Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ANDRATX

Núm. 1986
Aprovació o revisió de planejament general. Aprovació documentació esmena deficiències observades per la Ciotu de la revisió de les NNSS de planejament

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de la Corporació en sessió extraordinària celebrada dia 18 de desembre de 2019, entre altres, va adoptar l'acord que literalment diu així:

“Informe proposta d'aprovació del document de esmena de deficiències assenyalades a l'acord de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell de Mallorca, de 25 de setembre de 2015, de la Revisió de les Normes Subsidiàries de Planejament del terme municipal d'Andratx

La Revisió de les Normes Subsidiàries de Planejament d'Andratx va ser aprovada provisionalment pel plenari de la corporació en sessió ordinària de 31 de juliol de 2014, aprovació que va ser condicionada a què no es podia procedir a l'aprovació definitiva de la revisió fins que, de forma prèvia o simultània, no s'hagués aprovat definitivament l'adaptació al Pla Territorial de Mallorca del Catàleg de Patrimoni Històric del terme municipal.

La Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en sessió de dia 25 de setembre de 2015, va acordar suspendre la Revisió de Normes Subsidiàries per tal que s'esmenassin determinades deficiències, les quals varen ser relacionades i agrupades a l'acord per blocs temàtics o per àrees territorials. Donat el caràcter de les deficiències observades, la Comissió va considerar que comportaven la introducció de modificacions substancials de naturalesa estructural en el planejament proposat, resultant necessària la submissió de la revisió a un nou tràmit d'informació pública. Assenyalava també l'acord de la CIOTU que l'aprovació definitiva de l'adaptació del Catàleg de Protecció Patrimonial al Pla Territorial Insular de Mallorca és un requisit sense el qual no és possible l'aprovació definitiva de la revisió.

Redactada la documentació d'esmena de les deficiències assenyalades per la CIOTU per l'equip redactor contractat a l'efecte, aquesta va ser aprovada per acord plenari de dia 30 d'abril de 2019 i sotmesa al tràmit d'informació pública durant un termini de 45 dies hàbils, mitjançant inserció d'anunci en el BOIB núm. 63, de 9 de maig de 2019, a la pàgina web de l'ajuntament d'Andratx i en el diari Ultima Hora de 9 de maig de 2019.

Les al·legacions presentades pels ciutadans han estat contestades per l'equip redactor, els arquitectes José Mª Mayol Comas i Antoni Ramis Ramos, al document «Informe sobre les al·legacions de particulars a la informació pública de l'aprovació de l'esmena de deficiències a l'acord de 25 de setembre de 2015 de la CIOTU del Consell de Mallorca a la Revisió de les Normes Subsidiàries del Planejament d'Andratx» en el qual se relacionen les al·legacions presentades, s'expliquen de forma resumida i la seva estimació o rebuig amb la justificació corresponent. Tots els canvis introduïts a la documentació des de l'aprovació de dia 30 d'abril de 2019, tant com a conseqüència de les al·legacions presentades així com de petits ajustos proposats per l'Àrea d'Urbanisme, es justifiquen al document «Annex 2 a la Memòria de l'esmena de deficiències a l'acord de 25 de setembre de 2015 de la CIOTU del Consell de Mallorca a la Revisió de les Normes Subsidiàries de Planejament d'Andratx».

La cap de l'Àrea d'Urbanisme ha emès informe jurídic sobre el contingut de la documentació i procediment a seguir.

Aquesta Revisió de les Normes Subsidiàries comporta també l'adaptació al Pla Territorial Insular de Mallorca per la qual cosa, en aplicació de la seva norma 47, no es podrà aprovar definitivament la Revisió si no s'aprova, de forma prèvia o simultània, l'adaptació del Catàleg de Patrimoni Històric Municipal al Pla Territorial Insular de Mallorca.

L'acord d'aprovació que s'adopti, d'acord amb el que disposen els articles 94.3 m) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears i l'article 47.2.ll de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, requerirà el vot favorable de la majoria absoluta del nombre legal de membres de la Corporació.

Per tot l'exposat, en aplicació del que disposa l'article 85.1.a) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, se formula la següent proposta d'acord plenari, amb el vot favorable de la majoria absoluta dels seus membres i previ dictamen de la Comissió Informativa:

1. Estimar i desestimar, segons sigui el cas, les al·legacions presentades pels ciutadans durant el tràmit d'informació pública en el sentit que figura en el document identificat com a «Informe sobre les al·legacions de particulars a la informació pública de l'aprovació de l'esmena de deficiències a l'acord de 25 de setembre de 2015 de la CIOTU del Consell de Mallorca a la Revisió de les Normes Subsidiàries del Planejament d'Andratx», elaborat per l'equip redactor de l'esmena de deficiències observades a l'acord de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en sessió de dia 25 de setembre de 2015, de la Revisió de les Normes Subsidiàries de Planejament del terme municipal d'Andratx.

2. Fer ús del que disposa l'article 166.3 del Reglament general de la Llei 2/2014 per a l'illa de Mallorca i inserir anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el periòdic de major difusió de les Illes Balears, i en el punt d'accés electrònic de l'Ajuntament d'Andratx, anunci en que s'indicarà que es posa a disposició dels ciutadans que hagin presentat al·legacions els informes que han analitzat les respectives al·legacions.

3. Aprovar la documentació gràfica i escrita d'esmena de les deficiències observades a l'acord de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en sessió de dia 25 de setembre de 2015, de la Revisió de les Normes Subsidiàries de Planejament del terme municipal d'Andratx, presentada per l'equip redactor amb els canvis introduïts a la documentació aprovada el 30 d'abril de 2019.

Al efectes del previst a l'article 165.2 in fine del Reglament general de la LOUS per a l'illa de Mallorca els canvis que es produeixen en aquesta aprovació són els que figuren en els documents d'aquesta identificats com «Resum Executiu del Planejament» i «Annex 2 a la Memòria de l'esmena de deficiències a l'acord de 25 de setembre de 2015 de la CIOTU del Consell de Mallorca a la Revisió de les Normes Subsidiàries del Planejament d'Andratx» 

4. Aprovar la documentació gràfica i escrita de la Revisió de les Normes Subsidiàries de Planejament d'Andratx, redactada pels arquitectes Josep Mª Mayol Covas i Antonio Ramis Ramos, de data novembre 2019, per esmenar les deficiències observades a l'acord de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme de 25 de setembre de 2015, i remetre-la al Consell de Mallorca per a la seva aprovació definitiva.”

Sotmès l'assumpte a votació i per MAJORIA DE 14 VOTS A FAVOR  i 1 ABSTENCIÓ  el Ple de la Corporació Municipal ACORDA APROVAR la proposició anteriorment transcrita.

El que es fa públic per a coneixement en general.

 

Andratx, 12 de febrer 2020

La batlessa

Katia Rouarch