Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 2913
Acord del Consell de Govern de 16 de març de 2020 pel qual s’estableixen mesures d’especial protecció de les persones majors a les residències i dels centres de menors

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

L'Ordre SND/234/2020, de 15 de marzo, sobre adopción de disposiciones y medidas de contención y remisión de información al Ministerio de Sanidad ante la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19 estableix:

«Segundo.

Desde la entrada en vigor de la presente orden, todas las disposiciones y medidas de contención del Coronavirus COVID-19 en los supuestos enumerados en el apartado cuarto de esta orden que recaigan en el ámbito competencial de las entidades locales, se adoptarán por la autoridad autonómica competente, de oficio o a solicitud motivada de las autoridades locales correspondientes.»

L'Ordre ministerial esmentat estableix els àmbits als quals s'aplica en el seu punt quart, amb la redacció següent:

«Cuarto.

La comunicación a la que se refiere el apartado anterior deberá incluir, al menos, las disposiciones y medidas de contención adoptadas en los siguientes ámbitos:

a) Limitaciones a la libertad de circulación de las personas.

b) Establecimientos, equipamientos y actividades cuya apertura al público se hubiera suspendido o condicionado.»

Per tal de limitar la propagació i el contagi del COVID-19 es considera necessari extremar les precaucions i les mesures de protecció amb la població més vulnerable. Al capdavant d'aquest grup de risc es troben les persones majors, a vegades amb patologies associades que representen un risc pel seu estat de salut.

Per això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut i Consum, havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió extraordinària de 16 de març adopta l'Acord següent:

Primer.- S'estableix la restricció absoluta de visites a les residències de persones majors tant públiques com privades.

Segon.- Les mateixes mesures de restricció són aplicables a les visites en relació amb els menors tutelats en qualssevol tipologia de centres d'acollida, llevat de les autoritzacions dels òrgans judicials competents.

Tercer.- En supòsits excepcionals, els directors del centres, prèvia sol·licitud podran autoritzar les visites, amb aplicació de mesures de màxima prevenció, dins el marc de les Instruccions que adoptarà la direcció general de Salut Pública.

Quart.- Les residències i centres de menors establiran els mitjans perquè els majors i menors puguin establir contacte audiovisual amb els seus familiars de manera telemàtica a través d'Internet.

Cinquè.- Les mesures establertes en aquest Acord regiran durant el període en que es mantengui la declaració de l'estat d'Alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel covid-19.

Sisè.- Comunicar als consells insulars aquest acord als efectes de l'aplicació immediata d'aquestes mesures en les residències de majors i centres de menors de la seva competència.

Setè.- Comunicar al Ministerio de Sanidad les mesures adoptades.

 

Vuitè.- Instar l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a presentar aquest Acord davant l'òrgan judicial competent als efectes establerts a l'article 8.6 segon paràgraf de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

Novè.- Aquest Acord desplegarà efectes des del moment de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 16 de març de 2020

 

La secretària del Consell de Govern

Pilar Costa i Serra

(en suplència de firma, la consellera d'Hisenda

i Relacions Exteriors, art. 3.2 decret 9/2019)

Rosario Sanchez Grau

La presidenta

Francesca Lluch Armengol i Socias