Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 2028
Conveni de cooperació educativa reguladora de les pràctiques acadèmiques externes d’estudiants universitaris entre la Universitat Catòlica de València San Vicente Màrtir i el Consell Insular de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió de caràcter Ordinari, que tinguè lloc el passat 7 de febrer de 2020, adoptà l'acord que transcric literalment a continuació:

“PRIMER. - APROVAR el Conveni de cooperació educativa regulador de les pràctiques acadèmiques externes d'estudiants universitaris entre la Universitat Catòlica de València San Vicente Mártirper tal que aquesta última desenvolupi les activitats de pràctiques dels seus estudis al Centre de dia gestionat per aquesta Institució.       

SEGON.- AUTORITZAR a la presidenta, Sra. Alejandra Ferrer Kirschbaum, o persona en qui delegui, a realitzar totes les actuacions necessàries per a la formalització del citat conveni en els termes esmentats.

TERCER. - NOMENAR a la Psicòloga del Centre de Dia, Sra. Marina Ferrer Verdera, per tal que assumeixi la tasca de tutor de pràctiques de l´estudiant, tot autoritzant-la a disposar les mesures per a la correcta aplicació del Conveni.

QUART.- REGISTRAR aquest Conveni en el Registre de convenis que hom porta a la secretaria de la corporació una vegada signat.

CINQUÈ.- NOTIFICAR el present acord a la Fundació de la Facultat de Psicologia de la Universitat Catòlica de València San Vicente Mártir, a la Sra. Marina Ferrer Verdera i a la Sra. Carmen Villaseñor Martín.

SISÈ.- PUBLICAR el present Conveni de col·laboració al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

(...)

Annex.- Conveni de cooperació educativa reguladora de les pràctiques acadèmiques externes d'estudiants universitaris entre la Universitat Catòlica de València San Vicente Màrtir i el Consell Insular de Formentera

REUNITS

D'UNA PART, Sra. Mª José Beneyto Arrojo , Degana de la Facultat de Psicologia de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (en endavant UCV) amb CIF G97025787 i domicili a l'efecte de notificacions a València, carrer Quevedo, N.2 – Codi Postal 46001, actuant en nom i representació de la UCV per delegació de signatura del Rector de data 04 d'octubre de 2018

I D'UNA ALTRA PART, Dª Alejandra Ferrer Kirschbaum, presidenta del Consell Insular de Formentera, qui actua en nom i representació d'aquest (en endavant L'ENTITAT COL·LABORADORA), amb CIF núm. P0702400C i domicili social en Plaça de la Constitució núm. 1, de Sant Francesc Xavier, Formentera, en virtut de l'Acte del Ple del Consell Insular de Formentera de data 15 de juny de 2019, d'acord amb l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC), els articles 34 i 41.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i l'article 9 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

EXPOSEN

I

Que les pràctiques acadèmiques externes constitueixen una activitat de naturalesa formativa realitzades pels estudiants universitaris i supervisades per les universitats l'objectiu de les quals és permetre als mateixos aplicar i complementar els coneixements adquirits en la seva formació acadèmica, afavorint l'adquisició de competències que els preparin per a l'exercici d'activitats professionals, facilitin la seva ocupabilitat i fomentin la seva capacitat d'emprenedoria.

 

II

Que les entitats signants, considerant que tenen uns objectius en part coincidents i complementaris, poden millorar el desenvolupament de les seves respectives comeses mitjançant la col·laboració i l'ajuda mútua en el marc de la legislació vigent, com un dels fonaments bàsics que permeten la formació integral de l'estudiant universitari i la seva adequada inserció en el mercat laboral.

III

Que la UCV té encomanada la gestió del Programa de Pràctiques Externes, sota la direcció i coordinació de l'Àrea de Pràctiques, al Vicerectorat d'Estudiants i Acció Social.

IV

El present Conveni no estableix cap relació laboral entre l'estudiant i L'ENTITAT COL·LABORADORA, atès que, per la seva naturalesa, aquesta és estrictament acadèmica. Tampoc el seu contingut podrà donar lloc a la substitució de la prestació laboral pròpia de llocs de treball.

