Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE PALMA - PALMAACTIVA-

Núm. 2011
PalmaActiva- Anunci de l’extracte de les bases reguladores i convocatòria de les subvencions de comerç 2020. (Publicat extracte a la Base de Dades Nacional de Subvencions ID494346)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern, en sessió de dia 19 de febrer de 2020, aprovà la convocatòria pública per a la concessió de subvencions destinades a fomentar la implantació, la modernització, la insonorització i la innovació de les microempreses i petites empreses comercials ubicades al terme municipal de Palma.

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria; el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index), a la pàgina web de l'Ajuntament de Palma (www.participacio.palma.cat) i en la página web www.palmaactiva.com

Primer. Beneficiaris:

Els beneficiaris poden ser persones físiques o jurídiques amb activitat mercantil que iniciïn o siguin titulars d'una activitat comercial situada a peu de carrer al municipi de Palma que compleixen els requisits següents:

- Establiments comercials de la ciutat ubicats a peu de carrer.

- Que estigui ubicat al terme municipal de Palma (plànol d'emplaçament)

- Microempresa i Petita empresa

La seva activitat principal ha d'estar emmarcada dins un dels epígrafs següents:

-Epígraf 64 Comerç menor productes alimentaris, begudes i tabac (establiments permanents) excepte: mercats municipals, 646 comerç al por menor de labors de tabac i d'articles de fumador, 6475 productes alimentaris i begudes màquines.

-Epígraf 65 Comerç menor productes industrials no alimentaris (establiments permanents) excepte: 6521 farmàcies, 654 comerç al por menor de vehicles terrestres, aeronaus, embarcacions i maquinària i accessoris, 655 comerç al por menor de combustibles, carburants i lubricants.

-Epígraf 972.1 Servei de perruqueria senyores i senyors.

-Epígraf 972.2 Salons i Instituts de bellesa. 

-Epígraf 671, 672, 673 Serveis d'alimentació en restaurants, cafeteries, cafès i bars. Els establiments de restauració, que compleixin els requisits anteriors, poden accedir a les subvencions compreses al punt 6 línea I apartats 5,6,7 i 8.

No obstant això, en cap cas serà subvencionable una empresa que desenvolupi en el seu local comercial almanco una activitat recollida a l'epígraf de IAE 761.

Segon. Objecte:

L'objecte d'aquestes bases és la regulació de les condicions que han de regir la concessió d'ajuts econòmics dirigits a fomentar la implantació, la modernització, la innovació, insonorització i l'accessibilitat de les microempreses i petites empreses comercials, i els establiments de restauració ubicades al terme municipal de Palma, inversions capital. Dins els límits pressupostaris previstos, en règim de concurrència competitiva i convocatòria oberta, segons estableix l'Ordenança Municipal de Subvencions de l'Ajuntament de Palma aprovada pel Ple en data 26 de febrer de 2015.

Tercer. Bases reguladores.

Ordenança municipal de subvencions, aprovada pel Ple de l'Ajuntament en sessió de 26 de febrer de 2015 (publicada al BOIB núm. 35 de 12 de març de 2015).

 

Quart. Quantia.

Aquesta convocatòria de subvencions compta amb un pressupost màxim de 100.000,00€. Les obligacions econòmiques derivades de la concessió de subvencions d'aquesta convocatòria van a càrrec de l'aplicació pressupostaria 40.43330.77000.00 del pressupost de despeses de PalmaActiva de l'any 2020.

L'import màxim de subvenció que es pot atorgar per a cada sol·licitud és del 80 % del cost total de la actuació (IVA exclòs)

-Inversions generals amb un màxim de 2.300€ per a totes les accions subvencionables.

-Inversions destinades a suprimir barreres arquitectòniques, l'import màxim podrà ser de fins a 4.600€.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds.

Les sol·licituds es poden presentar des de l'endemà de la publicació al BOIB d'aquesta convocatòria fins al dia 15 de juny de 2020.

Sisè. Altres dades.

Són subvencionables les despeses destinades a la innovació, millora, modernització i insonorització (si es cau) dels establiments ja existents i també la implantació de nous establiments ubicats al terme municipal de Palma.

Se subvencionen les inversions fetes des del dia 1 de setembre de 2019 i fins al dia 1 de setembre del 2020.

Les dades d'execució i pagament de les inversions ha de ser des del dia 1 de setembre de 2019 i fins al dia 1 de setembre de 2020.

El termini per justificar l'activitat subvencionada, és com a màxim fins al dia 21 de setembre de 2020.

Accions subvencionables

Renovació, modernització i millora tecnològica de la petita i micro empresa comercial inclosa la creació de pàgines web, s'exceptuen el manteniment de les pàgines web, les llicències, despeses de publicitat, etc.

Actuacions destinades a garantir la seguretat a la micro i petita empresa comercial (sistemes d'alarma, detectors, càmeres de seguretat).

Obres de reforma per l'adequació dels locals, s'ha d'acompanyar la llicència d'obres i pagament de taxes si escau, i actuacions destinades a la incorporació i implantació del disseny per a la millora de la imatge de l'establiment (s'exclouen els costos dels projectes i estudis tècnics).

Retolació comercial interior, s'exclou la cartelleria promocional i tot aquell material que no romangui a l'establiment per un període mínim de dos anys, i exterior (sempre ha d'anar acompanyada de la prèvia llicència municipal i també del rebut del pagament de les taxes).

Accessibilitat: adequació física de l'establiment destinada a la millora de l'accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques (s'exclouen els costos dels projectes i estudis tècnics), ha d'anar acompanyada de la llicència municipal si escau i del rebut de pagament de les taxes.

Millora energètica: actuacions dirigides a potenciar una economia baixa en carbono i la millora energètica i sostenibilitat (il·luminació de baix consum, instal·lació o substitució d'aparells de climatització per aparells de tipus A...), se n'exceptua l'adquisició de bombetes, leds o altres béns que no es considerin inversió.

L'adquisició i la instal·lació de sistemes que possibilitin el reciclat, la reducció, l'eliminació de residus, com maquinària de premsat i compactació.

Exclusivament per establiments de restauració pel cost de la insonorització de l'establiment- (s'exclouen els costos dels projectes i estudis tècnics), ha d'anar acompanyat de certificat signat pel tècnic competent de l'estudi acústic on consti que s'ha redactat l'estudi acústic i que es compleix amb la normativa sobre renous i vibracions de referència, accessibilitat i reducció de residus.

 

Palma, 20 de febrer de 2020

La Gerent

Susana Rincón Otero