DEIÀ

Núm. 2943
Aprovació definitiva de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa de servei de cementeri

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que durant el període d'exposició pública de l'acord d'aprovació inicial de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa de servei de cementeri en el ple municipal de Deià, adoptat en sessió plenària de dia 30 de gener de 2020, BOIB nº 19, de 13 de febrer de 2020, no s'ha presentat cap al·legació, per la qual cosa es considera aprovat definitivament, procedint a la publicació del text íntegre de l'esmentat Reglament:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA DE SERVEI DE CEMENTIRI

FONAMENT LEGAL

Article 1er

De conformitat amb l'art. 20 de la Llei 39/1988 de 28 de desembre, s'estableix la taxa sobre el servei de Cementiri i altres serveis fúnebres de caràcter municipal.

OBLIGACIÓ DE CONTRIBUIR

Article 2on

1. Fet imposable. Ho constitueix la prestació dels serveis funeraris que es detallen en la taula de tarifes d'aquesta exacció.

2. Obligació de contribuir. S'originarà l'obligació de contribuir, quant s'autoritzi el dret funerari o servei annexo a cementiri.

3. Subjecte passiu. Estan obligats al pagament el titular del dret, els seus hereus o successors o persones que els representin.

4. Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu, les persones físiques o jurídiques a les quals es refereixen els Art. 38 i 39 de la Llei General Tributària.

Seran responsables subsidiaris els administradors de societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els suposats i en l'extensió que assenyala l'art. 40 de la Llei General Tributària.

Article 3er

Estaran exempts del pagament dels drets d'enterrament:

Les persones residents a Deià que no disposin de mitjans econòmics suficients, sempre i quan ho determinin els Serveis Socials municipals.

ADMINISTRACIÓ I COBRAMENT

Article 4rt

Els drets assenyalats a les Bases i tarifes, per concessions, llicències o serveis que es prestin a sol·licitud de persona interessada, s'acreditessin en el moment en què se sol·licitin.

Article 5è

Els drets inclosos en les tarifes de cànon pel servei de conservació i manteniment del cementiri, corresponen a una anualitat.

BASES I TARIFES

Article 6è. Quota tributària

La quota tributària, es determinarà per l'aplicació de les següents tarifes:

CÀNON PER CONSERVACIÓ:

Per panteons

9,00 euros

Per tomba

4,50  euros

Per nínxol

3,00  euros

CESSIÓ O TRASPÀS:

De panteons

50,00  euros

De tombes

 35,00  euros

De nínxols

20,00  euros

DRETS D'ENTERRAMENT

 10,00  euros

CONCESSIÓ DE SOLARS PER M2

200,00 euros

DRET D'ENTERRAMENT A LA TOMBA MUNICIPAL NÍNXOL PER 5 ANYS

300,00 euros

DRET D'ENTERRAMENT A LA TOMBA MUNICIPAL COLUMBARI PER 5 ANYS

150,00 euros

Article 7è. Inspecció i recaptació

La inspecció i recaptació de la taxa es realitzarà d'acord amb el previst en la Llei General Tributària.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança entrarà en vigor el dia de la seva publicació l'el “Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears” i començarà a aplicar-se a partir de l'1 de gener de 2021, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.”

 

Deià, 9 de març de 2020

El Batle, Lluís Enric Apesteguia Ripoll