En conseqüència, s'acorda el present CONVENI DE COOPERACIÓ EDUCATIVA REGULADOR DE LES PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES que tindrà com a destinatari als estudiants de Grau i Postgrau de la UCV amb les següents:

CLÀUSULES

PRIMERA. -

En el marc del present Conveni de Cooperació Educativa se subscriurà un Annex referit a l'estudiant, el lloc, la durada i el període de realització de la pràctica, juntament amb les dades identificatives dels tutors de la UCV i de l'ENTITAT COL·LABORADORA, el projecte formatiu i les activitats a realitzar durant la seva vigència.

El Projecte Formatiu en què es concreta la realització de cada pràctica acadèmica externa haurà de fixar al seu torn, els objectius educatius i les activitats a desenvolupar. Els objectius s'establiran considerant les competències que ha d'adquirir l'estudiant. Així mateix, els continguts de la pràctica es definiran de manera que assegurin la relació directa de les competències a adquirir amb els estudis cursats.

SEGONA. -

La realització de les pràctiques acadèmiques externes recollides en aquest Conveni té com a finalitat les següents:

a) Contribuir a la formació integral dels estudiants complementant el seu aprenentatge teòric i pràctic.

b) Facilitar el coneixement de la metodologia de treball adequada a la realitat professional en què els estudiants hauran d'operar, contrastant i aplicant els coneixements adquirits.

c) Afavorir el desenvolupament de competències tècniques, metodològiques, personals i participatives.

d) Obtenir una experiència pràctica que faciliti la inserció al mercat de treball i millora l'ocupabilitat futura.

e) Afavorir els valors de la innovació, la creativitat i l'emprenedoria.

TERCERA. -

Les citades pràctiques acadèmiques podran adoptar una de les següents modalitats, que al seu torn podran ser concurrents:

a) Pràctiques curriculars: Seran aquelles que es configuren com a activitats acadèmiques integrants del Pla d'Estudis de què es tracti.

b) Pràctiques extracurriculars: Seran aquelles que els estudiants podran realitzar amb caràcter voluntari, durant el seu període de formació i que, fins i tot tenint les mateixes finalitats que les pràctiques curriculars, no formen part del corresponent Pla d'Estudis.

QUARTA. -

Amb caràcter general i, per a cada curs acadèmic, es fixa la següent durada i horaris:

a) Les pràctiques externes curriculars tindran la durada que estableixi el pla d'estudis corresponent.

b) Per part seva, les pràctiques externes extracurriculars tindran una durada preferentment no superior al cinquanta per cent del temps íntegre que constitueix un curs acadèmic, amb la finalitat d'assegurar el correcte desenvolupament i seguiment de les activitats acadèmiques de l'estudiant.

c) Els horaris de realització de les pràctiques s'establiran d'acord amb les característiques de les mateixes i les disponibilitats de l'entitat col·laboradora. Els horaris, en tot cas, es procurarà que siguin compatibles amb l'activitat acadèmica, formativa i de representació i participació desenvolupada per l'estudiant en la universitat.

La UCV atorgarà prioritat als estudiants que realitzen pràctiques curriculars enfront dels quals sol·liciten pràctiques extracurriculars.

QUINTA. -

Podran realitzar pràctiques acadèmiques externes els estudiants matriculats en qualsevol ensenyament impartit per la UCV, i els estudiants d'altres universitats que, en virtut de programes de mobilitat acadèmica o de convenis establerts entre aquestes, es trobin cursant estudis en la UCV.

SISENA. -

Per a la realització de les pràctiques externes els estudiants hauran de complir, en el seu cas, els següents requisits:

a) Estar matriculat en l'ensenyament universitari a la qual es vincula les competències bàsiques, genèriques i/o específiques a adquirir per l'estudiant en la realització de la pràctica.

b) En el cas de pràctiques externes curriculars, estar matriculat en l'assignatura vinculada amb aquest reconeixement, segons el Pla d'Estudis de què es tracti.

c) En el cas de pràctiques extracurriculars, estar matriculat en la UCV i sol·licitar la realització d'aquesta mena de pràctiques.

d) No mantenir cap relació contractual amb L'ENTITAT COL·LABORADORA en la qual es realitzaran les pràctiques acadèmiques externes, excepte autorització expressa del Vicerectorat competent.

e) No tenir relació de parentiu, entenent-se per tal fins al tercer grau per consanguinitat o afinitat, o ser cònjuge dels components dels òrgans de direcció o tutors de l'ENTITAT COL·LABORADORA, excepte autorització expressa del Vicerectorat.

