Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 2376
Resolució de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors de 3 de febrer de 2019 per la qual es modifica l’annex al Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, aprovat mitjançant l’Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018 (BOIB núm. 31, de 10 de març) es va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020.

2. El caràcter estimatiu de les quanties que es preveuen al Pla Estratègic i el temps transcorregut des que es varen aprovar, fa necessari ajustar les previsions contingudes a l'annex, pel que fa a determinades línies d'ajudes que ha de gestionar la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, concretament les previstes a l'Objectiu VI.5, Accés a l'ensenyament i la cultura. Programes culturals juvenils.

En aquest sentit, la Conselleria esmentada proposa per una banda, la modificació de la línea VI.5.2, Convocatòria del certamen d'esports Carnet Jove, dirigida als centres educatius de secundària de les Illes Balears, a la qual es modifica l'objecte, atès que considera convenient reorientar-ne la finalitat, per tal de premiar la realització de vídeos relacionats amb el medi ambient, i així augmentar el coneixement i conscienciació respecte del medi ambient, el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible, així com incentivar mesures responsables.

I, per l'altra, modificar també l'objecte de la línia VI.5.6 de convocatòria d'ajuts destinats a fomentar projectes d'intervenció, d'investigació i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut, en l'àmbit territorial de les Illes Balears el qual s'amplia a projectes d'interès autonòmic en matèria de joventut en general, i no només els que tinguin caràcter innovador. A més, s'estableix el caràcter biennal de la convocatòria i es disminueix la dotació a 100.800,00 €.  

Així mateix, s'adequa la nomenclatura de l'òrgan gestor per tal d'adequar-la a l'actual denominació.

3. En l'apartat 3 de l'Acord esmentat es delega l'aprovació i les eventuals modificacions de l'annex al Pla Estratègic de Subvencions en la persona titular de la conselleria competent en matèria d'hisenda, d'acord amb l'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Correspon, per tant, a la persona titular de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors l'aprovació i/o modificació de l'annex al Pla Estratègic de Subvencions.

 

Fonaments de dret

1. L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, mitjançant el qual es nomena la senyora Rosario Sánchez Grau, consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors.

Per tot això, dict la següent

 

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la modificació de l'annex al Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018, en el sentit següent:

OBJECTIU VI

ACCÉS A L'ENSENYAMENT I A LA CULTURA

VI.5 Programes culturals juvenils

On diu:

VI.5.2

Direcció general o entitat: Institut Balear de la Joventut

Font de finançament: capítol IV

Descripció: ajuts mitjançant la convocatòria del certamen d'Esports Carnet Jove, dirigida als centres educatius de secundària de les Illes Balears

Objectius i efectes: augmentar el coneixement del Carnet Jove entre els centres educatius de les Illes Balears i fomentar l'aprenentatge d'eines audiovisuals i la creativitat de les persones joves mitjançant la realització de l'esport

Cost: 9.000 €

Convocatòria: anual

Incidència sobre el mercat: sense incidència sobre el mercat

 

VI.5.6

Direcció general o entitat: Direcció General d'Esports i Joventut

Font de finançament: capítol IV

Descripció: subvencions destinades a fomentar projectes d'intervenció,

d'investigació i publicacions de caràcter innovador en matèria de joventut, en

l'àmbit territorial de les Illes Balears

Objectius i efectes: promoure la investigació, la innovació i les publicacions en tot allò que es refereixi a la joventut i a l'anàlisi de la situació de les persones joves a les Illes Balears

Cost: 150.000 €

Convocatòria: anual

Incidència sobre el mercat: sense incidència sobre el mercat

Ha de dir:

VI.5.2

Direcció general o entitat: Institut Balear de la Joventut

Font de finançament: capítol IV

Descripció: ajuts mitjançant la convocatòria del certamen de Vídeo de Medi Ambient Carnet Jove, dirigida als centres educatius de secundària, de batxillerat i de formació professional de les Illes Balears.

Objectius i efectes: augmentar el coneixement i la conscienciació respecte del medi ambient, el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible, així com incentivar mesures responsables.

Cost: 9.000 €

Convocatòria: anual

Incidència sobre el mercat: sense incidència sobre el mercat

​​​​​​​

VI.5.6

Direcció general o entitat: Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies

Font de finançament: capítol IV

Descripció: subvencions destinades a fomentar projectes d'interès autonòmic en matèria de joventut.

Objectius i efectes: promoure la realització de projectes d'interès autonòmic i de rellevància social en matèria de joventut, que tenguin caràcter innovador o experimental o que, per les seves característiques especials, transcendeixin l'interès d'una única illa.

Cost: 100.800,00 €

Convocatòria: pluriennal ( 2020-2021)

Incidència sobre el mercat: sense incidència sobre el mercat

2. Disposar que aquesta Resolució desplegui els seus efectes des de la data de publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 3 de febrer de 2020

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors

Rosario Sánchez Grau