Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 2891
Ordre del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 6 de marzo de 2020 mitjançant la qual s’estableix la quantia dels mòduls per a la creació de places de primer cicle d’educació infantil; per a la consolidació de places de primer cicle d’educació infantil; per al sosteniment de les escoles infantils públiques de primer cicle d’educació infantil; per al funcionament de serveis educatius d’atenció primerenca; per al funcionament d’activitats, serveis i programes per a l’enfortiment de les capacitats educatives de les famílies i per a les ajudes a l’escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment per a l’any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Ordre del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 6 de marzo de 2020 mitjançant la qual s'estableix la quantia dels mòduls per a la creació de places de primer cicle d'educació infantil; per a la consolidació de places de primer cicle d'educació infantil; per al sosteniment de les escoles infantils públiques de primer cicle d'educació infantil; per al funcionament de serveis educatius d'atenció primerenca; per al funcionament d'activitats, serveis i programes per a l'enfortiment de les capacitats educatives de les famílies i per a les ajudes a l'escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment; especialment, de les famílies en risc d'exclusió social, per a l'any 2020

El Decret 16/2019, de 15 de març, pel qual es modifica el Decret 131/2008, de 28 de novembre, pel qual s'estableix i regula la xarxa d'escoles infantils públiques i els serveis per a l'educació de la primera infància de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i es crea l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (BOIB núm. 35, de 16 de març), estableix en l'article 4.1 que

mitjançant resolució, el conseller d'Educació i Universitat convocarà els ajuts corresponents per a la creació i la consolidació de places de primer cicle d'educació infantil; per al sosteniment de centres de primer cicle d'educació infantil; per a l'oferta d'activitats, serveis i programes per a l'enfortiment de les capacitats educatives de les famílies amb infants de menys de tres anys, tenguin o no fills o filles escolaritzats; per al funcionament de serveis educatius d'atenció primerenca, i per a les ajudes a l'escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment; especialment, de les famílies en risc d'exclusió social.

L'article 8.1 del Decret 131/2008 esmentat estableix que la Conselleria competent en Educació ha d'aprovar anualment mitjançant una ordre, d'acord amb les seves disponibilitats pressupostàries, la quantia dels mòduls de finançament sobre la base dels quals s'han de fer les convocatòries d'ajuts corresponents.

Per tot això, dict la següent

ORDRE

Article 1

1. Per a la convocatòria de creació i consolidació de places de primer cicle d'educació infantil es destina un import màxim 5.000.000 €, repartits en quatre anys, de manera que per a l'any 2020 s'hi destinen 1.100.000 €, amb càrrec a la partida 13601 421K04 76000; per a l'any 2021, 1.200.000 €; per a l'any 2022, 1.200.000 €, i per a l'any 2023, 1.200.000 €.

2. S'ha de finançar amb càrrec a la partida 13601 421K04 76000 del pressupost de l'any 2020, condicionada a l'existència de crèdit suficient i adequat.

3. S'estableix que l'òrgan competent pot prorratejar l'import global màxim establert en el punt 1 d'aquest article entre els diferents mòduls, ateses les característiques d'aquesta convocatòria.

4. S'ha de destinar un import màxim de 3.196.291,20 € a la convocatòria d'ajuts per al sosteniment de les escoles infantils públiques de primer cicle d'educació infantil; per al funcionament de serveis educatius d'atenció primerenca; per al funcionament d'activitats, serveis i programes per a l'enfortiment de les capacitats educatives de les famílies, i per als ajuts a l'escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment, especialment de les famílies en risc d'exclusió social, corresponents a l'any 2020.

5. S'ha de finançar amb càrrec a la partida 13601 421K04 46000 del pressupost de l'any 2020, condicionada a l'existència de crèdit suficient i adequat.

6. S'estableix que l'òrgan competent pot prorratejar l'import global màxim establert en el punt 4 d'aquest article entre els diferents mòduls, ateses les característiques d'aquesta convocatòria.

Article 2

1. S'aproven els mòduls sobre la base dels quals s'ha de fer la convocatòria d'ajuts corresponent a l'exercici 2020:

a. Per a la creació de noves places públiques de primer cicle d'educació infantil, 5.000 € per plaça de nova creació, repartits en quatre anys: 1.100 € el 2020, 1.300 € el 2021, 1.300 € el 2022 i 1.300 € el 2023.

b. Per a la consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil, el 50 % dels costos fins a 5.000 €, repartits en quatre anys: fins a 1.100 € el 2020, fins a 1.300 € el 2021, fins a 1.300 € el 2022 i fins a 1.300 € el 2023.

c. Per al sosteniment de les escoles infantils públiques de primer cicle d'educació infantil de les Illes Balears, 4.158,94 € per unitat escolar autoritzada i en funcionament, en els termes que s'indiquin en la convocatòria corresponent.

d. Per al funcionament d'activitats, serveis i programes per a l'enfortiment de les capacitats educatives de les famílies de les Illes Balears, estiguin o no escolaritzats els seus infants, fins a 180 € per cada sessió feta d'una activitat, en els termes que s'indiquin en la convocatòria corresponent.

e. Per al funcionament de serveis educatius d'atenció primerenca a les Illes Balears, la quantia justificable fins a 1.500 € de la despesa que es pot justificar (bé per contractació de personal i/o per despesa de material) per infant de necessitats educatives especials escolaritzat, en els termes que s'indiquin en la convocatòria corresponent.

f.Per als ajuts a l'escolarització dels infants de les famílies més vulnerables socialment, especialment de les famílies en risc d'exclusió social, fins a un 80 % de les bonificacions, beques i ajuts per facilitar l'escolarització dels infants de famílies amb rendes baixes que aporten les administracions titulars de les escoles infantils públiques.

2.Aquests imports aprovats es poden incrementar en funció de les sol·licituds presentades per a cada mòdul.

Article 3

Els mòduls esmentats serveixen per determinar l'import inicial dels ajuts. No obstant això, considerant les característiques de la subvenció, la quantia que no s'hagi exhaurit en algun dels mòduls s'ha de redistribuir entre la resta dels altres, de manera que s'incrementi l'import que inicialment s'hi hagi previst, en els termes que s'indiquin en la convocatòria.

Disposició final primera

Es faculta la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa per dictar les instruccions necessàries per al compliment d'aquesta Ordre.

Disposició final segona

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 3 de març de 2020

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca Martí X. March i Cerdà