SETENA. -

No derivarà per a l'ENTITAT COL·LABORADORA l'obligació de donar d'alta a l'estudiant ni cotitzar per ell al règim especial de Seguretat Social previst pel RD 1493/2011, quan les pràctiques no comportin cap mena de contraprestació econòmica per a l'estudiant.

En aquests casos, sempre que les pràctiques formin part del pla d'estudis, la UCV contractarà la corresponent assegurança escolar per als alumnes que es trobin seguint aquest programa pràctiques formatives i que siguin menors de 28 anys. Quan les pràctiques desenvolupades no formin part del pla d'estudis o quan formant part del pla d'estudis l'alumne sigui major de 28 anys, la UCV gestionarà la subscripció d'una pòlissa de responsabilitat civil d'accidents que abasti a aquests alumnes.

Només per al cas en què les pràctiques desenvolupades, ja siguin curriculars ja extracurriculars, comportin per a l'estudiant una contraprestació econòmica sota qualsevol concepte o forma, inclosa qualsevol altra diferent del pagament dinerari, L'ENTITAT COL·LABORADORA estarà obligada a donar d'alta en el Règim Especial de Seguretat Social a l'estudiant durant tot el període en el qual aquest es trobi realitzant la formació a través de les pràctiques acadèmiques. L'alta es comunicarà a l'Autoritat Laboral per l'ENTITAT COL·LABORADORA en la data real d'inici de la formació. Una vegada comunicada l'alta en la Seguretat Social l'ENTITAT COL·LABORADORA lliurarà còpia a la UCV. No obstant l'anterior, l'ENTITAT COL·LABORADORA rebrà una bonificació del 100% en la seva obligació de cotització a la Seguretat Social dels estudiants quan es tracti de pràctiques curriculars.

Per al cas en què es produís l'aplicació efectiva i el desenvolupament reglamentari previstos en la Disposició Addicional Cinquena del Reial decret llei 28/2018, de 28 de desembre, per a la revaloració de les pensions públiques i altres mesures urgents en matèria social, laboral i d'ocupació, en referència a determinades obligacions en matèria de Seguretat Social de les persones que desenvolupin programes de formació i pràctiques no laborals i acadèmiques, el compliment de les referides obligacions correspondrà a la UCV.

OCTAVA. -

L'estudiant estarà subjecte al règim i dedicació que s'estableixi en el programa i haurà d'aplicar-se amb tota diligència a les tasques que se li encomanin i al compliment dels següents deures:

a) Complir la normativa vigent relativa a pràctiques externes establerta per la UCV.

b) Conèixer i complir el Projecte Formatiu de les pràctiques seguint les indicacions del tutor assignat per l'ENTITAT COL·LABORADORA sota la supervisió del tutor acadèmic de la UCV.

c) Mantenir contacte amb el tutor acadèmic de la UCV durant el desenvolupament de la pràctica i comunicar-li qualsevol incidència que pugui sorgir en aquest, així com fer lliurament dels documents i informes de seguiment i avaluació que li siguin requerits.

d) Incorporar-se a l'ENTITAT COL·LABORADORA en la data acordada, complir l'horari previst en el Projecte Formatiu i respectar les normes de funcionament, seguretat i prevenció de riscos laborals d'aquesta.

e) Desenvolupar el Projecte Formatiu i complir amb diligència les activitats acordades amb L'ENTITAT COL·LABORADORA conforme a les línies establertes en aquest.

f) Elaboració de la memòria final de les pràctiques, d'acord amb la legislació vigent i, si escau, de l'informe intermedi.

g) Guardar confidencialitat en relació amb la informació interna de l'ENTITAT COL·LABORADORA i guardar secret professional sobre les seves activitats, durant la seva estada i finalitzada aquesta.

h) Mostrar, en tot moment, una actitud respectuosa cap a la política de l'ENTITAT COL·LABORADORA, salvaguardant el bon nom de la UCV a la qual pertany.

i) Qualsevol altre deure previst en la normativa vigent i/o en els corresponents Convenis de Cooperació Educativa subscrits per la UCV amb L'ENTITAT COL·LABORADORA.

Al mateix temps, l'estudiant es beneficiarà dels següents drets:

a) A la tutela, durant el període de durada de la corresponent pràctica, per un tutor de la UCV i per un professional que presti serveis en L'ENTITAT COL·LABORADORA.

b) A l'avaluació d'acord amb els criteris establerts per la UCV.

c) A l'obtenció d'un informe per part de l'ENTITAT COL·LABORADORA, amb esment exprés de l'activitat desenvolupada, la seva durada i, en el seu cas, el seu rendiment.

d) A percebre, en els casos en què així s'estipuli, l'aportació econòmica de l'ENTITAT COL·LABORADORA, en concepte de bossa o ajuda a l'estudi.

e) A la propietat intel·lectual i industrial en els termes establerts en la legislació reguladora de la matèria.

f) A rebre, per part de l'ENTITAT COL·LABORADORA, informació de la normativa de seguretat i prevenció de riscos laborals.

g) A complir amb la seva activitat acadèmica, formativa i de representació i participació, prèvia comunicació amb antelació suficient a l'ENTITAT COL·LABORADORA.

h) Aquells altres drets previstos en la normativa vigent i/o en els corresponents Convenis de Cooperació Educativa subscrits per la UCV amb L'ENTITAT COL·LABORADORA.

i) A disposar dels recursos necessaris per a l'accés dels estudiants amb discapacitat a la tutela, a la informació, a l'avaluació i al propi acompliment de les pràctiques en igualtat de condicions.

j) A conciliar, en el cas dels estudiants amb discapacitat, la realització de les pràctiques amb aquelles activitats i situacions personals derivades o connectades amb la situació de discapacitat.

k) Romandre donat d'alta en el Règim de Seguretat Social a l'estudiant durant tot el període al qual aquest es trobi realitzant les pràctiques externes universitàries, quan la norma laboral així ho estableixi.

NOVENA. -

Per a la realització de les pràctiques acadèmiques externes els estudiants comptaran amb un tutor de l'ENTITAT COL·LABORADORA i un tutor acadèmic de la UCV.

El tutor designat per l'ENTITAT COL·LABORADORA haurà de ser una persona vinculada a aquesta, amb experiència professional i amb els coneixements necessaris per a realitzar una tutela efectiva. No podrà coincidir amb la persona que exerceix les funcions de tutor acadèmic de la UCV.

El tutor de l'ENTITAT COL·LABORADORA tindrà els següents drets:

a) Al reconeixement per part de la UCV.

b) A ser informat sobre la normativa que regula les pràctiques externes, així com del Projecte Formatiu i de les condicions del seu desenvolupament.

c) Tenir accés a la UCV per a obtenir la informació i el suport necessari per al compliment de les finalitats pròpies de la seva funció.

d) Aquelles altres consideracions específiques que la universitat pugui establir.

Així mateix, tindrà els següents deures:

a) Acollir a l'estudiant i organitzar l'activitat a desenvolupar conformement al que s'estableix en el Projecte Formatiu.

b) Supervisar les seves activitats, orientar i controlar el desenvolupament de la pràctica amb una relació basada en el respecte mutu i el compromís amb l'aprenentatge.

c) Informar l'alumne de l'organització i funcionament de l'ENTITAT COL·LABORADORA i de la normativa d'interès, especialment la relativa a la seguretat i riscos laborals.

d) Coordinar amb el tutor acadèmic de la universitat el desenvolupament de les activitats establertes en el conveni de cooperació educativa, incloent aquelles modificacions del pla formatiu que puguin ser necessàries per al normal desenvolupament de la pràctica, així com la comunicació i resolució de possibles incidències que poguessin sorgir en el desenvolupament de la mateixa i el control de permisos per a la realització d'exàmens.

e) Emetre els informes intermedi i final d'acord amb la legislació vigent.

f) Proporcionar la formació complementària que precisi l'estudiant per a la realització de les pràctiques.

g) Proporcionar a l'estudiant els mitjans materials indispensables per al desenvolupament de la pràctica.

h) Facilitar i estimular l'aportació de propostes d'innovació, millora i emprenedoria per part de l'estudiant.

i) Facilitar al tutor acadèmic de la UCV l'accés a l'ENTITAT COL·LABORADORA per al compliment de les finalitats pròpies de la seva funció.

j) Guardar confidencialitat en relació amb qualsevol informació que conegui de l'estudiant a conseqüència de la seva activitat a tutor.

k) Prestar ajuda i assistència a l'alumne, durant la seva estada a l'ENTITAT COL·LABORADORA, per a la resolució d'aquelles qüestions de caràcter professional que pugui necessitar en l'acompliment de les activitats que realitza en aquesta.

La designació de tutor acadèmic de la universitat es farà d'acord amb els procediments establerts per aquesta, sent els seus drets i deures els següents:

Drets del tutor acadèmic de la UCV:

a) Al reconeixement efectiu de la seva activitat acadèmica en els termes que estableixi la UCV.

b) A ser informat sobre la normativa que regula les pràctiques externes, així com del Projecte Formatiu i de les condicions sota les quals es desenvoluparà l'estada de l'estudiant a tutelar.

c) Tenir accés a l'ENTITAT COL·LABORADORA per al compliment de les finalitats pròpies de la seva funció.

Deures del tutor acadèmic de la UCV:

a) Vetllar pel normal desenvolupament del Projecte Formatiu, garantint la compatibilitat de l'horari de realització de les pràctiques amb les obligacions acadèmiques, formatives i de representació i participació de l'estudiant.

b) Fer un seguiment efectiu de les pràctiques coordinant-se per a això amb el tutor de l'ENTITAT COL·LABORADORA i vists, en el seu cas, els informes de seguiment.

c) Autoritzar les modificacions que es produeixin en el Projecte Formatiu respecte a l'inicial.

d) Dur a terme el procés avaluador de les pràctiques de l'estudiant tutelat d'acord amb la legislació vigent.

e) Guardar confidencialitat en relació amb qualsevol informació que conegui a conseqüència de la seva activitat com a tutor.

f) Informar l'òrgan responsable de les pràctiques externes en la universitat de les possibles incidències sorgides.

g) Supervisar, i en el seu cas sol·licitar, l'adequada disposició dels recursos de suport necessaris per a assegurar que els estudiants amb discapacitat realitzin les seves pràctiques en condicions d'igualtat, no discriminació i accessibilitat universal.

DÈCIMA. -

El tutor de l'ENTITAT COL·LABORADORA realitzarà i remetrà al tutor acadèmic de la universitat un informe final, a la conclusió de les pràctiques, que recollirà el nombre d'hores de pràctiques realitzades per l'estudiant i en el qual podrà valorar, entre altres, els següents aspectes referits, en el seu cas, tant a les competències genèriques com a les específiques, previstes en el corresponent Projecte Formatiu:

a) Capacitat tècnica.

b) Capacitat d'aprenentatge.

c) Administració de treballs.

d) Habilitats de comunicació oral i escrita. En el cas d'estudiants amb discapacitat que tinguin dificultats en l'expressió oral, haurà d'indicar-se el grau d'autonomia per a aquesta habilitat i si requereix d'alguna mena de recurs tècnic i/o humà per a aquesta.

e) Sentit de la responsabilitat.

f) Facilitat d'adaptació.

g) Creativitat i iniciativa.

h) Implicació personal.

i) Motivació.

j) Receptivitat a les crítiques.

k) Puntualitat.

l) Relacions amb el seu entorn laboral.

m) Capacitat de treball en equip.

n) Aquells altres aspectes que es considerin oportuns.

Una vegada transcorreguda la meitat del període de durada de les pràctiques, podrà elaborar-se un informe intermedi de seguiment, quan així s'estableixi, d'acord amb la normativa de cada universitat.

ONZENA. -

L'ENTITAT COL·LABORADORA podrà aportar al Programa una ajuda econòmica, quantitat que, en cada cas, es farà constar en l'annex, juntament amb les dades assenyalades en la clàusula primera del present document.

 

​​​​​​​DOTZENA. -

La UCV i L'ENTITAT COL·LABORADORA no adquiriran altres obligacions ni compromisos diferents als que en aquest document s'estableixen.

TRETZENA. -

En cap cas i en cap concepte L'ENTITAT COL·LABORADORA podrà cobrir un lloc de treball amb els estudiants, ni tan sols amb caràcter eventual o interí, durant el període establert per a la realització de la pràctica.

CATORZENA. -

La pràctica podrà interrompre's per motiu justificat per qualsevol de les parts, circumstància que serà comunicada per escrit al tutor de pràctiques corresponent en el termini màxim de deu dies des de la seva interrupció.

QUINZENA. -

Les dades personals de contacte que puguin ser facilitats entre totes dues parts seran tractats per l'ENTITAT COL·LABORADORA i per la UCV, respectivament.

La base jurídica que legitima el tractament de les dades és l'execució de la relació col·laborativa del present conveni, per a la formalització i execució d'aquest.

La finalitat de la recollida i tractament de la informació és la gestió de les activitats vinculades al present conveni subscrit, així com el manteniment del contacte entre les parts. Les dades podran ser cedits o comunicats a entitats bancàries per a la realització de cobraments o pagaments, davant requeriment de l'autoritat pública competent i en els supòsits previstos segons la Llei.

Les dades seran conservades pel temps en què puguin ser requerits per les autoritats públiques competents (Agència Tributària, Jutjats o Tribunals).

En compliment de la normativa vigent, totes dues parts garanteixen que han adoptat les mesures tècniques i organitzatives apropiades per a garantir un nivell de seguretat adequat al risc que implica el tractament d'aquestes dades.

Cadascuna de les entitats signants serà responsable del compliment de la normativa reguladora de les dades de caràcter personal.

De conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 (reglament General de Protecció de Dades), podrà exercitar els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició i portabilitat, respecte de les seves dades personals, enviant un escrit acompanyat del seu DNI, a direccio.centredia@conselldeformentera.cat en el cas de l'ENTITAT COL·LABORADORA i en el cas de la UCV a dpd@ucv.es.

Pot resoldre qualsevol consulta sobre el tractament de les seves dades personals enviant-la al Delegat de Protecció de Dades de la part que correspongui a través de l'adreça postal o l'adreça de correu electrònic facilitades en l'apartat anterior.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de les dades personals, qualsevol de les parts podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.agpd.es).

SETZENA.-

A conseqüència del present Conveni, UCV (“Cedent”) comunicarà a l'ENTITAT COL·LABORADORA les dades personals d'estudiants de Grau i Postgrau de la UCV amb les següents finalitats:

- Donar compliment a les obligacions establertes en el present Conveni i a qualsevol altra que es determini per la legislació vigent que sigui aplicable, respecte als estudiants de Grau i Postgrau de la UCV que realitzin el seu programa de pràctiques externes en L'ENTITAT COL·LABORADORA.

- Atendre i gestionar el desenvolupament dels programes de pràctiques externes que es realitzin en L'ENTITAT COL·LABORADORA per part d'estudiants de la UCV.

Que per a donar compliment a l'objecte del present Conveni de Cooperació Educativa Regulador de les Pràctiques Acadèmiques Externes, el Cedent posarà a la disposició del Cessionari les dades personals dels estudiants que realitzin pràctiques acadèmiques en L'ENTITAT COL·LABORADORA a conseqüència d'aquest Conveni i més concretament: nom, cognoms, DNI/NIE/Passaport de l'estudiant en pràctiques, titulació, data d'incorporació i finalització de la pràctica, entitat on es realitzarà la pràctica, el calendari i l'horari, així com el nom del tutor acadèmic i del tutor de l'entitat col·laboradora.

Així les coses, conforme a l'anteriorment exposat, cedent i cessionari declaren els següents extrems:

- El Cedent garanteix al Cessionari que totes les dades personals dels estudiants de la UCV que realitzin les seves pràctiques acadèmiques en L'ENTITAT COL·LABORADORA han estat obtinguts de manera lícita i conforme a la legislació vigent, prestant especial atenció al compliment del REGLAMENT (UE) 2016/679 (d'ara endavant, el RGPD) i a la Llei orgànica 3/2018 (d'ara endavant, LOPDGDD). En concret, el Cedent declara haver informat els estudiants en pràctiques de la base que legitima el tractament de les seves dades conforme al present Conveni i a la present cessió de dades i, en el seu cas, comptar amb el consentiment informat i inequívoc per a tractar les dades personals i per a cedir-los.

- El Cedent garanteix la integritat de les dades personals dels estudiants en pràctiques, així com la qualitat i actualització d'aquests.

- La cessió es limitarà única i exclusivament a aquelles dades que s'han concretat en aquest Conveni.

- El Cessionari garanteix la licitud i el deure d'informació establert pel RGPD respecte dels estudiants en pràctiques les dades personals de les quals es tractin a conseqüència del present Convingut, així com la realització d'un tractament.

- Les Parts declaren que compliran amb totes les obligacions establertes pel RGPD i per la LOPDGDD i que els corresponen com a Responsables del Tractament i, especialment, les relatives als drets dels estudiants, les mesures que garanteixin la seguretat de les dades personals objecte de cessió i la gestió, dintre del termini i en la forma escaient, dels incidents de seguretat que poguessin afectar aquestes dades.

- De conformitat amb l'anterior, el Cedent i el Cessionari es comunicaran qualsevol rectificació o supressió de dades personals o limitació del tractament efectuada conformement a l'article 16, a l'article 17, apartat 1, i a l'article 18 del RGPD pels estudiants que realitzin les seves pràctiques en PRSC.

- Les Parts garanteixen la confidencialitat i el seu deure de secret respecte de les dades personals que el Cedent posi a la disposició del Cessionari, així com de la informació continguda en el present Conveni o qualsevol una altra informació que d'ell es derivi.

- En el cas que, en el curs de les pràctiques, s'accedeixi a dades d'alumnes/as, usuaris/as o treballadors/as de l'ENTITAT COL·LABORADORA, el/la alumne/a manifesta expressament el seu compromís a respectar el seu dret a l'honor, a la intimitat i a la pròpia imatge de les persones, consagrat en l'article 18 de la Constitució Espanyola i desenvolupat per Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals, així com en el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell i la Llei orgànica 1/1982, de 5 de maig, de protecció civil del dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge. La UCV deixarà constància que el/la alumne/a ha estat informat del deure de conservar la confidencialitat sobre tota aquella informació afectada per les disposicions i principis de les normes anteriorment citades.

DISSETENA. -

Totes dues parts es reconeixen la possibilitat d'informar a través de la seva pàgina web o per qualsevol altre mitjà de la signatura d'aquest conveni i de les conseqüències que del mateix es desprenen, autoritzant-se expressament a aquest efecte per a disposar del logo o imatge corporativa de l'altra part.

DIVUITENA. -

El present Conveni de Cooperació Educativa Regulador de les Pràctiques Acadèmiques Externes estarà vigent durant el Curs Acadèmic 2019-2020 i es prorrogarà automàticament per cada curs, tret que es resolgui amb antelació a aquest termini per denúncia d'alguna de les parts, que serà comunicada per escrit a les altres parts abans del primer de juny del corresponent curs acadèmic.

DIVUITENA. -

L'ENTITAT COL·LABORADORA i la UCV es comprometen a resoldre de manera amistosa qualsevol desacord que pugui sorgir en el desenvolupament del present acord.

Segons l'article 6.2, aquest conveni de col·laboració s'entén com una relació jurídica exempta de l'aplicació de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic.

En cas de conflicte totes dues parts acorden el sotmetiment als Tribunals d'Eivissa, amb renúncia del seu propi fur”.

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

Formentera, 20 de febrer de 2020

La Presidenta, ​​​​​​​Alejandra Ferrer Kirschbaum